Περί προσφύγων και Κτήματος Φιξ – Μία πρώτη απάντηση στον κ.Κουτρούλη

Πίνακας Περιεχομένων

Αναμενόμενο ήταν να αντιδράσει ο υποψήφιος Δήμαρχος του Ηρακλείου Αττικής Κ.Κουτρούλης στην ανάρτηση του zonews.gr στην οποία καταγράφονταν οι θέσεις του για το προσφυγικό το 2020 ( Ηράκλειο: Με γλώσσα Βελόπουλου, Κουτρούλης και “Πνοή” – Ιδού τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου ).

Πάντως καλό είναι να διευκρινίζονται κάποια πράγματα και να μην δημιουργούνται παρερμηνείες. Υπάρχει ο οποιοσδήποτε αυτήν τη στιγμή, που ασχολείται με τα τοπικά δρώμενα στο Ηράκλειο Αττικής και να μην πιστεύει ότι τέτοιες αναρτήσεις θα προσθέσουν και δεν θα αφαιρέσουν ψήφους από τον κ.Κουτρούλη;

Φυσικά και θα προσθέσουν ψήφους και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ στο zonews.gr. Οι απόψεις αυτές του κ.Κουτρούλη είναι πολύ δημοφιλείς και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τώρα που έγιναν και πιο γνωστές, θα προσελκύσουν ψηφοφόρους στην παράταξη του. Η φωτογραφία δε, σ’ αυτήν εδώ την ανάρτηση, είναι πάλι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας: Σοβαρή ανησυχία για την κλιμάκωση της στοχοποίησης προσφύγων και μεταναστών

Η ανάρτηση δεν έγινε λοιπόν για να κάνουμε προεκλογική ζημιά στον κ.Κουτρούλη και όλα αυτά τα βαρετά και τετριμμένα που συνήθως λέγονται μετά από τέτοια δημοσιεύματα.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο κ.Κουτρούλης αντί να εκνευριστεί, θα έπρεπε να μας στείλει λουλούδια. Είναι ξεκάθαρο ότι θα βγει κερδισμένος εκλογικά από τη δημοσιοποίηση αυτών των θέσεων του.

Η ανάρτηση έγινε για να αναδείξει, με ένα τοπικό παράδειγμα, την κατάσταση που βρίσκεται το πολιτικό και κομματικό σύστημα της χώρας συνολικά.

Προφανώς δεν είναι όλη η χώρα στο ίδιο επίπεδο. Υπάρχουν όμως τρανταχτές περιπτώσεις, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι είμαστε ήδη σε μεγάλη κρίση και αυτή θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

Υποτιθέμενες βασικές θέσεις, αρχές και αξίες, παραμερίζονται στο βωμό των μικροτοπικών συμφερόντων. Συμμαχίες δημιουργούνται με αποκλειστικό κριτήριο το ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα»Θέσεις αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Τέτοια, γελοία και παρακμιακά φαινόμενα είχαμε και στο Ηράκλειο Αττικής. Συντονιστές παρατάξεων να δηλώνουν ότι ο “εξευτελισμός”, μίας γυναίκας σε αντίπαλο συνδυασμό, “πρέπει να είναι τέλειος”! Αυταρχισμός, μισανθρωπιά, χυδαιότητα, μίσος, φανατισμός. 

Υπήρχε πάντα αυτό; Προφανώς. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι τώρα υπάρχει σε μέγιστο βαθμό. Είμαστε ουσιαστικά σε μία προμνημονιακή περίοδο, στο επίπεδο της αξιοπιστίας, της λειτουργίας των θεσμών και της πολιτικής λειτουργίας συνολικά.

Τέλος διευκρίνησης, επανερχόμαστε στα του Ηρακλείου. Δυστυχώς στην απάντησή του ο κ.Κουτρούλης δεν ξέφυγε για μία ακόμη φορά από την περπατημένη: Ανακρίβειες, παρελκυστική τακτική και διαστρεβλώσεις.

Ιδιότητες και βιογραφικά

Καταρχάς, συγχέει την ανάρτηση του zonews.gr με την… δημοτική ραδιοφωνία. Πρώτη ανακρίβεια και διαστρέβλωση: Την ανάρτηση την έκανε το zonews.gr δεν την έκανε η δημοτική ραδιοφωνία.

Όπως και ο κ.Κουτρούλης την ανάρτησή του στα social media την έκανε -προφανώς- με την ιδιότητα του υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής και όχι με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου του Δήμου Νέας Ιωνίας (με τον οποίο Δήμο Νέας Ιωνίας, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει ανοιχτά θέματα προς επίλυση σ’ ότι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα όρια των δύο πόλεων).

Προφανώς λοιπόν κάποιος μπορεί να έχει δύο η περισσότερες επαγγελματικές ιδιότητες. Η πορεία του καθενός και οι πράξεις του, είναι το καλύτερο βιογραφικό, στο κατά πόσο οι ιδιότητες επηρεάζουν η μία την άλλη.

Σε μία περίοδο που η τσάμπα μαγκιά ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα των ημερών, ο “υπάλληλος της δημοτικής ραδιοφωνίας” στον οποίο αναφέρεται ο κ.Κουτρούλης, ερχόταν σε ευθεία και μετωπική σύγκρουση με τον εργοδότη του σε ένα άκρως πολιτικό και όχι προσωπικό θέμα, αυτό της εργασιακής σχέσης των δασκάλων των παιδικών σταθμών με συνέπεια να υπάρξει και απόλυσή του, η οποία αναιρέθηκε με δικαστική διαδικασία.

Οπότε οι αναφορές του κ.Κουτρούλη περί «διατεταγμένης υπηρεσίας», είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Επί της ουσίας, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Γεμάτη διαστρεβλώσεις όμως είναι και η απάντησή του για το θέμα με το προσφυγικό ζήτημα και επί της ουσίας:

Το ψήφισμα για το προσφυγικό που προτάθηκε ΔΕΝ έκανε αναφορά σε σύνορα, ώστε να δικαιολογούνται (έστω σε κάποιο βαθμό) οι “σοβαρές διαφωνίες” του (δικά του λόγια) με αυτό, λόγω πρακτόρων, ορδών, υβριδικής απειλής ή ότι άλλο.

Το ψήφισμα αναφερόταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους πρόσφυγες και μόνο. Όποιος διαβάσει τα πρακτικά, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως οι αναφορές στο ψήφισμα έχουν να κάνουν με αυτό και μόνο. Καμία απολύτως αναφορά σε σύνορα κ.τ.λ.

Το ψήφισμα έλεγε:

-Να δείξει το Δημοτικό Συμβούλιο την ευαισθησία του και την κοινωνική του αλληλεγγύη στην προσφυγική κρίση

-Να καταδικάσει την, τότε, ανεξέλεγκτη βία στα νησιά μας

-Να προταθούν χώροι και τρόποι για τη δίκαιη κατανομή προσφύγων στο σύνολο της επικράτειας σε ανοιχτές ελεγχόμενες δομές

-Να στηριχθεί κάθε προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου που κινείται στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών αξιών και του διεθνούς δικαίου.

Ο κ.Κουτρούλης εξέφρασε σοβαρές διαφωνίες, στα 4 παραπάνω στοιχεία. Και όχι μόνο αυτό. Ο κ.Κουτρούλης έβαλε ΜΟΝΟΣ του μία διάσταση που ΔΕΝ υπήρχε στο ψήφισμα (είσοδος στην χώρα από τον Έβρο ύποπτων στοιχείων κ.τ.λ.) και… διαφώνησε πάνω σ’ αυτήν ακριβώς τη διαστρέβλωση που έκανε, λες και το ψήφισμα έλεγε να ανοίξουν τα σύνορα ή κάτι παρόμοιο!

Το αστείο είναι πως στην απάντηση του ο κ.Κουτρούλης αναφέρει ότι «δεν βρέθηκε ΟΥΔΕΙΣ, (σ.σ. δικά του τα κεφαλαία) ούτε ακόμα και πολιτικός αντίπαλος να μου προσάψει το παραμικρό, βρέθηκε υπάλληλος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας, να μου αποδώσει  ότι δεν επιδεικνύω «Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη» στους πρόσφυγες».

Είναι αστείο, γιατί αν διάβαζε προσεκτικά τα πρακτικά θα έβλεπε ότι αυτό το “παραμικρό” που δεν του έχει προσάψει κανείς, το έκανε… ακριβώς εκείνη την ημέρα ο Γιώργος Γρηγοριάδης (ο οποίος παρεμπιπτόντως συμμετέχει τώρα στο ψηφοδέλτιο… Κουτρούλη, αλλά αυτό είναι κάτι που μάλλον πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Γ.Γρηγοριάδης), χρησιμοποιώντας υποτιμητικά το όρο «νοικοκυραίος» για τον κ.Κουτρούλη, λέγοντάς «συμπεριφέρθηκε απρόσμενα σαν “νοικοκυραίος”, με άφησε κατάπληκτο». Που να το πιάσεις δηλαδή και που να το αφήσεις…

Τέλος, ο κ.Κουτρούλης νοιώθει… δικαιωμένος, γιατί υπήρξε λέει ομόφωνη θέση του Δ.Σ. να υπάρξει διαβούλευση ώστε να καταλήξει το Δημοτικό Συμβούλιο σε μία ενιαία θέση. Μα, προφανώς θα γινόταν αυτό, τα ψηφίσματα έχουν ισχυρό νόημα όταν είναι ομόφωνα!

Αφού πρώτα ναρκοθέτησε την υιοθέτηση του ψηφίσματος με την πιο σκληρή τοποθέτηση, έρχεται τώρα να… πανηγυρίσει γιατί υπήρξε ομόφωνα απόφαση να μαζευτούν οι παρατάξεις μπας και έβρισκαν κοινό τόπο!

Αυτοί οι δικολαβισμοί και οι σοφιστείες θυμίζουν τον πατροκτόνο και τον μητροκτόνο που ζήτησε επιείκεια από το δικαστήριο, γιατί ήταν πλέον ορφανός…

Και πάλι Φιξ και πάλι ανακρίβειες

Επανέρχεται όμως και στο θέμα του Κτήματος Φιξ. Στο zonews.gr έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ναι μεν δεν συμφωνούμε με την θέση ότι θα μπορούσε να αποκτηθεί το Κτήμα Φιξ με συνεισφορά του Δημοσίου κ.τ.λ., αλλά είναι μία απολύτως σεβαστή θέση, η οποία είχε τα δικά της επιχειρήματα.

Μία θέση που την έχουν αρκετοί αιρετοί από την Αντιπολίτευση του Δήμου Ηρακλείου και με τους οποίους πάντα υπήρχε σεβασμός και σοβαρός διάλογος.

Δυστυχώς, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές,  ο κ.Κουτρούλης ακολούθησε έναν άλλο, ολισθηρό δρόμο, αυτό των ψευδών αναφορών, ότι δηλαδή δήθεν δεν συζητήθηκε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θέμα λήψης δανείου από το Δήμο Ηρακλείου και πολύ περισσότερο δεν πάρθηκε σχετική απόφαση.

Ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο ισχύει. Η ειρωνεία είναι ότι το έχουμε αναδείξει πάλι με… πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου!

 

Δείτε παρακάτω και τις… σκέψεις και την απόφαση για δάνειο για το Κτήμα Φιξ και την περιβόητη δήλωση Κουτρούλη:

ΕΔΩ: Ηράκλειο Αττικής, “Πνοή”, Κουτρούλης – Ανακοίνωση αχταρμάς για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα

 

Τι λέει ο κ.Κουτρούλης τώρα; Καταρχάς ξεκινά με μία φράση ότι το zonews.gr αναφέρεται σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ο ίδιος «δεν ήταν καν στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Αυτό τι ακριβώς σημαίνει; Ότι οι αποφάσεις και οι συζητήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ισχύ, μόνο όταν είναι… παρών ο κ.Κουτρούλης;

Επί της ουσίας αναφέρει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη δανείου -και- για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ, ήταν μία τυπική διαδικασία που έμπαιναν απλώς κάποιο χώροι στο σχετικό έγγραφο, για να προχωρήσει η διαδικασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επίσης αναφέρει ότι λίγο αργότερα υπήρξαν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής που ζητούσαν από το Υπουργείο Πολιτισμού να απαλλοτριώσει το Κτήμα Φιξ στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Επειδή όμως ο κ.Κουτρούλης είναι δικηγόρος, είμαστε σίγουροι ότι τα ελληνικά του είναι πολύ καλά. Στην περιβόητη δήλωσή του δεν είπε «επί της ουσίας», «ουσιαστικά», ότι πάρθηκαν «τυπικά» κάποιες αποφάσεις κ.τ.λ.

Ήταν απόλυτος. Όταν λοιπόν είσαι απόλυτος, πρέπει να είσαι και έτοιμος να πάρεις και την σχετική ευθύνη αυτού που λες, ειδικά όταν αναφέρεσαι σε ένα τεράστιο θέμα για την πόλη σου. Υπευθυνότητα λέγεται αυτό.

Επίσης, αναφέρεται μόνο στο σκέλος «απόφαση λήψης δανείου», ενώ δεν μπορεί να πει ούτε λέξη για το σκέλος «συζήτηση για το ενδεχόμενο λήψης δανείου», γιατί εκεί δεν έχει ούτε καν τα όποια επιχειρήματα έχει στην πρώτη περίπτωση.

Υπήρξαν πολύωρες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ενδεχόμενο λήψης δανείου. Τις υπενθύμισε με έγγραφα από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου η πρώην επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου, Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Οπότε ο καθένας καταλαβαίνει και την αξία των όσων προεκλογικών αναφορών ακολουθούν στην απάντηση του κ.Κουτρούλη.

Δυστυχώς για τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου (ή νομικό σύμβουλο του Δήμου Νέας Ιωνίας, δεν ξέρουμε τι προτιμά) η γνωστή, παλιά φράση «τα γραπτά μένουν» έχει ακόμη τεράστια αξία.

Και θα συνεχίσουν να έχουν.  

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU