“Στοπ” λέει η Ελληνική Αστυνομία στις δύο συγκεντρώσεις της Τρίτης στο Ηράκλειο Αττικής

“Κόκκινο φως” άναψε η ΕΛΑΣ για συναθροίσεις που έχουν προγραμματιστεί στο Ηράκλειο Αττικής την Τρίτη 25 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί συναθροίσεις στις 18:30 στη Λεωφ. Ηρακλείου 424 από μέλη του «Εθνικού Μετώπου» (όπου ήταν τα γραφεία της “Χρυσής Αυγής” έξω από τα οποία δολοφονήθηκαν την 1η Νοεμβρίου 2013 τα μέλη της οργάνωσης Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης) και στις 19:30 στο σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο (στο θεατράκι) από μέλη της συλλογικότητας «Αντιφασίστες/τριες Ν. Ηρακλείου – Ν. Ιωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια κατάσταση είχε δημιουργηθεί και το περασμένο Φθινόπωρο. Διαβάστε εδώ:

Ηράκλειο – Νέα Ιωνία: Πραγματοποιήθηκαν οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις – Ηρεμία στις 2 πόλεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ηράκλειο: Τι έγινε με την 17χρονη; Πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης – Βίντεο από ρεπορτάζ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής α) την Τρίτη 25-6-2024 και ώρα 18:30’ στη Λεωφ. Ηρακλείου 424 από μέλη του «Εθνικού Μετώπου» και β) την Τρίτη 25-6-2024 και ώρα 19:30’ στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο (Αμφιθέατρο) από μέλη της συλλογικότητας «Αντιφασίστες/τριες Ν. Ηρακλείου – Ν. Ιωνίας».

Ακόμη, απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 06:00’ της 25-6-2024 έως 06:00’ της 26-6-2024 στην εδαφική αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Επιπλέον, οι οργανωτές της συγκέντρωσης στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Ανακοίνωση από Οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής/ριζοσπαστικής αριστεράς & Συλλογικότητες

Αντιφασιστική πορεία, Τρίτη 25/06, 19.30, Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής – Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!

Το φασιστικό «φίδι» προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι στις γειτονιές μας. Τις τελευταίες μέρες «τάγματα εφόδου» φασιστικών ομάδων έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο επιθέσεις στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου Αττικής. Προσεγγίζοντας οργανωμένα την πλατεία αργά το βράδυ, με κράνη και μπουκάλια μπύρας στα χέρια (!), τραμπούκισαν, κυνήγησαν και χτύπησαν νεαρούς που απλώς βρίσκονταν στο σημείο. Δεν παρέλειψαν φυσικά να αφήσουν και τα ναζιστικά και εθνικιστικά συνθήματά τους στους τοίχους της πόλης μας.
Μέσα σε συνθήκες έξαρσης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της «Ευρώπης-φρούριο», πολεμικής προετοιμασίας, ολοένα αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, μετατόπισης της πολιτικής συζήτησης και ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά και μιας γενικευμένης κρίσης του συστήματος που οξύνεται εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες επιδιώκουν να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές.
Από την κοινοβουλευτική ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων σε όλη την ΕΕ μέχρι τις ρατσιστικές ασχήμιες και τη διαρκή επιχείρηση ακροδεξιάς τρομοκράτησης, ένα πολύμορφο αντιδραστικό ρεύμα επιχειρεί να αντεπιτεθεί και ταυτόχρονα στοχοποιεί τα λοάτκι+ άτομα και όσους αποκλίνουν από τα κυρίαρχα πρότυπα.
Οι φασίστες αποτελούν όπλο στα χέρια του συστήματος διατηρώντας συστηματική σχέση με το κεφάλαιο και το βαθύ κράτος, εκπροσωπούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών και αποπροσανατολίζουν τον λαό δημιουργώντας πλαστούς εσωτερικούς εχθρούς τους μετανάστες και το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα. Δουλεύουν για τη διάσωση του καπιταλισμού και την αποφυγή της ανάδειξης των εγκληματικών αδιεξόδων του.
Για να ηττηθεί αυτή η προσπάθεια το εργατικό κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά πρέπει να δει τις αιτίες που την τροφοδοτούν, ειδικά σήμερα. Την απάντηση θα δώσει και πάλι το αντιφασιστικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, με την συμβολή των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς, που θα τσακίσουν τους φασίστες και θα ανατρέψουν την συνολική πολιτική της ΝΔ και κάθε επίδοξου διαχειριστή. Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή φωνής σε τέτοιες φασιστικές ομάδες ούτε στο Ηράκλειο ούτε σε καμία άλλη γειτονιά!

Καλούμε σε συγκέντρωση-πορεία την Τρίτη 25/6/2024 στις 19:30 στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

 

Φωτογραφία εξώφυλλου: Μάριος Λώλος

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU