Ηράκλειο – Κτήμα Φιξ, ανακοίνωση αντιπολίτευσης: Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τη μή ύπαρξη άμεσης χρηματοδότησης

Κοινή ανακοίνωση για τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη εξέδωσαν εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης (πλήν του «Δικτύου Πολιτών»).

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ο Υπουργός ανέπτυξε τις απόψεις του και δεσμεύτηκε μέχρι αύριο, 1-9-2021, να μας απαντήσει ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί το Υπουργείο να συμβάλει οικονομικά στην απόκτηση του κτήματος Φιξ και της απόδοσης αυτού στους πολίτες», επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες που ήθελαν το υπουργείο να μην έχει κάτι άμεσα χειροπιαστό στο θέμα της χρηματοδότησης.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ανέπτυξαν στον κ. Υπουργό τις εκπεφρασμένες θέσεις τους περί απόκτησης του κτήματος Φιξ από το Ελληνικό Δημόσιο και της αποτροπής επιβάρυνσης των Ηρακλειωτών, ενώ ο Δήμαρχος ενέμεινε στις γνωστές του θέσεις περί δανεισμού. Αναμένουμε την αυριανή απάντηση του κ. Υπουργού, την οποία θα αξιολογήσουμε και αναλόγως θα καθορίσουμε τη στάση μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχεις ως εξής:

«Σήμερα, Τρίτη 31-8-2021 και ώρα 15:30, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης συνάντηση, για το θέμα της απόκτησης του Κτήματος Φιξ, μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ηρακλείου και τη συμμετοχή του δημάρχου.  Συγκεκριμένα, από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης παρευρέθηκαν:  Ο Γ. Παπαδημητρίου, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Μαζί», ο Π. Βλασσόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», ο Κ. Κουτρούλης, επικεφαλής της παράταξης «ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ», η Α. Τζίβα, επικεφαλής της παράταξης «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», ο Γ. Ζαχάρος, επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ν. Μπαρμπούνης.

Στη συνάντηση ο Υπουργός ανέπτυξε τις απόψεις του και δεσμεύτηκε μέχρι αύριο, 1-9-2021, να μας απαντήσει ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί το Υπουργείο να συμβάλει οικονομικά στην απόκτηση του κτήματος Φιξ και της απόδοσης αυτού στους πολίτες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ανέπτυξαν στον κ. Υπουργό τις εκπεφρασμένες θέσεις τους περί απόκτησης του κτήματος Φιξ από το Ελληνικό Δημόσιο και της αποτροπής επιβάρυνσης των Ηρακλειωτών, ενώ ο Δήμαρχος ενέμεινε στις γνωστές του θέσεις περί δανεισμού.

Αναμένουμε την αυριανή απάντηση του κ. Υπουργού, την οποία θα αξιολογήσουμε και αναλόγως θα καθορίσουμε τη στάση μας.

 

Για τις δημοτικές παρατάξεις

«Ηράκλειο Μαζί», Γ. Παπαδημητρίου

«ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», Π. Βλασσόπουλος

«ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ», Κ. Κουτρούλης

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Γ. Ζαχάρος,

Ν. Μπαρμπούνης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU