Περιφέρεια – Σγουρος προς Πατούλη: “Σε λένε “πινακιδούλη” ακόμη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ”

Θρασύτατη ανακοίνωση Πατούλη. Αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις για το βόλεμα των ημετέρων στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής

Με μια θρασύτατη ανακοίνωση ο κ. Γιώργος Πατούλης, προσπάθησε ανεπιτυχώς να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα σχετικά με την αγωνιώδη προσπάθειά του να προσλάβει με προσωπική του απόφαση ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Προϊστάμενο στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ανακοίνωσή του αυτή, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, «μέμφεται» τον Γιάννη Σγουρό επειδή κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν τοποθέτησε Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας και αποφαίνεται πομπωδώς ότι αυτό τάχα αποδεικνύει έλλειψη εμπιστοσύνης του Γ. Σγουρού στους δικηγόρους της Νομικής Υπηρεσίας.

Θα υπενθυμίσουμε στον κ. Πατούλη και στους άσχετους με την Περιφέρεια Αττικής άτυπους συνεργάτες του ότι επί θητείας Σγουρού δεν προβλεπόταν θέση Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας στον Οργανισμό της Περιφέρειας και κατά τούτο δεν ετίθετο καν ζήτημα κάλυψής της και μάλιστα με νέα πρόσληψη…..

Τα υποτιθέμενα «προβλήματα» συντονισμού της Νομικής Υπηρεσίας που «ανακάλυψε» ο κ. Πατούλης αποτελούν πρόσχημα για την τακτοποίηση ημετέρων σε θέσεις ευθύνης.

Αν προβλεπόταν, μάλιστα, την εποχή εκείνη, η δυνατότητα τοποθέτησης Προϊσταμένου αυτή θα γινόταν, σε κάθε περίπτωση με αξιολόγηση και διαγωνιστική διαδικασία και όχι με μεθοδεύσεις και χρήση «παραθύρων» για την τακτοποίηση ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ημετέρων -υποψηφίων ή μη συμβούλων της διοικούσας παράταξης- όπως επιχειρείται να γίνει σήμερα.

Ο Γιάννης Σγουρός σε αντίθεση, με όσα υποκριτικά διατείνεται ο κ. Πατούλης είχε και έχει πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύνολο των δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας και βεβαίως ουδέποτε διανοήθηκε να αναθέσει, όπως έκανε προσφάτως ο κ. Πατούλης, σε εξωτερικό δικηγόρο της επιλογής του, με απευθείας ανάθεση, υποθέσεις της Περιφέρειας αντί της παχυλής αμοιβής των 300.000 ευρώ περιφρονώντας τους έμπειρους νομικούς της Περιφέρειας!! Πρόκειται για ανάθεση για την οποία η Διοίκηση της Περιφέρειας ελέγχεται σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως άλλωστε ελέγχεται και για άλλες απευθείας αναθέσεις- με πρόσχημα την πανδημία.

Και φυσικά ουδέποτε ο κ. Σγουρός διανοήθηκε να μπλοκάρει όπως έκανε ο κ. Πατούλης, επί ένα ολόκληρο χρόνο, τη διαγωνιστική διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας, με σκοπό την εξασφάλιση της δυνατότητας τακτοποίησης, χωρίς διαγωνισμό, δικηγόρου της επιλογής του!

Θα συνιστούσαμε συνεπώς μεγαλύτερη προσοχή στον κ. Περιφερειάρχη, ο οποίος ενώ έκανε κατά το παρελθόν σκληρές επιθέσεις στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» («Ο Καλλικράτης καταστρέφει την Τοπική Αυτοδιοίκηση») και εξυμνούσε την πολιτική Σγουρού για τη χρηματοδότηση των Δήμων της Αττικής, σήμερα έχει καταπιεί τη γλώσσα του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει φτάσει να χαρακτηρίζεται πλέον από τα φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ ως ο «Περιφερειάρχης -Πινακιδούλης». Και τούτο ευλόγως καθώς η παρουσία του στην πολιτική ζωή περιορίζεται στο lifestyle, στις πινακίδες επί έργων που δεν έχουν καν ξεκινήσει και στα… πασχαλινά λαγουδάκια, τα οποία υποδηλώνουν όχι μόνον την αισθητική του αλλά και την νοοτροπία άλλων σκοτεινών εποχών…… αφήνοντας να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο και το ύφος της διοίκησης που ασκεί:  μιας διοίκησης που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες, αγωνιώντας ταυτόχρονα για το πώς θα την πάρουν στα σοβαρά…..

Πρόκειται για ένα θλιβερό φαινόμενο που «δοκιμάζει» την Περιφέρεια Αττικής αλλά και γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για το οποίο επιτέλους θα πρέπει να πάρει θέση η κυβερνώσα παράταξη η οποία ατυχώς του έδωσε το «χρίσμα» στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές….

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU