Παρουσία Κουτσούμπα η μαζική συγκέντρωση σωματείων και φορέων για το Κέντρο Υγείας στη Νέα Ιωνία (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Πηγή: www.902.gr – Κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας στη Νέα Ιωνία, αντιδρώντας στην έξωσή του από το κτίριο όπου στεγάζεται, έκαναν το πρωί της Παρασκευής (σ.σ. 4 Νοεμβρίου) σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής.

Την πρωτοβουλία για την παρέμβαση ανέλαβε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ, στο κάλεσμα του οποίου ανταποκρίθηκαν Σωματεία και φορείς, όπως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Ν. Ιωνίας. Στη διαμαρτυρία έδωσαν επίσης το «παρών» γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας.

«Δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό, δώστε λύση στο κτιριακό», φώναξαν οι διαδηλωτές. «Δεν θα ανεχτούμε να μείνουμε ούτε μια μέρα χωρίς Κέντρο Υγείας!», διαμήνυσαν οι φορείς.

Εδώ και καιρό οι ιδιοκτήτες του κτιρίου έχουν προβεί σε διαδικασίες έξωσης του Κέντρου Υγείας και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή οι φορείς απαιτούν να βρεθεί άμεσα άλλο κατάλληλο κτίριο για να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το Κέντρο Υγείας να είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει όλους τους ασφαλισμένους, σε νέες και κατάλληλες εγκαταστάσεις.

«Μας λένε δεν έχουν λεφτά για την Υγεία, τα δίνουν με τη σέσουλα στην πλουτοκρατία», κατήγγειλαν και στηλίτευσαν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που συρρικνώνει τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και έχει οδηγήσει σε δραματική κατάσταση την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Να επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασης του Κέντρου Υγείας Ν. Ιωνίας με ταυτόχρονη ενίσχυσή του με προσωπικό, τόνισε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παραβρέθηκε στην κινητοποίηση.

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Αντώνη Χαραλαμπίδη, επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας, ενώ συνομίλησε και με εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων από 100.00 κατοίκων στους Δήμους Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου, αλλά και χιλιάδες ακόμα κατοίκους γειτονικών περιοχών.

«Το Κέντρο Υγείας δεν θα φύγει από δω αν δεν βρεθεί κτίριο», υπογράμμισε ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων, στέλνοντας μήνυμα πως οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστεί ότι ο λαός δεν θα μείνει ούτε για μια μέρα χωρίς Κέντρο Υγείας. Υπενθύμισε ότι ανάλογο πρόβλημα είχε προκύψει το 2014, ενώ τα τελευταία δυόμισι χρόνια η έξωση της υπηρεσίας έχει βρεθεί και πάλι στην ημερήσια διάταξη.

Στο έδαφος αυτό κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να βρεθεί και να διαμορφωθεί ένα κατάλληλο, σύγχρονο δημόσιο κτίριο που να μπορεί να εξυπηρετεί τον λαό της περιοχής. Την ίδια στιγμή, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους πως το Κέντρο Υγείας, που βρίσκεται αντιμέτωπο με την απειλή της έξωσης, είναι αναγκασμένο να καταβάλλει ενοίκιο που φτάνει τα 45.000 ευρώ τον μήνα στον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Όπως εξήγησε, σε ανάλογη θέση βρίσκονται και άλλες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, καθώς η πολιτική όλων των κυβερνήσεων τις απαξιώνει ενώ παράλληλα πριμοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στήριξε τα αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για αυξήσεις μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική απεργία τόσο για το ζήτημα της Υγείας, όσο και για το σύνολο των οξυμένων λαϊκών προβλημάτων.

«Ο λαός της Νέας Ιωνίας πρέπει να βγει μπροστά, να διεκδικήσει ένα Κέντρο Υγείας σύγχρονο, με όλες τις ειδικότητες και τα εργαστήρια», σημείωσε η Νίκη Κότσιφα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών 1ης και 2ης ΥΠΕ Αττικής. Στην παρέμβασή της στάθηκε στην έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, όπως αυτής του καρδιολόγου καθώς «η μοναδική γιατρός βρίσκεται σε άδεια εγκυμοσύνης».

Ανέδειξε επίσης το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε επικουρικούς γιατρούς, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος του χρόνου, με κίνδυνο να δημιουργηθούν ακόμα πιο δραματικά κενά. Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη σχολίασε πως μετά την καταρράκωση της Πρωτοβάθμιας τώρα η επίθεση συνεχίζεται στα νοσοκομεία.

Το αίτημα για άμεση μονιμοποίηση μετέφερε η Χαϊδεμένη Θεοδωρίδου, συμβασιούχος του ειδικού προγράμματος Υγείας του ΟΑΕΔ. «Τα κενά είναι δραματικά, οι παλιοί συνάδελφοι φεύγουν με σύνταξη, οι συμβασιούχοι κρατάνε τη Δημόσια Υγεία», τόνισε. «Είναι μονόδρομος ο αγώνας όλων των εργαζομένων για την άμεση λύση του κτιριακού του Κέντρου Υγείας και την πλήρη στελέχωσή του με όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό».

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας», ανέφερε η Ντιάνα Λιάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γιώργος Σεφέρης».

«Δεν έχουμε την απαραίτητη συμπαράσταση από την Πολιτεία, μόνο το χειροκρότημα μας έχει μείνει», σχολίασε η Ελένη Λάιου, επισκέπτρια Υγείας και χαιρέτισε τη μαζική ανταπόκριση του λαού στο κάλεσμα για κινητοποίηση.

«Το καμπανάκι να μην έχει σύγχρονο Κέντρο Υγείας η Νέα Ιωνία χτυπάει πιο δυνατά και μας καλεί να ξεσηκωθούμε», είπε ο Παναγιώτης Σαμπλίδης, από το τοπικό Παράρτημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

 

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  συμμετείχε σήμερα Παρασκευή  4 Νοεμβρίου στη μαζική συγκέντρωση των σωματείων και φορέων της Νέας Ιωνίας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα Συνδέσμου Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας και πέριξ  απαιτώντας να βρεθεί λύση για το κτήριο του Κέντρου Υγείας .

Με αποφάσεις τους συμμετείχαν επιπλέον το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γονέων Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Ν. Ιωνίας αντιδρώντας στην έξωση της υπηρεσίας από το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα.

Στην κινητοποίηση  έδωσαν επίσης το «παρών» γιατροί και εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας.  Με ομιλίες και χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των σωματείων και φορέων κάναμε καθαρό προς την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας, τη δημοτική αρχή Ν. Ιωνίας και προς κάθε αρμόδιο φορέα ότι δεν θα επιτρέψουμε ούτε μία μέρα στην περιοχή μας να μη λειτουργεί το Κέντρο Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Απαιτήσαμε να βρεθεί άμεσα άλλο κατάλληλο κτίριο για να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες εκεί και ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας και τους αγώνες  μέχρι το Κέντρο Υγείας να είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει όλους τους ασφαλισμένους, σε νέες και κατάλληλες εγκαταστάσεις .

Καταγγείλαμε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά για την Υγεία, τα δίνουν όμως με τη σέσουλα στην εργοδοσία και συρρικνώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

Ο δρόμος του αγώνα  όλων των κατοίκων και των εργαζομένων για την άμεση λύση του κτιριακού του Κέντρου Υγείας  είναι μονόδρομος.  Απαιτήσαμε  την πλήρη στελέχωσή  του με  προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού , καθώς και τα αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για αυξήσεις μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ και  μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 9 Νοέμβρη  ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, όπου θα είμαστε ξανά στο δρόμο και θα ενώσουμε τη φωνή μας, με όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης!

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU