«Αγγίζει» τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Φιλτισάκου της «Ανατολής» Ν.Ιωνίας

Πολύ κοντά στο να «κλειδώσει»  μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρίσκεται η αθλήτρια βάδην της «Ανατολής» Ν.Ιωνίας Κυριακή Φιλτισάκου.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή φυσική της κατάσταση για μία ακόμη φορά στο διεθνές μίτινγκ βάδην που διεξήχθη στο Άλιτους της Λιθουανίας την περασμένη Παρασκευή, πέτυχε υψηλή επίδοση 1:33.06 στα 20 χλμ. βάδην, καταλαμβάνοντας την 5η θέση, παρά την επικρατούσα πολύ υψηλή υγρασία.

Η Κυριακή με αυτή την επίδοσή της δείχνει να «κλειδώνει»  μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς (όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ) οι βαθμοί που θα πάρει θα την ανεβάσουν επί πλέον θέσεις. Η αθλήτρια μέχρι σήμερα είναι στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (ranking) με συνολικά 60 αθλήτριες να προκρίνονται στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη.

Στους ίδιους αγώνες μετείχαν και οι αθλήτριες: Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία τερμάτισε στη 10η θέση με χρόνο 1:35.30 και η Έφη Κουρκουτσάκη, η οποία τερμάτισε στην 18η θέση με χρόνο 1:47.08. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ρωσίδα Ελβίρα Χασάνοβα με 1.30.42

Θυμίζουμε ότι η Κυριακή Φιλτισάκου θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23 στο Ταλίν της Εσθονίας στο βάδην 8 – 11 Ιουλίου, διεκδικώντας τη διάκριση και το μετάλλιο.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών

Εξάλλου, στις 5 και 6 Ιουνίου διεξήχθη στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών με μεγάλη επιτυχία και υψηλές επιδόσεις, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλοι οι αγωνιζόμενοι λόγω της πανδημίας του COVID 19.

Στους αγώνες αυτούς έλαβε μέρος ο αθλητής της «Ανατολής» Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος στον ακοντισμό και κατέλαβε την 7η θέση με επίδοση 63,26 μ. μεταξύ 27 αθλητών που αγωνίστηκαν στο αγώνισμα.

Στο πλευρό του ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλείου, ο οποίος προσέφερε εθελοντικά όλο το Σαββατοκύριακο τις υπηρεσίες του για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, όπως παραδοσιακά κάνει τα τελευταία χρόνια.

«Τάσος Ξένος»

Στις 9 Ιουνίου διεξήχθησαν στο Χολαργό οι γνωστοί αγώνες στίβου με την επωνυμία «ΤΑΣΟΣ ΞΕΝΟΣ».

Στους αγώνες αυτούς, παρά τη βροχή, έδωσαν το αγωνιστικό παρόν οι πιο κάτω αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου, οι οποίοι πέτυχαν πολύ αξιόλογες επιδόσεις στο αγώνισμά τους και οι περισσότεροι πέτυχαν ατομικά ρεκόρ:

80 μ. ΠΚΑ΄ : Καρακίτσου Λυδία  11.14,  Μπινιάρη – Γιώτη Αρσινόη  11.81

100 μ. Γ       : Παπασπυροπούλου Μαρίνα 14.25

200 μ. Γ       : Μωυσιάδη Χριστίνα 27.39, Στουραΐτη Ιωάννα  28.92  και Παπασπυροπούλου Μαρίνα 29.23

100 μ. Α       : Παπαδημητρίου Χρήστος  12.2

200 μ. Α       : Παπαδημητρίου Χρήστος 24.97

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συγχαίρει τις αθλήτριες και τους αθλητές του Συλλόγου, καθώς και τους προπονητές τους, και τους εύχεται να έχουν υγεία και συνέχεια στις επιτυχίες.

Αιμοδοσία

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η προγραμματισμένη αιμοδοσία στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου. 29 εθελοντές αιμοδότες πρόσφεραν το αίμα τους για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας «Αγία Όλγα». Η προσέλευση των εθελοντών υπήρξε πολύ μεγαλύτερη, αλλά για διάφορους λόγους, (συνηθίζεται σε παρόμοιες αιμοδοσίες), δεν έδωσαν όλοι αίμα. Ο Σύλλογός μετείχε υποστηρικτικά στην πρωτοβουλία των διοργανωτών και μέλη του έδωσαν αίμα «για τον άγνωστο συνάνθρωπο».

Σήμερα 14 Ιουνίου είναι η παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη. Ο Σύλλογός συγχαίρει όλους τους εθελοντές αιμοδότες καθώς και τους Συλλόγους του δήμου Νέας Ιωνίας για την προσπάθειά τους να προβούν στην αλτρουιστική αυτή εκδήλωση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU