Κυριάκος Κουτρούλης, Πνοή Ηράκλειο: Από το 2010 στο 2021, με αφορμή μία διαγραφή

Πίνακας Περιεχομένων

Του Τάσου Τατάρογλου

Κυριάκος Κουτρούλης, Πνοή Ηράκλειο: Από το 2010 στο 2021, με αφορμή μία διαγραφή

Μπορεί οι ανεξαρτητοποιήσεις να μην είναι σπάνιο φαινόμενο στα Δημοτικά Συμβούλια, ωστόσο οι διαγραφές είναι. Έτσι, μία τέτοια σπάνια εξέλιξη είχαμε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, όπου ο επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Ηράκλειο» Κυριάκος Κουτρούλης, ανακοίνωσε τη διαγραφή από την παράταξη του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Τσουλουχά. 

Αιτία, η επιλογή του δημοτικού συμβούλου να είναι θετικός και να ψηφίζει αντίστοιχα, επιλογές της δημοτικής αρχής του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου. Η σημαντικότερη διαφοροποίηση ήταν αυτή στο θέμα του κτήματος Φιξ, όπου ο Χρήστος Τσουλουχάς ήταν θετικός στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για το πώς το κτήμα Φιξ θα αποκτηθεί από το δήμο Ηρακλείου, ενώ η «Πνοή Ηράκλειο» ήταν θετική μεν στην απόκτηση του κτήματος (όπως και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο εξάλλου) αρνητική όμως στο συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε την θέση της “Πνοής Ηράκλειο” για το κτήμα Φιξ

Δείτε την ανάρτηση του Χρήστου Τσουλουχά για το κτήμα Φιξ

Ωστόσο η νέα διαφοροποίηση του δημοτικού συμβούλου στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Κυριάκου Κουτρούλη, ο οποίος και ανακοίνωσε τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η «Πνοή Ηράκλειο» μετρά “απώλειες” δημοτικών συμβούλων και αυτό είναι σαφώς ένα ζήτημα, αφού, μέχρι τώρα τουλάχιστον, πρόκειται για παράταξη που εκλέγει έναν μικρό αριθμό εκπροσώπων:

Το 2014 ήταν δύο, ο Κυριάκος Κουτρούλης και ο Πάνος Σπηλιόπουλος και το 2019 τρεις, ο Κυριάκος Κουτρούλης, η Κατερίνα Ασημακοπούλου και ο Χρήστος Τσουλουχάς.

Ο Πάνος Σπηλιόπουλος είχε ανεξαρτητοποιηθεί μετά το 2014 και σήμερα συμμετέχει στην παράταξη της δημοτικής αρχής.

Ο Κυριάκος Κουτρούλης και ο Πάνος Σπηλιόπουλος

Βέβαια να σημειωθεί ότι από το 2014 που ο Κυριάκος Κουτρούλης συμμετέχει με δική του παράταξη στις δημοτικές εκλογές, έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι».

Είχε προηγηθεί η πρώτη προσπάθεια πριν τις εκλογές του 2010, ωστόσο το τότε παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ και η Χαριλάου Τρικούπη είχε πιέσει τρομερά τόσο τον Γιώργο Μαστοράκο, όσο και τον Κυριάκο Κουτρούλη να εγκαταλείψουν τις προθέσεις τους να είναι επικεφαλής παρατάξεων και να συμμετέχουν όλοι στο κοινό ψηφοδέλτιο του Νώντα Σπυρόπουλου – όπως και έγινε.

Τότε, αυτός που αντιστάθηκε σε εκείνες τις πιέσεις, ήταν ο νύν Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος – κάτι εξάλλου που είχε κάνει και το 2006 όταν είχε κατέβει για πρώτη φορά με δικό του ψηφοδέλτιο και παράταξη, την «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» απέναντι στον τότε Δήμαρχο Γιώργο Μαστοράκο.

2010: Κυριάκος Κουτρούλης, Νώντας Σπυρόπουλος, Γιώργος Μαστοράκος

Το 2014 δεν ήταν σε καμία περίπτωση 2010 για το ΠΑΣΟΚ και “απελευθερώθηκαν” δυνάμεις σ’ όλη την χώρα. Αυτό έγινε και στο Ηράκλειο, όπου ο Κυριάκος Κουτρούλης συμμετείχε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής παράταξης, της «Πνοής Ηράκλειο», παίρνοντας 1860 ψήφους, 8,45% και την τέταρτη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε το βίντεο της “εκκίνησης” της παράταξης

Εκλογές 2014

Δείτε τα βίντεο με την προεκλογική δραστηριότητα, τότε, της παράταξης:

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ

Η δεύτερη φορά που συμμετείχε η «Πνοή Ηράκλειο» ήταν το 2019, όπου πραγματικά το αποτέλεσμα δεν τον περίμεναν πολλοί. Με δεδομένες τις συνθήκες, (αφού το 2014 είχε νικήσει η παράταξη «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» που σαφώς κινείται στον ίδιο “ευρύτερο χώρο” που κινείται και η «Πνοή Ηράκλειο») θα αυξήσει τις δυνάμεις της και σε ψήφους και σε ποσοστά. Θα πάρει 2083 ψήφους και 9,07%.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ

Σ αυτές τις εκλογές, υποψήφιος με την «Πνοή Ηράκλειο» ήταν ο διαγραφείς Χρήστος Τσουλουχάς. Μάλιστα τον Μάρτιο του 2019 σημείωνε σε ανάρτηση της η «Πνοή Ηράκλειο»:

«Η δημοτική παράταξη ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ έχει την τιμή να ανακοινώσει ότι ο Χρήστος Τσουλουχάς, διπλ. Αγρονόμος, τοπογράφος μηχανικός του ΕΜΠ, πρώην δημοτικός σύμβουλος, συμπαρατάσσεται στον αγώνα μας για ένα Ηράκλειο, με νέα αντίληψη για την διοίκηση του Δήμου, με χρηστή και έντιμη διαχείριση στο δημόσιο χρήμα, με διαφάνεια και κοινωνική αλληλεγγύη. Καλώς ήρθες Χρήστο!!!»

Δείτε την ανάρτηση

Τώρα, η «Πνοή Ηράκλειο» θα συνεχίσει πλέον με δύο δημοτικούς συμβούλους και το μέλλον θα δείξει – όπως αναπόφευκτα γίνεται.

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής: Από το 1850 στο 2021…

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU