Ηράκλειο – Κτήμα Φιξ: Βρέθηκε κοινός τόπος συνεννόησης υπουργείου Ανάπτυξης και δήμου Ηρακλείου

Ως θετική εξέλιξη καταγράφεται το αποτέλεσμα της συνάντησης των εκπροσώπων του δήμου Ηρακλείου και των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα της απόκτησης του κτήματος Φιξ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, καθώς και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο “καυτό” θέμα της χρηματοδότησης για την απόκτηση του κτήματος Φιξ η θέση του υπουργείου ήταν πως η χρηματοδότηση, του δήμου από το υπουργείο για την αγορά του κτήματος Φιξ, δεν είναι μια λύση που μπορεί να προχωρήσει άμεσα, ωστόσο υπήρξε δέσμευση να διερευνηθούν οι όποιες δυνατότητες.

Από την πλευρά του δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Ν.Μπάμπαλος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της χρηματοδότησης του δήμου για να αποκτηθεί το Κτήμα Φιξ, συμπληρώνοντας ότι ακόμα και εάν τελικά το υπουργείο δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τον δήμο για την αγορά, να υπάρξει συνεργασία και υποστήριξη για την επόμενη ημέρα, στις παρεμβάσεις δηλαδή που θα χρειαστούν για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί το Κτήμα Φιξ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Υπουργός Ανάπτυξης, εξέτασε τα στοιχεία που του προσκομίστηκαν και υπήρξε δέσμευση πως σε κάθε περίπτωση, από την στιγμή που ο δήμος προχωρήσει στην απόκτησή του Κτήματος Φιξ, θα συμβάλλει και το υπουργείο του μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μάλιστα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε ανοικτή επικοινωνία για τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της απόκτησης του Κτήματος Φιξ.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU