Νέα Ιωνία: Πώς οι δύο ανήλικοι έπεσαν θύματα οπαδικής βίας μέσω Instagram – Το αιματηρό ραντεβού

Πίνακας Περιεχομένων

Για μία ολόκληρη εβδομάδα δύο 14χρονοι και ένας 19χρονος συνομιλούσαν στο Instagram με τα 14χρονα θύματά τους, παρουσιαζόμενοι ως οπαδοί της ίδιας ομάδας. Μετά από ώρες συνομιλιών, κατάφεραν να πείσουν τους δύο 14χρονους μαθητές να συναντηθούν. Το ραντεβού κλείστηκε στο σταθμό του ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να συναντηθούν και δήθεν να τα πουν από κοντά για την αγαπημένη τους ομάδα.

Όμως, οι 3 πρώτοι είχαν άλλα σχέδια. Παρέσυραν τους δύο ανήλικους μαθητές στο 2ο Λύκειο, στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή και αφού τους ξυλοκόπησαν μαζί με άλλους 7 συνεργούς τους, στη συνέχεια τους λήστεψαν και τους παράτησαν δαρμένους.

Οι δύο ανήλικοι κατάφεραν να διαφύγουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία, ενώ οι δράστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα και αναγνωρίστηκαν από τα παιδιά.

Σε βάρος των 3 δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 45, 309, 380 Π.Κ. «Επικίνδυνες Σωματικές Βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία» σε συνδυασμό με το Ν.4908/2022 «Μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας».

Το instagram και το ραντεβού

Όπως προκύπτει από την δικογραφία που έχει στη διάθεση του το newsit.gr, το άγριο συμβάν με φόντο οπαδικά κίνητρα ξεδιπλώθηκε ως εξής: «Στις 16:30 ώρα της 23-08-2023, εντός του προαύλιου Λυκείου στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, έλαβε χώρα περιστατικό ληστείας με σωματική βία, από 8-9 δράστες, σε βάρος των ανήλικων 14 ετών. Στο σημείο κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ και οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησαν συνοδεία των γονέων τους.

Από τη συλλογή του προανακριτικού υλικού προέκυψε ότι οι δυο 15χρονοι, είναι φίλαθλοι ομάδας και εδώ και μία εβδομάδα περίπου συνομιλούσαν στην εφαρμογή «Instagram» με άτομα από την περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Τα άτομα αυτά, τους παρουσιάστηκαν ως οπαδοί της ομάδας των δυο 14χρονων, ενώ στην πραγματικότητα όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δράστες είναι οπαδοί άλλης ομάδας και τους πρότειναν να συναντηθούν την 23-08-2023 στη Νέα Ιωνία, έχοντας πεισθεί από τα λεγόμενα τους αποφάσισαν να πάνε στη συνάντηση και απογευματινές ώρες της 23-08-2023 αφίχθησαν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας όπου τους ανέμεναν δύο άτομα και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν.

Εν συνεχεία, όλοι μαζί μετέβηκαν στο Λύκειο όπου εμφανίστηκαν άλλα 7 περίπου άτομα. Εκεί ρώτησαν τους ανηλίκους τι ομάδα υποστηρίζουν και ακολούθως ξεκίνησαν να τους χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και το σώμα, γνωρίζοντας πως είναι οπαδοί της ομάδας τους.

Ταυτόχρονα, οι δράστες αφαίρεσαν από την κατοχή του ενός ένα κινητό τηλέφωνο, μάρκας VIVO, χρώματος μπλε, με διάφανη θήκη και ένα ρολόι χειρός μάρκας CASIO. Κατόπιν οι παθόντες αποχώρησαν μόνοι τους από το σημείο, επέστρεψαν στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις από τους προστρέξαντες αστυνομικούς, στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν στη συμβολή της οδού Καχραμάνου με την οδό Σουλίου στη Νέα Ιωνία τρία άτομα που προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά των δραστών, τα οποία προσήχθησαν στο Τ.Α. Νέας Ιωνίας. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για δυο 14χρονους και έναν 19χρονο οι οποίοι αποδέχτηκαν στους αστυνομικούς τη συμμετοχή τους στο περιστατικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, αστυνομικοί της επιληφθείσας Υπηρεσίας επέδειξαν στους ανήλικους φωτογραφίες των προσαγόμενων ατόμων από τις εφαρμογές της Δ.Ε.Ε./Διαχείριση Ευρετηρίων, καθώς και Ταυτότητες Ελλήνων Πολιτών, όπου οι ανήλικοι αναγνώρισαν  ανεπιφύλακτα τους δράστες.

Τέλος, αστυνομικοί της επιληφθείσας Υπηρεσίας μετέβησαν στο σημείο όπου οι δράστες είχαν απορρίψει-αποκρύψει προσωρινά το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο  το οποίο αφού εντοπίστηκε σε πρασιά που βρίσκεται πλησίον του 2ου Λυκείου, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, κατασχέθηκε και αποδόθηκε νομότυπα στον πατέρα του ανηλίκου».

Πηγή: newsit.gr 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU