Σγουρός : Σφυροκόπημα & μαύρη βίβλος για τη διοίκηση Πατούλη – “Ρουκέτες” & από “γαλάζιο” Δήμαρχο

Σγουρός – Κατώτερη των περιστάσεων, χωρίς σχέδιο και όραμα για την Περιφέρεια Αττικής, αναποτελεσματική στα δύσκολα, χωρίς κανένα νέο μεγάλο έργο και απούσα από τα προβλήματα των πολιτών αποδεικνύεται η διοίκηση Πατούλη, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Γιάννης Σγουρός ενώ διανύει ήδη το μισό (δύο χρόνια) χρονικό διάστημα της θητείας της.

Την ίδια στιγμή που η ποιότητα ζωής των πολιτών στην Αττική κατρακυλά και τα προβλήματα διογκώνονται εκείνη συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο των ασύστολων σπαταλών με πρόσχημα τον covid, της ευνοιοκρατίας, των απευθείας αναθέσεων, των show και εκδηλώσεων με επίκεντρο την προσωπική προβολή του Περιφερειάρχη Αττικής.

Σγουρός
Σγουρός – Σφοδρή επίθεση στον Πατούλη

Ιδού η Μαύρη Βίβλος της διετίας 2019-2021:

Προεκλογικά έταζε στους πάντες τα πάντα – χωρίς καμία κοστολόγηση – και υποσχόταν ότι θα κάνει την Αττική «Μανχάταν». Σήμερα έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχει γίνει ούτε ένα μεγάλο έργο στην Αττική, παρόλο που ο ρόλος της Περιφέρειας είναι αναπτυξιακός και επικαλείται χωρίς σχέδιο τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ μήπως και γίνει κάτι.

Αλλά, για τους πόρους του ΕΣΠΑ το 2010 που ψηφιζόταν ο νόμος του Καλλικράτη ήταν αντίθετος και στην 1η και 2η θητεία προσπαθούσε να μεταφέρει τα χρήματα από το Β΄ βαθμό και να τα διαχειρίζεται απευθείας ο Α΄ βαθμός. Πάντοτε λειτουργούσε κατά περίσταση και κατά περίπτωση, με βάση τη θέση που κατείχε και όχι θεσμικά για το σύνολο της Αυτοδιοίκησης…..

Το έτος ανακύκλωσης που έγινε έτος απολύμανσης: Ανακήρυξαν το 2020 έτος ανακύκλωσης σε glamorous εκδήλωση στο Ζάππειο και τελικά με τις αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που έκαναν (πάνω από 5 εκ. €) για να απολυμαίνουν κάδους, εξοπλισμό και εργοτάξια εκμεταλλευόμενοι τις κατά παρέκκλιση διατάξεις του covid, το μετέτρεψαν σε έτος απολύμανσης. Δυο χρόνια μετά την ανάληψη της θητείας τους δεν έχουν καν παρουσιάσει το σχέδιό τους για την Αττική (που να μην ήταν και έτοιμοι προεκλογικά).

Ίσως το παρουσιάσουν στις επόμενες εκλογές… Το Περιφερειακό Συμβούλιο περιμένει τη διοίκηση εδώ και μήνες να φέρει για συζήτηση τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική (ΠΕΣΔΑ). Παρόλα αυτά, χωρίς νέο σχεδιασμό προχώρησαν σε διαγωνισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με όρους αμφιβόλου νομιμότητας και με χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι στους διαγωνισμούς συνήθως συμμετείχε ένας μόνο υποψήφιος …

Αναπτυξιακός σχεδιασμός: Μηδέν εις το πηλίκο. Κανένα νέο μεγάλο έργο δεν έχει προχωρήσει και τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας παραμένουν κολλημένα για χρόνια απορροφώντας, δια της παρατάσεως, δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο Φαληρικός Όρμος, το ΚΕΛ Κρωπίας Παιανίας, ο Αγωγός της Αίγινας και άλλα πολλά έργα, όλο τελειώνουν και όλο παρατείνεται η προθεσμία περάτωσής τους κρατώντας τους πολίτες ομήρους της ταλαιπωρίας. Και οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν ….

Επιχειρησιακός σχεδιασμός: Υποχρέωση κάθε διοίκησης είναι αμέσως μόλις αναλάβει τη θητεία της να χαράξει το 4ετές επιχειρησιακό της σχέδιο προκειμένου να το εφαρμόσει βάσει – προφανώς – και των προεκλογικών της εξαγγελιών. Δυο χρόνια μετά, το σχέδιο αναζητείται και η Περιφέρεια πορεύεται στα «κουτουρού», οι δε εξαγγελίες ξεχάστηκαν στα συρτάρια …

Ρουσφετολογικές Προσλήψεις από το χθες: Εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις περί covid προχώρησαν σε εκατοντάδες προσλήψεις με συνοπτικές διαδικασίες επαναφέροντας την ρουσφετολογία και την κομματοκρατία από το παράθυρο. Αν και η Περιφέρεια Αττικής έχει πλήθος έγκριτων δικηγόρων ο Περιφερειάρχης ανέθεσε σε φιλικό του από τον δήμο δικηγόρο υποθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ….

Πρόληψη και προστασία άγνωστες λέξεις: Η «Μήδεια» τον χειμώνα και οι πυρκαγιές που κατέκαψαν την Αττική απ’ άκρη σ’ άκρη το καλοκαίρι, απέδειξαν ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός». Σε αυτή τη διετία ξόδεψε πάνω από 11 εκ. για πολιτική προστασία που αν τα είχε διαθέσει για πρόληψη δεν θα είχε φτάσει η Αττική στη σημερινή κατάσταση.

Αν και προεκλογικά ο κ. Πατούλης πλειοδοτούσε υπέρ της πρόληψης και των παρεμβάσεων που θα έκανε ως υπεύθυνος κυβερνήτης σε θέματα πολιτικής προστασίας ανεξαρτήτως αρμοδιοτήτων, στα δύσκολα άρχισε να δηλώνει παντού αναρμόδιος, φωτογραφίζοντας άλλους φορείς ως υπεύθυνους. Κυβερνήτης αλά καρτ δηλαδή…

Αναθέσεις που προκαλούν: Στα δύο χρόνια της θητείας τους έγιναν περισσότερες από 1500 απευθείας αναθέσεις, δόθηκαν πάνω από 4,8 εκ € για εκδηλώσεις, χρηματοδοτήθηκε μέχρι και το Attica TV (τι δουλειά έχει η Περιφέρεια να χρηματοδοτεί κανάλια;), αλλά και διαγωνισμοί που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα.

Σγουρός
Σγουρός : “Δύο χρόνια σπατάλες”

Από τα τέσσερα Πασχαλινά Λαγουδάκια που τα χρυσοπληρώσαμε 15.000 € το ένα (!!!) μέχρι τα rapid test, τα κρεμοσάπουνα και τα ρολόγια για την παρακολούθηση της υγείας των πολιτών, η περιφέρεια ξεχειλίζει από αναθέσεις που δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο και αίσθημα συγκράτησης, την ίδια ώρα που η κοινωνία λόγω lockdown και ακρίβειας έχει γονατίσει.

Εκφυλισμός του θεσμού και της δημοκρατίας: Από τη μία κατηγορούσαν την απλή αναλογική ότι θα φέρει την ακυβερνησία και από την άλλη έσπευσαν να δημιουργήσουν επίπλαστες πλειοψηφίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο δίνοντας οφίτσια και έμμισθα αξιώματα σε Περιφερειακούς Συμβούλους άλλων παρατάξεων. Το απόγειο της υπόγειας συναλλαγής. Μέχρι και με τους εκλεγμένους συμβούλους με τη Χρυσή Αυγή συμμάχησαν την ώρα που οι επικεφαλής της καταδικάστηκαν ως εγκληματική οργάνωση….

Πορεία προς την χρεοκοπία: Συνεχίζοντας τις ένδοξες ημέρες του δήμου Αμαρουσίου που ήταν ανάμεσα στους δύο πιο βαθιά χρεωκοπημένους δήμους της Αττικής, ο κ. Πατούλης συνεχίζει την πολιτική των υπερδεσμεύσεων πόρων της προκατόχου του. Κάθε χρόνο η Περιφέρεια «μπαίνει μέσα» εκατομμύρια ευρώ και είναι θέμα πλέον χρόνου να γίνει το μπαμ …

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «Η πορεία της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία δύο χρόνια πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν υπάρχει λογοδοσία, δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχει ενσυναίσθηση, δεν υπάρχει σχέδιο και όραμα. Τα έργα και η ουσία έχουν δώσει τη θέση τους στις ασύστολες σπατάλες, στο κιτς, στο φαίνεσθαι, στο δήθεν.

Όταν έφυγε η προηγούμενη διοίκηση πιστεύαμε ότι τα χειρότερα πέρασαν. Αμ δε … Ενημερώνουμε τους πολίτες για όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια ως έχουμε ηθικό καθήκον διότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται αφορούν τα δικά τους χρήματα, τον δικό τους ιδρώτα, το μέλλον και των δικών τους παιδιών. Η αδιαφορία δεν μπορεί να είναι η λύση και η απαξία επιλογή, διότι ευνοεί όσους κινούνται στην αδιαφάνεια και στο περιθώριο».

Διαβάστε και εδώ

Διαβάστε και εδώ

Η απάντηση Πατούλη

Απαντώντας στο… σφυροκόπημα και σ αυτά που κατήγγειλε ο Γιάννης Σγουρός , η διοίκηση Πατούλη προανήγγειλε απάντηση μέσω εκδήλωσης απολογισμού διετίας – οπότε μάλλον πρέπει να περιμένουμε νέα… φιέστα:

«Εδώ και δύο χρόνια η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων με στόχο, αφενός να δώσει λύσεις σε μεγάλα και άλυτα προβλήματα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. Αφετέρου, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που γνώρισε ο πλανήτης μας , τον τελευταίο αιώνα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ άλλων:

Α) Υλοποιείται το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για ένα νέο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, φιλικό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Οι προηγούμενες Διοικήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του κ. Σγουρού, μας άφησαν κληρονομιά τη χωματερή τη Φυλής και μηδενικούς ρυθμούς ανακύκλωσης. Εμείς, έχοντας μόλις δύο χρόνια στο τιμόνι της Περιφέρειας, έχουμε να παρουσιάσουμε μεταξύ άλλων

  • Δύο διαγωνισμούς σε εξέλιξη για κατασκευή δύο πάρκων κυκλικής οικονομίας με ΣΔΙΤ, για τον Κεντρικό Τομέα και τον Πειραιά, καθώς κι έναν διαγωνισμό για την επεξεργασία απορριμμάτων, που θα αξιοποιεί την μονάδα του Γραμματικού.
  • Τη λειτουργία ξεχωριστού δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων και την δωρεάν διανομή σε Δήμους της Αττικής εξοπλισμού ( καφέ απορριμματοφόρα και κάδους)
  • Το μεγαλύτερο σε εξέλιξη πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού ανακύκλωσης, ο οποίος θα δοθεί στους Δήμους , καθώς και το πρόγραμμα των πράσινων κινητών σημείων που ήδη υλοποιείται, προκειμένου να προχωρήσει επιτέλους και στην Αττική η ανακύκλωση.
  • Μέρα με τη μέρα, με σχέδιο και πρόγραμμα, φεύγουμε από την εποχή που θάβαμε τα σκουπίδια και περνάμε στην εποχή της κυκλικής οικονομίας.

Β) H Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία. Χάρη στο έργο μας στον τομέα αυτό:

  • Δόθηκαν 150 εκ. ευρώ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής.
  • Δόθηκαν άλλα 100 εκ. ευρώ για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με το οποίο κερδίσαμε την μάχη με τον κορωνοϊό.
  • Δώσαμε άλλα 250 εκ. ευρώ για τη στήριξη περίπου 10.000 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής.
  • Προσφέραμε μέσω της τηλεφωνικής μας γραμμής 1110, ιατρικές συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη σε περισσότερες από 150.000 περιπτώσεις. Ενώ πρωταγωνιστήσαμε στη διενέργεια ελέγχων , για την υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού μας.

Γ) Σε επίπεδο έργων, ξεκολλήσαμε όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη αλλά δεν προχωρούσαν, είτε λόγω ανεπαρκών προϋπολογισμών, είτε λόγω λανθασμένου εξαρχής σχεδιασμού . Και προωθούμε έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια, τον οδοφωτισμό, την ανάπτυξη , κλπ. Παράλληλα, αξιοποιήσαμε όσες δυνατότητες μας δόθηκαν για να ενισχύσουμε με προσωπικό τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πολίτες.

Σε λίγες μέρες θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της πρώτης διετίας της σημερινής Διοίκησης.

Στον απολογισμό αυτόν, θα δώσουμε “λογαριασμό” στους πολίτες της Αττικής για όλα όσα έγιναν, αλλά και γι’ όσα προγραμματίζουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα.

Μετά από αυτόν τον απολογισμό, δεν θα μιλάμε για μαύρη βίβλο της διοίκησης Πατούλη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο πρώην περιφερειάρχης, αλλά για τον συγγραφέα της “μαύρης βίβλου της αναξιοπιστίας και του ψέματος “, που δεν είναι άλλος από τον κ. Σγουρό.

Στη μαύρη προπαγάνδα του κ. Σγουρού, θα απαντήσουμε με αληθινά έργα».

Καταγγελίες και από “γαλάζιο” Δήμαρχο

Πάντως σε σοκαριστικές αποκαλύψεις προχώρησε και ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Αττικής την προηγούμενη Παρασκευή. (Πηγή : aftodioikisi.gr )

Ο «γαλάζιος» δήμαρχος επί 40 λεπτά παρουσίασε στοιχεία και αριθμούς για τα έργα και τις ημέρες της Διοίκησης Πατούλη για μια σειρά από απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που γεννάνε πάρα πολλά ερωτήματα.

Μάλιστα ο δήμαρχος χρησιμοποίησε την έκφραση έχουν «τινάξει την μπάνκα στον αέρα» στον ΕΔΣΝΑ για να δείξει το τεράστιο μέγεθος της σπατάλης τον λογαριασμό της οποίας θα κληθούν να τον πληρώσουν οι δημότες όλοι της Αττικής.

Ο κ. Κωνσταντέλλος υποστηρίζει ότι έχουν παραβιαστεί  βασικές αρχές της Διαφάνειας και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης από την περιφερειακή αρχή Πατούλη.

Αντίστοιχες καταγγελίες για μεγάλες σπατάλες και απευθείας αναθέσεις με πρόσχημα την πανδημία από τη διοίκηση Πατούλη έχει κάνει και ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ:

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

2 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU