Ηράκλειο Αττικής: Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Τις πόρτες της άνοιξε για το κοινό η Έκθεση γραμματοσήμων και νομισμάτων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την οποία φιλοξενεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο νεοκλασικό της Βίλα Στέλλα (Κουντουριώτου και Νεότητος) έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όλες αυτές τις ημέρες στις 20.00 στην αυλή της Βίλας το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου έχει ετοιμάσει μια σειρά από παρουσιάσεις και εκδηλώσεις – μουσικές και θεατρικές – για να τιμήσει και να γιορτάσει το Ηράκλειο τα 200 χρόνια της Ελευθερίας. Ήδη, την πρώτη ημέρα, στα εγκαίνια της Έκθεσης, μίλησαν για την Επανάσταση οι Ηρακλειώτες απόγονοι γνωστών ηρώων του 1821, θυμίζοντας σπουδαίες στιγμές του Αγώνα και συνδέοντας την πόλη με τις ένδοξες εποχές της Ιστορίας της Ελλάδας ενώ η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά χορευτικά από τον Όμιλο «Ειρήνη».

Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει θεατρικό δρώμενο από την ομάδα «Ελευθερίας Πράξεις» πάνω στο ποίημα «Ο Ματρόζος», την παρουσίαση «Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα media» από τον συγγραφέα, Μανώλη Τασούλα, μουσικές και χορευτικές στιγμές υπό τον ήχο της λύρας και του λαούτου του Συνδέσμου Κρητών Ηρακλείου Αττικής.

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, ανεβαίνει η παράσταση «Ο Γέρος του Μοριά» με τον Αλμπέρτο Εσκενάζη και τον Γιώργο Τριανταφύλλου. Ο Κολοκοτρώνης ξεδιπλώνει την ζωή του στον Τερτσέτη για να γράψει την αυτοβιογραφία του. Μέσα από αυτόν τον διάλογο παρουσιάζονται τα σημαντικότερα σημεία της ζωής και του αγώνα του Γέρου καθώς και τα συναισθήματά του.

Να σημειωθεί, ότι παράλληλα με την Έκθεση και τις εκδηλώσεις, στη Βίλα Στέλλα φιλοξενούνται καθημερινά εικαστικές δημιουργίες από το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής, το εικαστικό εργαστήρι των ΚΑΠΗ του Δήμου αλλά και το ΚΑΠΗ του Ερυθρού Σταυρού, τον Ηρακλειώτη σχεδιαστή μόδας Gusto Vassili (παραδοσιακές φορεσιές) και τον καλλιτέχνη, Περικλή Περδικάρη.

Φυσικά η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους, τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr.

«Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από σεμνές και επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή των συλλόγων και των φορέων της πόλης, για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια Ελευθερίας, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Κάθε βράδυ στις 20.00 στη Βίλα Στέλλα σας περιμένουμε για να παρακολουθήσουμε, με όλα τα μέτρα ασφαλείας, τις παραστάσεις, τις συναυλίες, τα χορευτικά και τις παρουσιάσεις που έχουμε ετοιμάσει φυσικά, όπως είναι η πάγια πολιτική μας, με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα σας καλώ να επισκεφθείτε την εξαιρετική έκθεση γραμματοσήμων και νομισμάτων που φιλοξενούμε στο εσωτερικό της Βίλας με θέμα την Επανάσταση. Ραντεβού, λοιπόν, τα βράδια στη Βίλα Στέλλα, εδώ στο όμορφο μας Ηράκλειο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU