Νέα Ιωνία: «Τσεκούρι» έριξε το υπουργείο Παιδείας σε τμήματα ΕΠΑ.Λ.

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία: «Τσεκούρι» έριξε το υπουργείο Παιδείας σε τμήματα ΕΠΑ.Λ.

«Τσεκούρι» έριξε το υπουργείο Παιδείας σε τμήματα ΕΠΑ.Λ. -και- στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντίδραση από τους καθηγητές και την Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα δεν εγκρίθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ. Ν.  Ιωνίας στη Β΄ Λυκείου: ο τομέας Πληροφορικής, ο τομέας Οικονομίας και Διοίκησης, ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Στη Γ΄ Λυκείου δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα Νοσηλευτών και Βρεφοκόμων. Σε όλα , ο αριθμός των παιδιών είναι κοντά στο όριο έγκρισης.

Όπως αναφέρει η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στις 29 Ιουλίου “ανακοινώθηκε από την Π.Δ.Ε. Αττικής η οριστικοποίηση τμημάτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023. Διαπιστώσαμε μεγάλες αποκλίσεις (κομμένα τμήματα) από τις προτάσεις-προβλέψεις των σχολικών μονάδων. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην οριστικοποίηση των τμημάτων τόσο νωρίς, τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν γραφτεί ακόμα. 

Διαπιστώσαμε στα σχολεία ευθύνης της ΕΛΜΕ μας ότι παρά την θετική εισήγηση του ΔΔΣ Β’ Αθήνας δεν εγκρίθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ. Ν.  Ιωνίας στη Β΄ Λυκείου: ο τομέας Πληροφορικής, ο τομέας Οικονομίας και Διοίκησης, ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών. Στη Γ΄ Λυκείου δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα Νοσηλευτών και Βρεφοκόμων. Σε όλα , ο αριθμός των παιδιών είναι κοντά στο όριο έγκρισης. Στις Αχαρνές αντίστοιχα δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα Οικονομίας στη Β και Γ τάξη στο 2ο εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών. Επίσης στο 3ο ΕΠΑΛ Αχαρνών δεν εγκρίθηκαν 2 ολιγομελή τμήματα της Γ’:  Κομμωτικής και Βοηθού φαρμακείου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά από την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων πόση ταλαιπωρία υφίστανται μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολικές μονάδες μέσα από την διαδικασία του επίσημου κόφτη που έχει θεσπίσει το υπουργείο. Άδικες και επώδυνες μετακινήσεις μαθητών σε άλλη σχολική μονάδα, αναγκαστική αλλαγή στην επιλογή τομέα ή ειδικότητας, μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω της καθυστέρησης λήψης Υπουργικής Απόφασης για έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Στις 1/8 αμέσως μετά την απόφαση οριστικοποίησης με τα κομμένα τμήματα στάλθηκε στα σχολεία από άλλη ΔΔΕ της Α΄ Αθήνας πχ, έγγραφο που ζητά τα λειτουργικά κενά με κλειστά σχολεία χωρίς την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Οι σχολικές μονάδες πρέπει να κινηθούν στη βάση του αρχικής πρότασης τους που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες τους και να απαιτήσουν μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία να παραμείνουν ανοιχτά για τη συνέχιση των εγγραφών όλα τα τμήματα που έχουν προταθεί.

Απαιτούμε οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα εγγραφής σε όποιο τμήμα, επιθυμούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα για τη συνέχιση των εγγραφών. Κανένα τμήμα κλειστό μέσα στο Καλοκαίρι!!!”.

UPDATE 18.20 – Ανακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης Νέας Ιωνίας της ΚΝΕ με αφορμή τις καταργήσεις Τομέων και τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία: Πως επηρεάζεται από τους σταθμούς της γραμμής 4

Νέα Ιωνία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU