Αριστείδης Χατζησαββίδης : Αποκάλυψη υπόγειων διαδρομών

Χατζησαββίδης Αριστείδης – Αγαπητοί συμπολίτες-ισες η ενημέρωση είναι καθαρά πολιτική. Η 24η έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 6/10/2021 με τηλεδιάσκεψη, διαρκεί μόνο μιάμιση ώρα, είναι αποκαλυπτική του τίτλου της σημερινής ενημέρωσης και αξίζει τον κόπο να την δείτε. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Μετά την παρουσία των 21 Δημοτικών Συμβούλων στους 41, ο Πρόεδρος διαπιστώνει την απαρτία του Δ.Σ και κάνει ενημέρωση για τις οχλήσεις που δέχτηκε.

Στο 3,25 λεπτό η κ. Αθυμαρίτου που διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος Δ.Σ. ζητά να επαναλάβει αυτά που είπε ο πρόεδρος γιατί τάχα δεν κατάλαβε, ενώ στην εικόνα φαίνεται πολύ καθαρά ότι κατάλαβε. Στο 3,55 παρεμβαίνει αυθαίρετα ο κ. Λαζαρίδης και κάνει διάλογο με τον Πρόεδρο.

Αμέσως μετά ζητά τον λόγο ο κ. Μανούρης και παίρνει τον λόγο πριν γίνει η εισήγηση και δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό η Παράταξη του. Δηλώνει επίσης ότι παραβρίσκονται- συμμετέχουν και για να υπάρξει απαρτία προκειμένου να ληφθεί απόφαση!!!

Αποσιωπούν ο κ. Μανούρης με τον ετεροπροσδιορισμένο κ. Κανλή, την νόμιμη σύγκληση του Δ.Σ. που έκανε ο Πρόεδρος, δια περιφοράς την προηγούμενη μέρα 5/10/2021 και σαμποτάρισε η Αντιπολίτευση, ενώ άλλες φορές έγιναν δεκτές.

Αποσιωπούν οι κ.κ Μανούρης, Κανλής, κάτι που δεν είναι γνωστό στους συμπολίτες μας, ότι στην τρίτη συνεδρίαση της επόμενης ημέρας η απόφαση θα ήταν νόμιμη με όσους θα ήταν παρόντες. Υποκρίνονται, υποτιμούν και κοροϊδεύουν τους πολίτες, επειδή δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες.

Εξ’ άλλου θα διαπιστώσετε στο τέλος, ότι η εισήγηση ψηφίστηκε μόνο από την Δημοτική Αρχή και τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χριστοδούλου Βασίλη. Μετά την εισήγηση της Δημάρχου ακολούθησαν οι ερωτήσεις που συντονισμένα, από όλες τις Παρατάξεις είχαν κοινό παρονομαστή και ήταν επαναλαμβανόμενες από τους κ.κ. Τσουκαλά, Λαζαρίδη, Χριστοδούλου, Παπαηλιοπούλου και Κατημερτζή που κάνει την ίδια ερώτηση κατά δήλωσή της.

Στην απάντηση της δημάρχου η κ. Κατημερτή των 40 χρόνων «προσφοράς» στην πόλη, που έσκασε το σκάνδαλο επί Αντιδημαρχίας της στην δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή το 2016, διέκοπτε συνεχώς την Δήμαρχο και αγνοούσε τον Πρόεδρο που την καλούσε να τηρήσει τον Κανονισμό.

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε την φράση στο 11,34  « θα μπορούσαμε να σαμποτάρουμε». Ενώ η κ. Δήμαρχος απαντά στον κ. Λαζαρίδη, αυτός ο «κύριος» παίρνει αυθαίρετα τον λόγο σε κάθε Δ.Σ και προβοκάρει.

Στο 18,16 λεπτό ζήτησα διαδικαστικά τον λόγο από τον πρόεδρο και επισήμανα το γνωστό σε όλους, ότι μπορούν να σχολιάσουν τις ανικανοποίητες απαντήσεις της Δημάρχου όταν πάρουν τον λόγο στις τοποθετήσεις που έχουν όλοι το δικαίωμα, σύμφωνα με τον κανονισμό.

Χατζησαββίδης

Παράλληλα αυθαίρετα, αλληλέγγυα, παρεμβαίνουν  και το κάνουν μπάχαλο, οι κ.κ Ακιανίδου και Αναμουρλόγλου, που επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ακολούθησε η κ. Αθυμαρίτου η οποία νουθετεί αλλά αμέσως αυτοαναιρείται, υποκρινόμενη ότι τάχα θα ψηφίσει την πρόταση της Δημοτικής Αρχής στο 28.45 λεπτό.

Ακολουθήσαν και το βλέπετε στον σύνδεσμο που αναφέρω παραπάνω, οι τοποθετήσεις των κ.κ. Κανλή, Τσουκαλά, Λαζαρίδη, Χριστοδούλου, Αθυμαρίτου και Χατζησαββίδη  με μοναδική πάλι διακοπή του αδιόρθωτου δημοτικού συμβούλου κ. Λαζαρίδη στο 1 ώρα και 6 λεπτό που πάλι αυθαίρετα με διέκοπτε.

Ζήτησε να δευτερολογήσει ο κ. Κανλής στο 1 ώρα και 32 λεπτά. Στο τέλος θα αναφερθώ. Ο κ. Αναμουρλόγλου ζήτησε το λόγο ενώ γινότανε δευτερολογίες για να προβληματίσει τάχα τους δημοτικούς συμβούλους αν είναι σύννομη η διαδικασία ενώ ο ίδιος που είναι δικηγόρος δεν πήρε θέση.

Χαιρετίζει είπε την άμεση αντίδραση όλης της Αντιπολίτευσης και έδωσε «γραμμή» στους κ.κ. Μανούρη και Κανλή να αποκαλύψουν τις υπόγειες διαδρομές τους!!!  Στο κλείσιμο της Δημάρχου στο χρόνο 1 ώρα και 23,58 λεπτά ο κ. Λαζαρίδης πάλι αυθαίρετα παίρνει το λόγο και λέει «δεν θα την αφήσω να μιλήσει ότι θέλει λέει……».και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. «Άσε μας ρε Κώστα»…..  ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑ = ΦΑΣΙΣΜΟΣ το πρώτο, ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΜΟΣ το δεύτερο κ. Λαζαρίδη.

Μετά από αυτή την αυθάδη επίδειξη ο κ. Λαζαρίδης  ΑΠΟΧΩΡΕΙ!!!!!!!!!!  Δυστυχώς για τον κ. Κανλή στη δευτερολογία του λέει ΨΈΜΑΤΑ. Δήλωνε ότι θα φέρει εισήγηση για το ψήφισμα στο Δ.Σ.

Έστειλε καθυστερημένα το κείμενο μόνο στον  Πρόεδρο, που αφαίρεσε ο ίδιος την παράγραφο που έλεγε: «Πρώτο βήμα να εφαρμοστεί η απόφαση για τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, κλείνοντας τα γραφεία της συμμορίας σε όλη την Ελλάδα και αποπέμποντας όλους τους εκλεγμένους από τα δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια».

Είναι δυνατό να ζητά ο προοδευτικός δήθεν κ. Κανλής αποπομπή εκλεγμένων; Με ποια διαδικασία; Γιατί δεν κάνει πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ; ‘Όσον αφορά αυτό που μου καταλόγισε ως αναπληρωτή Πρόεδρο στον ΟΠΑΝ παρά την ξεκάθαρη απάντηση που του έδωσα, δευτερολόγησε και είπε ξεδιάντροπα «Όλα να τα κάνει για τα μάτια του κόσμου».

Δεν τον ενδιαφέρει η νομιμότητα αλλά τα μάτια του κόσμου!!! Επίσης μου καταλόγισε τα 160.000 ευρώ που κόψαμε από τον ΟΠΑΝ. Του απάντησα ότι θα τα επιστρέφουμε όλα. Ήδη επιστρέψαμε τα 100.000 ευρώ.

Στη δική τους θητεία, το 2011 έκοψαν 78.173,49 ευρώ χωρίς να τα επιστρέψουν, το 2012 έκοψαν 172.926, 38 ευρώ χωρίς να τα επιστρέψουν και το 2018 έκοψαν  127.000 ευρώ από τον ΟΠΑΝ χωρίς να τα επιστρέψουν. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Οφείλεται να γνωρίζετε τα λάθη σας κ. Κανλή, ως επικεφαλής της Παράταξης σας. Τα βαρίδια του παρελθόντος να μη σας καθοδηγούν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1.Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όποτε βρει ευκαιρία δημόσια εκθέτει την Δήμαρχο.

  1. Η Αντιπολίτευση είναι σε αγαστή συνεργασία προκειμένου να υπονομεύσει τον θεσμό της Δημάρχου και τον θεσμό του Δ.Σ. Αποκαλύφθηκε περίτρανα και στο αναφερόμενο Δ.Σ.
  2. Συνεργάζονται σε παράνομες πράξεις αντιποίησης Αρχής επιδιώκοντας ελέγχους υπηρεσιακών παραγόντων, στήνοντας παράνομες επιτροπές Μανούρη – Γκότση υποστηρίζοντας εργολάβους χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
  3. Το δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς το χρεώνουν στη Δημοτική Αρχή, ενώ το κάλεσε και υπέγραψε ο Πρόεδρος.
  4. Με την ευκαιριακή πλειοψηφία της απλής αναλογικής του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ τραβάνε τα δημοτικά συμβούλια έως τις πέντε το πρωί με αυθαίρετες παρεμβάσεις απεριόριστης διάρκειας χωρίς να σέβονται τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που πρέπει την άλλη μέρα να δουλέψουν προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα της πόλης μας και των συμπολιτών μας.
  5. Η ανίερη συμμαχία κομματικών παρατάξεων και μη, νομίζει πως με τούτες τις πολιτικές θα φθείρουν την Δημοτική Αρχή. Φθείρουν τα κόμματα τους, τον εαυτό τους και τον θεσμό. Οι πολίτες θέλουν την επίλυση των προβλημάτων τους και αυτό θα είναι το κριτήριο στις επόμενες εκλογές.
  6. Ενόχλησε ο πλούσιος δίχρονος απολογισμός δράσης, όλους τους συγκεκριμένους ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ, των παρατάξεων «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» οι οποίοι μόνο για τον εαυτό τους ενδιαφέρονται, και όχι για τα προβλήματα της πόλης και των συνανθρώπων μας. Εμείς συνεχίζουμε παραγωγικά το έργο μας, κάτω από αυτές τις άθλιες, αντίξοες συνθήκες αυτής της Αντιπολίτευση και της πανδημίας.

Νέα Ιωνία 13/10/2021

Αριστείδης Χατζησαββίδης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Δείτε και εδώ

Διαβάστε και εδώ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU