Νέα Ιωνία ληστεία : Συνελήφθη και 2ος ύποπτος για τη ληστεία τραπέζης στις 2 Σεπτεμβρίου

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία ληστεία – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται και δεύτερος ύποπτος της ληστείας που έγινε σε τράπεζα στη Νέα Ιωνία, δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο συγκεκριμένος ήταν αυτός που είχε μπει στο υποκατάστημα στη Νέα Ιωνία και έκανε τη ληστεία, ενώ ο συνεργός του φύλαγε τσίλιες έξω.

Νέα Ιωνία
Από τη ληστεία στη Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία
Από τη ληστεία στη Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία
Από τη ληστεία στη Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία
Από τη ληστεία στη Νέα Ιωνία

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το πιστόλι που βρέθηκε στο τσαντάκι του 41χρονου συνεργού του ληστή με το τατουάζ. Το όπλο όπως φαίνεται από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα δεν είναι το ίδιο που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς σε δύο ληστείες τραπεζών σε Ν. Ιωνία και στη Μητροπόλεως.

Νέα Ιωνία ληστεία

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και στις δύο ένοπλες ληστείες ο 41χρονος ποινικός χρησιμοποίησε περίστροφο και ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες. Στη ληστεία στις 2 Σεπτεμβρίου κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στη Νέα Ιωνία, μπήκε μόνος του στη τράπεζα και ο 33χρονος δραπέτης φύλαγε τσίλιες.

 

Ο δράστης, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, με την απειλή περιστρόφου ακινητοποιεί υπαλλήλους και πελάτες και αφαιρεί από τα ταμεία 7.000 ευρώ. Το ίδιο περίστροφο χρησιμοποίησε και στη ληστεία στην οδό Μητροπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου.

 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στην τράπεζα, αυτή την φορά μπήκε με τον 33χρονο δραπέτη που κρατούσε Καλάσνικοφ. Το δίδυμο άρπαξε 11.000 ευρώ από τα ταμεία και έφυγε από το υποκατάστημα χρησιμοποιώντας σαν ασπίδα μια υπάλληλο.

 

Η αντιτρομοκρατική μετά από έρευνες συνέλαβε την περασμένη Δευτέρα στην Κατεχάκη τον 33χρονο ληστή με το τατουάζ και σήμερα τον 41χρονο ποινικό, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως γνωρίστηκαν στη φυλακή και όταν ο 33χρονος απέδρασε συναντήθηκαν και οργάνωσαν τις ληστείες.

 

Διαβάστε επίσης εδώ

Πηγή: www.lawandorder.gr

Επίσης:

Ληστεία στη Μητροπόλεως: «Οπλοστάσιο» το σπίτι του 33χρονου –

Ρεπορτάζ Καθημερινής 28 Σεπτεμβρίου

Ως δράστης τριών ληστειών στην Αττική ταυτοποιήθηκε ο 33χρονος δραπέτης που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην λεωφόρο Κατεχάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι στην περιοχή των Ελληνορώσων αποκαλύφθηκε ότι είχε στην κατοχή του βαρύ οπλισμό.

Πρόκειται για τη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μητροπόλεως, στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά και δύο ακόμη ληστείες, η πρώτη σε υποκατάστημα της Μεταμόρφωσης την 18η Αυγούστου και η δεύτερη σε τράπεζα στη Νέα Ιωνία στις 2 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον 33χρονο συνελήφθη χθες και μια 34χρονη γυναίκα, η οποία επέβαινε μαζί του σε ταξί. Επιπλέον, αναζητείται ακόμη ένα άτομο που θεωρείται συνεργός του στη ληστεία της Μητροπόλεως.

Ο συλληφθείς είχε μαζί του δυο πιστόλια και ένα καλάσνικοφ. Αναζητείτο από τις 2 Αυγούστου, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους της άδειας που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές. Επιπλέον, από την έρευνα που ακολούθησε και στο σπίτι στην περιοχή των Ελληνορώσων κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια,
  • 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
  • 2 πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν 11 και 14 φυσίγγια αντίστοιχα,
  • 3 γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια,
  • περίστροφο με 6 φυσίγγια,
  • ταχυγεμιστήρας περιστρόφου και 141 φυσίγγια,
  • νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων,
  • κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim , χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις

Οι κινήσεις του συλληφθέντα

Όπως έγραφε σήμερα η «Κ», ο 33χρονος αμέσως μετά τη ληστεία στη Μητροπόλεως κινήθηκε στην περιοχή του Κορυδαλλού, ενώ στο διάστημα που καταζητείτο από τις αρχές διέμενε σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής σε Κορυδαλλό, Αιγάλεω και το κέντρο της Αθήνας. Λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι μετακινείτο με ταξί και πριν από κάθε δρομολόγιό του συνήθιζε να καλεί δύο ή και τρία ραδιοταξί προκειμένου να δημιουργήσει σύγχυση στους διώκτες του. Ακόμα, τη στιγμή της σύλληψής του είχε αφαιρέσει την μπαταρία από το κινητό του ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός του από το στίγμα του τηλεφώνου του.

Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 είχε συλληφθεί σε ταυτόχρονη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή. Στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί είχαν εντοπίσει μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.

Ο συνεργός του

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου κατά πληροφορίες είναι ήδη από την πρώτη στιγμή γνωστά στις διωκτικές αρχές. Φέρεται να έχει συμμετοχή μόνο στη μια από τις τρεις ληστρικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο 33χρονος, αυτή στο κατάστημα της Μητροπόλεως.

 

Πώς έγινε η σύλληψη του υπόπτου με τον βαρύ οπλισμό

Ρεπορτάζ Καθημερινής 27 Σεπτεμβρίου

Στη συμβολή της λεωφόρου Κατεχάκη με την οδό Καπετάν Χρονά συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της ληστείας στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Μητροπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου.

Μαζί με τον 33χρονο συλληφθέντα ήταν μια κοπέλα, με την οποία επέβαιναν σε ταξί που τους άφησε απέναντι από το σημείο- όταν ο ύποπτος πέρασε την διαχωριστική νησίδα, οι εκπρόσωποι των αρχών τον συνέλαβαν.

Την στιγμή που συνελήφθη, είχε μαζί του δυο πιστόλια και ένα Καλάσνικοφ.

listeia-sti-mitropoleos-pos-egine-i-syllipsi-toy-ypoptoy-me-ton-vary-oplismo0

Ο 33χρονος συλληφθείς είναι δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα,παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Εξετάζεται η συμμετοχή του στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

 

Πώς έγινε η ληστεία

Υπενθυμίζεται ότι τη ληστεία είχαν διαπράξει δύο άτομα, τα οποία η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε ότι από τις αρχές Αυγούστου είχαν προβεί σε ακόμα δύο ένοπλες ληστείες σε Πετράλωνα (10 Αυγούστου) και Μεταμόρφωση (18 Αυγούστου).

Οι δύο ένοπλοι έδρασαν με σχεδόν ακάλυπτα πρόσωπα, φορώντας σε κάποιες περιπτώσεις μόνο χειρουργικές μάσκες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Θα πρέπει δε να θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο από την επιτόπια έρευνα στα τουλάχιστον τρία υποκαταστήματα τραπεζών να έχουν ήδη προκύψει εγκληματολογικά ευρήματα που, όχι μόνο συνδέουν μεταξύ τους τις τρεις ληστρικές επιδρομές αλλά αποκαλύπτουν στους ερευνητές της αστυνομίας και την ταυτότητα των δραστών.

Από φωτογραφίες και βίντεο των καμερών ασφαλείας προκύπτει ότι οι δύο δράστες, παρότι δεν φορούσαν γάντια, άγγιξαν επιφάνειες εντός των υποκαταστημάτων, αφήνοντας δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

listeia-sti-mitropoleos-pos-egine-i-syllipsi-toy-ypoptoy-me-ton-vary-oplismo2
ΙΝΤΙΜΕ

Είναι τέτοια η αδιαφορία που έχουν επιδείξει για το ενδεχόμενο η ΕΛ.ΑΣ. να βρεθεί στο κατόπι τους που, σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», σε μία από τις δύο προηγηθείσες ληστείες του Αυγούστου (Πετράλωνα, Μεταμόρφωση) ο ένας απ’ αυτούς δεν δίστασε να πει απευθυνόμενος στους υπαλλήλους και τους πελάτες ότι «είμαι καταζητούμενος».

Στην ληστεία, ο ένας από τους δράστες ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ και ο δεύτερος με περίστροφο. Πανομοιότυπο οπλισμό είχαν και οι δύο ληστές, που το πρωί της 10ης Αυγούστου είχαν εισβάλει σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Από την ανάλυση των βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας προκύπτει επίσης ότι σε Πετράλωνα, Μεταμόρφωση, όπως και στη ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας, ο ένας από τους δράστες είναι αριστερόχειρας. Εμφανίζεται δηλαδή να κρατάει το όπλο στο αριστερό του χέρι, το οποίο είναι καλυμμένο με ένα χαρακτηριστικό τατουάζ, που μάλιστα δεν είχε φροντίσει να κρύψει.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο στην υπόθεση να πρωταγωνιστεί άτομο με επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που πρόσφατα παραβίασε τακτική άδεια από τη φυλακή και έκτοτε αναζητείται ως δραπέτης. Αντίστοιχα, ερευνάται η πιθανότητα ο δεύτερος δράστης να είναι πρώην κρατούμενος με εμπλοκή σε αμιγώς ποινικές υποθέσεις.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU