Νέα Ιωνία: Επανεκκίνηση για εκλογές για το Σύλλογο Ηπειρωτών

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία: Επανεκκίνηση για εκλογές για το Σύλλογο Ηπειρωτών

 

Ενημερωτικό σημείωμα – επιστολή στα μελή του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας  «Άπειρος Γαία»

 

Αγαπητέ Ηπειρώτη, Φίλε-Μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών, Πατριώτη, «Έλα και εσύ…, κοντά μας, σε χρειαζόμαστε..»

«Ήπειρος- Ηπειρώτες: πρώτη στ΄ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα».

Νέα Ιωνία

Πριν από 16 έτη και συγκεκριμένα το έτος 2006, ιδρύθηκε στο Δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής, ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «Άπειρος Γαία», από μία «κάστα ατόμων», που έλκουν την καταγωγή τους από τα αιματοβαμμένα χώματα της Ηπείρου.

Με σκοπό την Ανάδειξη των Ηθών και Εθίμων της, τις Παραδόσεις  της, την Λαογραφία της, την Ιστορικότητα της, την  Μουσική  της Παράδοση, την Λογοτεχνία, Ποίηση και των Γραμμάτων  της, την Ιστορία της από Αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα, τον Πολιτισμό της, την Μαστορική  της Δημιουργία και Τέχνη της, την συμμέτοχή της στην Εθνεγερσία  για  Απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική κυριαρχία.

Με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, των αγώνων της υπέρ της Ελευθερίας της  από την σκλαβιά και την υποδούλωση των πάσης φύσεως  κατακτητών, του Θρησκευτικού  και Μοναχικού  Πολιτισμού της, των άξιων  Στρατιωτικών και Πολιτικών Ηγετών της που ανέδειξε, του Φυσικού  της Κάλους, την βοήθεια τους οικονομικά στην ανασυγκρότηση και δημιουργία του Νεοσύστατου Ελληνικού Έθνους, κλπ.

Έχοντας ως  πάντα υπόψη τους τη ιστορική ρήση: «Λαός που ξεχνά τον Πολισμό και την Ιστορία του καταστρέφεται και εξαφανίζεται.»

Ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ  μας, ξεκινώντας δειλά- δειλά τα πρώτα του βήματα, αναδείχθηκε στις καρδιές όλων μας και σε πείσμα όλων εκείνων που δεν ήθελαν να πετύχει και να γίνει το πρότυπο ΑΛΛΩΝ Συλλόγων – Σωματείων, στηριζόμενος  ΜΟΝΟ στις δικές του δυνάμεις και αξίες, αλλά  και στην βοήθεια όλων των Μελών και Φίλων  του,  άντεξε, μέσα σε όλες τις  αντίξοες συνθήκες και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, δηλώνοντας παρών και ότι  εμείς οι Ηπειρώτες δεν πτοούμαστε.

Οι πρόγονοι μας Αρχαίοι Ηπειρώτες, από Αρχαιοτάτων χρόνων, έδειξαν σε όλους, τις δυνατότητες που έχουμε ως λαός, άσχετα αν κάποιοι συνεχίζουν και θέλουν η ΗΠΕΙΡΟΣ να παραμένει η πιο φτωχή περιοχή, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Γνωστή σε όλους, η αναφερόμενη στην ΑΡΧΗ, η ρήση: «Πρώτη στ’ άρματα στα γρόσια και τα γράμματα…».

Οι ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, απέδειξαν πλειστάκις, ότι δεν τους τρομάζει και δεν τους φοβίζει τίποτα, έχουν προσφέρει τα πάντα στην Μάνα Πατρίδα, την Ελλάδα, για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της, αλλά δεν τους έχουν προσφέρει τίποτε από αυτά που δικαιούνται!

Είναι ίσως ο μοναδικός Σύλλογος -Σωματείο, στην πόλη και στο Δήμο μας, όπου ζούμε, εργαζόμαστε, κινούμαστε, που κατέχει Αριθμό  Πολιτιστικού Φορέα, από το Υπουργείο Πολιτισμού και  ένας από τους εξήκοντα  Πολιτιστικούς… Συλλόγους -Σωματεία σε Πανελλήνια κλίμακα, όταν άλλοι Σύλλογοι με περισσότερα χρόνια δημιουργίας και λειτουργίας των δεν έχουν τέτοια  «διάκριση».

Δυστυχώς, όμως κάποιοι συνεκτιμώντας λάθος και κάνοντας άστοχες  ενέργειες και κινήσεις, καταβαράθρωσαν, ότι είχαν επιτευχθεί, στο ΣΥΛΛΟΓΟ, τόσα χρόνια, να είναι  το Ίνδαλμα όλων μας, μετά το έτος 2015, οπότε και άρχισε να παίρνει Φθίνουσα Πορεία ….

Έτσι μετά από τόσα χρόνια παρακμής και πριν την Οριστική  διάλυση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ, νέα Άτομα-μέλη  άφθαρτα, με  όρεξη για δουλειά και με γνώσεις πάνω σε Σωματεία -Συλλόγους, ξεκίνησαν την επανεργοποίηση -επαναδραστηριοποίηση  του  και το ΝΕΟ ξεκίνημα του Συλλόγου μας, ώστε να αναδειχθεί και πάλι εκεί που αξίζει.

Για τους  λόγους  αυτούς, σας καλούμε όλους  (Παλαιά και Νέα Μέλη, ως και τους Φίλους-Μέλη), αφήνοντας στην άκρη  τα τυχόν λάθη του παρελθόντος  και τις  πικρίες  μας, να παρευρεθούμε στις Αρχαιρεσίες-Εκλογές που θα γίνουν, στις 22/5/2022 και 29/5/2022  ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ, αλλά  κυρίως την δεύτερη ΚΥΡΙΑΚΗ 29/05/2022, όπου η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλων  μας  στην εκλογική διαδικασία, είναι εξαιρετικά σημαντική, για την  Ύπαρξη, Ομαλή και Εύρυθμη Λειτουργία και απαραίτητη προϋπόθεση για την Πολιτιστική Δράση του Σωματείου-Συλλόγου.

 

Νέα Ιωνία 30/04/2022

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής  Εκλογών

 

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ, κλπ.

Οι  Αρχαιρεσίες-Εκλογές, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «ΆΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ», θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ΜΑΪΟΥ 2022, όπως είχε αποφασισθεί στην Γενική Συνέλευση της 7ης Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του (Άρθρα 4 και 7) και τα άρθρα 69-109 ΑΚ  όπως  τροπ/καν με το Ν4056/2012 (ΦΕΚ 51Α), δικαίωμα Υποβολής  Υποψηφιότητας και Συμμετοχής στις Αρχαιρεσίες -Εκλογές αυτού, για την ανάδειξη των Νέων Οργάνων του, έχουν τα Τακτικά Μέλη του, ήτοι:

α)  οι γεννηθέντες στην Ήπειρο και οι σύζυγοί τους.

β) οι καταγόμενοι, είτε από πατέρα, είτε από μητέρα  γεννηθέντες και καταγόμενοι στην Ήπειρο, καθώς και οι σύζυγοι τους  και οι κατευθείαν γραμμή απόγονοι τους, έχοντες συμπληρώσει  το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Όσον αφορά την διαδικασία των αρχαιρεσιών, παρέχεται η ακόλουθη διευκρίνηση επί του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ «ΕΚΛΕΓΕΙΝ» ΚΑΙ «ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ», από τα Μέλη και Φίλους – Μέλη του Συλλόγου:

«Αρθ 4 παρ 1Δ : Τα τακτικά, επίτιμα Μέλη, ως και τα Μέλη – Φίλοι, συμμετέχουν στις Γεν. Συνελεύσεις, όπου τα μεν τακτικά, έχουν το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με την πάροδο μηνός από της εγγραφής τους..»,  ΕΚΤΟΣ και εάν η Γενική Συνέλευση αυτού ήθελε αποφασίσει και ορίσει διαφορετικά, τα δε Επίτιμα και τα Μέλη-Φίλοι, δεν έχουν Δικαίωμα  Εκλέγεσθαι.

«Αρθ 7 παρ.5 :  Δικαίωμα, εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις Γ.Σ και ψηφοφορίες, έχουν εκ των τακτικών μελών, μόνο τα ταμειακά τακτοποιημένα μέλη ,ήτοι τα καταβάλλοντα την συνδρομή του προηγούμενου έτους της συμβληθείσης Γ.Σ. προ διμήνου από την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών», ΕΚΤΟΣ και εάν η Γενική Συνέλευση, ήθελε  αποφασίσει και ορίσει διαφορετικά.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, δε σας γνωστοποιούνται-γνωρίζονται  τα εξής:

  1. Οι Αρχαιρεσίες -Εκλογές, του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ», όπως είχε αποφασισθεί, κατά την Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου-Σωματείου, της  07/11/2021 για την ανάδειξη, της σύνθεσης  των Νέων  Μελών των Οργάνων του  σύμφωνα με τις Καταστατικές του Διατάξεις ,το Νόμο «Περί Σωματείων»  και των  Άρθρων  69-109  ΑΚ, όπως τροπ/καν με το  Ν4056/2012 (ΦΕΚ 51Α) θα πραγματοποιηθούν   την   KYΡΙΑΚΗ, 22α    ΜΑΪΟΥ  2022  ,στην αίθουσα του ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ,Οδός Πατριάρχου Ιωακείμ  4  (Έναντι ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας), από ώρας 09,-00 π.μ. έως 15,30 μ.μ. με τα ακόλουθα  θέματα:

ι)   Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ και  3/Μελούς Εφορευτικής Επιτροπής.

ιι) Ανακοίνωση- Έγκριση, των Υποψηφιοτήτων για τις Αρχαιρεσίες-Εκλογές.

ιιι)    Επιπρόσθετο προς Έγκριση θέμα, όπου  τα Μέλη του Συλλόγου-Σωματείου, με την ψήφο τους, θα επιτρέψουν -εγκρίνουν  στο Νεοκλεχθέν   Δ.Σ. ,την: «Κωδικοποίηση, Αναμόρφωση και Τροποποίηση του  Καταστατικού του Συλλόγου-Σωματείου», πριν την λήξη της θητείας του.

ιιιι)   Ψηφοφορία Μελών.

  1. Επειδή, όμως και ως είθισται, δεν είναι δυνατή, η ύπαρξη απαρτίας, επί του Συνόλου των  Εγγεγραμμένων  και Τακτοποιημένων  Ταμειακώς  Μελών του Συλλόγου-Σωματείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις Καταστατικές του Διατάξεις και των ισχυόντων Νόμων, κατά την 22/05/2022 και επειδή ,η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ όλων  μας  στην εκλογική διαδικασία, είναι εξαιρετικά σημαντική, για την  Ύπαρξη, Ομαλή και Εύρυθμη Λειτουργία και απαραίτητη προϋπόθεση για την Πολιτιστική Δράση του Σωματείου-Συλλόγου, οι   Επαναληπτικές  Αρχαιρεσίες-Εκλογές, θα πραγματοποιηθούν, μετά από επτά (7 ) ημέρες και συγκεκριμένα, την  επόμενη ΚΥΡΙΑΚΗ, 29η  Μαΐου 2022, στον ίδιο χώρο, κατά τις  ίδιες ώρες 09,00 π.μ. έως 15.30 μ.μ., επί των ιδίων θεμάτων.

****  Απαιτούμενοι   ψήφοι:  Έως  7 = ψήφοι για το Δ.Σ. , έως 3 = ψήφοι για την Ε.Ε. , κα έως  5 = ψήφοι για την ΠΣΕ.

  1. Εφίσταται η προσοχή, όλων των μελών, ότι κατά την διαδικασία διεξαγωγής των Αρχαιρεσιών-Εκλογών, θα : α) τηρηθούν πιστά οι Οδηγίες και οι Συστάσεις  του Υπουργείου  Υγείας, της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  και του ΕΟΔΥ, για τον Περιορισμό της διασποράς του κορωνοίου  COVID-19  και β)  ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όλων των συμμετεχόντων .
  2. Οι Υποψηφιότητες, θα γίνονται είτε δια ζώσης, είτε με αποστολή στο e mail του Συλλόγου-Σωματείου, e mail.: syl.hpeirwtwn.ni@gmail.com

ΔΕΚΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, έως την: 15ην / 05 / 2022, ημέρα Παρασκευή.

Mε εκτίμηση

Επιτροπή Εκλογών με απόφαση Γεν. Συνέλευσης

 

ΔΗΜΟΥ Αθηνά

ΒΕΛΛΗΣ Ιωάννης

ΛΙΑΠΗ Χρυσαυγή

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία: Εκδρομή στην Καππαδοκία διοργανώνουν τον Ιούνιο οι Καππαδόκες της πόλης

Νέα Ιωνία

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU