Το ΚΚΕ τίμησε το Μπλόκο της Καλογρέζας – Φωτογραφίες

Με μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν για μία ακόμη χρονιά οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του ΚΚΕ για το Μπλόκο της Καλογρέζας.

Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση «Με χαρακτηριστικό την μεγάλη συμμετοχή του λαού της περιοχής και με σύνθημα «80 χρόνια από το ηρωικό Μπλόκο της Καλογρέζας: Εμπνεόμαστε – Διδασκόμαστε – Συνεχίζουμε!» ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου (σ.σ. 9 Μαρτίου) με κατάθεση λουλουδιών στον εμβληματικό χώρο των πρώην ανθρακωρυχείων στην Αλσούπολη, έναν τόπο αγώνων και θυσιών με εκτελεσμένους κομμουνιστές στο Μπλόκο της Καλογρέζας.

Στην συνέχεια ακολούθησε η εκδήλωση στο μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας, με εκατοντάδες ανθρώπους να φτάνουν στο μνημείο με πορεία από την πλατεία Αναπήρων, φωνάζοντας δυνατά πως «οι ήρωες του μπλόκου δεν λύγισαν ποτέ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ», κρατώντας ψιλά κόκκινες σημαίες, σημαίες των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της περιοχής, τα ονόματα και τις φωτογραφίες των εκτελεσμένων ηρώων.

Στον χώρο του μνημείου του Μπλόκου χαιρετισμό απήυθυνε ο Αστέριος Φωτιάδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κ.Ο. Αττικής του Κόμματος.

Μετά την ομιλία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στεφάνι κατέθεσε ο Πέτρος Αλέπης. Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ ο Νίκος Σταματόπουλος. Εκ μέρους του Τομεακού Συμβουλίου Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΝΕ ο Τάσος Συκάς. Από την ΚΟΒ Καλογρέζας – Αλσούπολης του ΚΚΕ ο Γιώργος Χαμαλίδης. Εκ μέρους των συγγενών και των απογόνων των εκτελεσμένων ο Θοδωρής Χαμαλίδης. 

Στεφάνια επίσης κατέθεσαν τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης, ο Δημήτρης Καλαποτλής, από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καλογρέζας και ο Τάκης Κόσυβας από το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή το απόγευμα, όπου  πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στο εργατικό και επαναστατικό τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Νίκο Σταματόπουλο, γραμματέα της Τ.Ε. Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ που στη συνέχεια έδωσε την σκυτάλη στο συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» όπου παρουσίασε τραγούδια της προσφυγιάς, της εργατιάς, της επανάστασης.

Με τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού του Απόστολου Καλδάρα «δύο μάνες έχω εγώ πάνω στην Γη, που μ’ ανάθρεψαν από παιδί, και δύο φεγγάρια στην σκοτεινιά, οι ΠΟΔΑΡΑΔΕΣ και η ΚΟΚΚΙΝΙΑ» να δονούν την πολυγωνική αίθουσα του 5ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας η συναυλία ολοκληρώθηκε, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να τιμάμε τους νεκρούς μας με τους καθημερινούς μας αγώνες.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU