Ηράκλειο Αττικής – Κύμης: Προχωρά η υπογειοποίηση στο τμήμα με την Πεύκη ώστε να μην θιγούν ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Είδηση για το Ηράκλειο έβγαλε η συζήτηση στη Βουλή της ερώτησης του Βουλευτή Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για τις προοπτικές ανάπτυξης του Βόρειου Τομέα.

Μεταξύ άλλων, απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης -και επίσης Βουλευτής Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών- Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως σχετικά με την διασύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό (προϋπολογισμού 300 εκ. ευρώ), βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υποδομών για να προχωρήσει η υπογειοποίηση του τμήματος των συνόρων Ηρακλείου – Πεύκης ώστε να μην θιγούν ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής και να εξασφαλισθεί μεγαλύτερη χρήση του υπεράνω χώρου.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του κ.Κουμουτσάκου, για τη συζήτηση της ερώτησης:

«Συζητήθηκε σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 23/7/21) στη Βουλή των Ελλήνων η Επίκαιρη Ερώτηση για την ενίσχυση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Βόρειου Τομέα της Αττικής που κατέθεσε ο Βουλευτής Β1 του Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Κουμουτσάκος, στην επίκαιρη ερώτησή του που προέκυψε μετά από τις επισκέψεις στους δήμους και την ενημέρωσή του για τα ζητήματα που απασχολούν την εκλογική του περιφέρεια, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δυναμική που εξελίσσεται στη γεωγραφική ενότητα του Νότιου Τομέα της Αττικής. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν ζηλεύουμε, χαιρετίζουμε την αναπτυξιακή δυναμική του Νότιου Τομέα και θέλουμε να είναι και για εμάς πρότυπο, παράδειγμα και προηγούμενο για αντίστοιχη αναπτυξιακή δυναμική στον Βόρειο Τομέα»

Απαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε έντονα με την Κομισιόν και πέτυχε αύξηση πόρων ύψους 5% για τις «περιφέρειες μετάβασης» όπως είναι αυτή της Αττικής. Έτσι, στο ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής οι πόροι που θα κατανεμηθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ θα είναι αυξημένοι κατά 38% σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα.

Με την ευκαιρία, ο Υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά τα έργα που ήδη έχουν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί στο Βόρειο Τομέα όπως:

  • Η διασύνδεση της Λ. Κύμης με την Εθνική Οδό (προϋπολογισμού 300 εκ. ευρώ). Σχετικά με αυτό, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υποδομών για να προχωρήσει η υπογειοποίηση του τμήματος των συνόρων Ηρακλείου – Πεύκης ώστε να μην θιγούν ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής και να εξασφαλισθεί μεγαλύτερη χρήση του υπεράνω χώρου
  • Η ανάπλαση του Κτήματος Τατοΐου (προϋπολογισμού 130 εκ ευρώ)
  • Η ανάπλαση του νέου ΟΑΚΑ (προϋπολογισμού 43,5 εκ ευρώ)

Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε σε σειρά μικρότερων έργων που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή του Βόρειου Τομέα.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Κουμουτσάκος, επισήμανε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν θετικά βήματα που θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και να ενισχυθούν. Από την πλευρά του δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τα ζητήματα του Βόρειου Τομέα και να συμβάλει για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουμουτσάκος έχει υποβάλει στο παρελθόν σειρά ερωτήσεων για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ενώ κατά την πρόσφατη ημερήσια περιοδεία του στη Νέα Ιωνία, επισκέφτηκε το Ιωνικό Κέντρο που αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την πορεία των εργασιών που αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2022».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU