Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Ηράκλειο Αττικής – Επιμνημόσυνη δέηση από τον Γαβριήλ και στις εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Καλογρέζας

Στο ναό της Αγίας Τριάδος στο Ηράκλειο Αττικής βρέθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ. Ο Μητροπολίτης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και στις εκδηλώσεις του δήμου Νέας Ιωνίας για το Μπλόκο της Καλογρέζας

 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη «με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 (Α’ Νηστειών) η εορτή της Ορθοδοξίας και η αναστήλωση των ιερών Εικόνων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Στη Θεία Λειτουργία το παρών έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

 

Ακολούθως, συμφώνως με την εκκλησιαστική τάξη, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της Πίστεως εντός του Ιερού Ναού εις ανάμνηση της αναστήλωσης των ιερών Εικόνων, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

 

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην λαμπρότατη αυτή εορτή της Εκκλησίας μας και στον θρίαμβο των ιερών Εικόνων, που αποτελεί θρίαμβο της δεδοξασμένης Κεφαλής της Εκκλησίας, καθώς και θρίαμβο της ορθής πίστεως για το θεανθρώπινο πρόσωπο του Ιησού Χριστού επί της πλάνης και των αιρέσων.

 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ηρώο του μπλόκου της Καλογραίζας, όπου, παρουσία του Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Παναγιώτη Μανούρη, αντιδημάρχων, μελών του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας και φορέων της πόλεως τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 22 εκτελεσθέντων αδελφών ημών. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU