ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου – Ν. Ιωνίας: Κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Ηράκλειο Αττικής

Η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο μας αφορά όλους και όλες, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες που διεξάγεται. Στις 26 Απρίλη συνεχίζεται, στο Εφετείο, η δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, εξετάζοντας την δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου των ναζί, στις 12 Ιούνη του 2012, απέναντι στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα. Ήταν η εποχή που η ΧΑ με τις πλάτες της κυβέρνησης, της αστυνομίας, του κρατικού μηχανισμού και των εφοπλιστών προσπαθούσε να επιβάλει το “νόμο” της στη περιοχή με τσαμπουκάδες ότι “οι απεργίες τέλος” και “οι αιγύπτιοι ψαράδες θα λογοδοτούν στην ΧΑ”. Δεν μείνανε μόνο στις απειλές. Σχεδιάσαν δολοφονικές επιθέσεις απέναντι στους αιγίτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί από 7 χρόνια φυλακή τέσσερα μέλη της της ΤΟ της ΧΑ στο Πέραμα ενώ ο πυρηνάρχης Πανταζής έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια και 24 μήνες. Στο “μεγάλο αφεντικό της περιοχής του Πειραιά”, τον Λαγό, σκανδαλωδώς δεν αποδόθηκαν κατηγορίες. Τώρα, με την εκδίκαση της έφεσης, οι χρυσαυγίτες μπορούν και πρέπει να καταδικαστούν σε μεγαλύτερες ποινές και μαζί τους και ο Λαγός.

Να τσακίσουμε την επανεμφάνιση των φασιστών στις γειτονιές μας.

Το αντιφασιστικό κίνημα ήταν εκείνο που επέβαλε την δίωξη και την καταδίκη των χρυσαυγιτών όταν ο υπουργός Δένδιας και η τότε κυβέρνηση της ΝΔ κρατούσε στο συρτάρι όλες τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών και αγωνιστών της αριστεράς. Το ίδιο και σήμερα. Η δολοφονική κυβέρνηση της  ΝΔ, προσπαθώντας να ξεφύγει από την απομόνωση που την έστειλε η έκρηξη οργής των εργαζόμενων και της νεολαίας μετά το έγκλημα στα Τέμπη, παίζει το χαρτί που θρέφει την ακροδεξιά και τους φασίστες. Ετοιμάζεται να υποδεχτεί την φασίστρια Μελόνι, σπαταλά εκατομμύρια για φράχτες πνίγοντας, μαζί με την ΕΕ, πρόσφυγες στα σύνορα και στέλνει την αστυνομία να καταδιώκει φοιτητές με όπλα. Αυτή η πολιτική δίνει αέρα στα πανιά των Κασιδιάρηδων όσο θράσος και αν έχει η ΝΔ και να παριστάνει το αντίθετο.

Η εμφάνιση ενός “μπροστινού” στο “κόμμα του Κασιδιάρη” προκαλεί οργή. Πολύ περισσότερο που ο “μπροστινός” είναι ένας πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ένας “άξιος συνεχιστής” της παράδοσης του Κωνσταντίνου Κόλλια, του πρώτου πρωθυπουργού της χούντας, η καλύτερη επιβεβαίωση ότι η διαχρονική ασυλία των φασιστών και η συγκάλυψη της δράσης τους βασιζόταν πάντα στο “βαθύ κράτος”, στην αστυνομία και στο δικαστικό σώμα.

Να μην αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή γης στους φασίστες να στήσουν ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές μας, όπως προσπαθούν στο Νέο Ηράκλειο και αλλού.

Η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου – Ν. Ιωνίας καλεί κάθε αντιφασίστα, τα εργατικά συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να βρεθούμε την Τετάρτη 26 Απρίλη, στις 8.30 πμ, μπροστά από το Εφετείο στο πλευρό των Αιγύπτιων ψαράδων και την Πέμπτη 27 Απρίλη, στις 6.30 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου ενάντια στην επανεμφάνιση των φασιστών στη γειτονιά.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU