Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας για την απόρριψη αιτήσεων εγγράφων στους παιδικούς σταθμούς της Ν. Ιωνίας

Λαέ της Νέας Ιωνίας, με αφορμή την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων των παιδιών που φοιτούν στους  παιδικούς σταθμούς του δήμου μας σε ό,τι αφορά τον τρόπο που η διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ απέρριψε αιτήσεις για την εγγραφή ή την επανεγγραφή των παιδιών τους,  η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός των μεθοδεύσεων που η δημοτική αρχή της κας Θωμαΐδου προσπαθεί να χειριστεί την έλλειψη χώρων και προσωπικού με αδικαιολόγητους αποκλεισμούς βρεφών και νηπίων και στο τέλος να καυχιέται ότι όλες οι αιτήσεις ( όσες εγκρίθηκαν  φυσικά) ικανοποιήθηκαν κιόλας.

Παρά το γεγονός ότι  εδώ και πάνω από ένα  μήνα που έχει λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εγγραφής ή επανεγγραφής των παιδιών  για τη σχολική χρονιά 2023-2024,  τις τελευταίες μέρες δεκάδες γονείς με έκπληξη ενημερώνονται μέσω  e- mail από το ΚΕΒΡΕΦΟ πως οι αιτήσεις τους για τη σχολική απορρίφθηκαν, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και κυρίως χωρίς τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ή να διορθώσουν τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. Ιωνίας συμφωνεί με τα αιτήματα του Συλλόγου και  απαιτεί:

α) Να δοθεί αμέσως από το Δ.Σ του ΚΕΒΡΕΦΟ, παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται, στους γονείς που οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις ή λάθη.

β) Να συζητηθεί η σχετική καταγγελία στη συνεδρίαση του ερχόμενου δημοτικού συμβουλίου  ως θέμα της Η.Δ., για να αποφασίσει το σώμα πάνω στις   προτάσεις που καταθέτει ο Σύλλογος γονέων  ώστε να  μη μείνει κανένα παιδί εκτός των παιδικών σταθμών.

Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από την προσχολική αγωγή και πρέπει να φοιτούν σε δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU