Ηράκλειο Αττικής – Νέα Ιωνία: Στις αρχές του 2022 ο διαγωνισμός για την επέκταση της Λ. Κύμης

Της Ελένης Μπότα – Μέχρι το τέλος του έτους φιλοδοξεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πρώτη επέκταση της Αττικής Οδού, αυτή της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό.

Ήδη στο Υπουργείο, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του διαγωνισμού με την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και δημοπράτησης του έργου, ενώ εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης για νέο Τεχνικό Σύμβουλο ο οποίος θα αναλάβει την εκπόνηση συμπληρωματικών μελετών (οδοποϊίας, υδραυλικές, στατικές κλπ), ολοκληρώνοντας έτσι το μελετητικό αντικείμενο του έργου καθώς και τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Το έργο της επέκτασης της Λ. Κύμης είναι προϋπολογισμού 434 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Αναφερόμενος προσφάτως στο έργο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι “το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η απεμπλοκή της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης, από την ευρύτερη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, την οποία χειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή το έργο έγινε δημόσιο και όχι μέρος της παραχώρησης”.

Στόχος είναι ο διαγωνισμός να τρέξει μέσα στους πρώτους μήνες του 2022.

Η επέκταση θα ξεκινάει από τον κόμβο της Αττικής Οδού και θα καταλήγει μετά από 3,8 χλμ. στην Εθνικό Οδό, στον κόμβο Καλυφτάκη (Κάτω Κηφισιά).

Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση πολλών περιοχών από το Γαλάτσι και τη Νέα Ιωνία έως το Ηράκλειο, την Πεύκη, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι, ενώ θα διευκολύνει σημαντικά και την έξοδο της Αττικής Οδού προς Λαμία.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει περιλάβει το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης τόσο στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών (ΕΣΣΜ), όσο και – κυρίως – στο σχεδιασμό για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Πηγή: www.capital.gr

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU