Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής: «Αναπάντητα οι αγωνίες και οι προβληματισμοί της σχολικής κοινότητας»

Το χιλιοπαιγμένο έργο των υποσχέσεων, των προκλήσεων και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Σεπτέμβρη.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ηρακλείου Αττικής είχε καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα με τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία του δήμου και είχαν ζητήσει από τη δημοτική αρχή να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Σχολεία

Τη θέση αυτή, πλέον του υπομνήματος, υποστήριξαν με τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων αλλά και Συλλόγων Γονέων μαθητών σε δημοτικά, λύκεια και γυμνάσια, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τη μεριά της η Δημοτική Αρχή απάντησε απαριθμώντας μια σειρά «έργα» και που αφορούσαν κυρίως ελαιοχρωματισμούς (!), υποστήριξε ότι έχουν γίνει προσεισμικοί έλεγχοι για να διευκρινίσει ότι πρόκειται για πρωτοβάθμιους ελέγχους, δηλαδή οπτικούς, ενώ ο Δήμαρχος σαν να μη συμβαίνει τίποτα ανέφερε ότι σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες δευτεροβάθμιος έλεγχος χρειάζεται μόνο σε 3 – 4 σχολεία, που κάποια στιγμή θα γίνουν!

Επίσης, ο Δήμαρχος αναλώθηκε σε πολλά «θα» ενώ δεν δίστασε να ρίξει το φταίξιμο στους εκπαιδευτικούς που δεν γίνονται εργασίες στα σχολεία τα καλοκαίρια γιατί, όπως είπε, δεν αφήνουν τα συνεργεία να μπουνε μέσα μέχρι και τις 30 Ιουλίου!

Οι άλλες παρατάξεις αναλώθηκαν σε γενικόλογες δηλώσεις συμπαράστασης αλλά σε καμιά περίπτωση δεν καταδίκασαν τη λειτουργία των δήμων ως επιχειρήσεων με κριτήριο τη λογική «κόστους – οφέλους».

Ακόμα κάποιοι υποστήριξαν ότι τα προβλήματα των σχολείων δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης προσπαθώντας να συσκοτίσουν το γεγονός ότι και αυτά τα προβλήματα θρέφονται από τις πολιτικές που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρήσεων και σε βάρος του λαού.

Η Κέλλυ Παπαϊωάννου, υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιώργος Ζαχάρος και Εύη Βλαντή κατήγγειλαν τη λειτουργία των δήμων ως επιχειρήσεων που αποφασίζουν ποια έργα θα κάνουν με βάση τη λογική «κόστους – οφέλους», παραδίδουν σωρηδόν έργα στους εργολάβους και αδιαφορούν για ό,τι δεν έχει κέρδος όπως η αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία.

Ιδιαίτερα για τα σχολεία, η Κέλλυ Παπαϊωάννου ανέφερε ότι την ώρα που δίνονται εκατομμύρια για έργα που αφορούν τη μετεγκατάσταση του Καζίνου της Πάρνηθας στην περιοχή, την ίδια ώρα μένουν ανεπίλυτα τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας.

Στηρίζοντας τα αιτήματα των γονιών, απαίτησε να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών μονάδων, ουσιαστικού προσεισμικού ελέγχου και να ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή ποιοι χώροι έχουν δεσμευθεί για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων.

Ακόμα υπογράμμισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» δρα με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες του λαού και με βάση αυτό στέκεται στο πλευρό των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, αναπτύσσει δράση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU