UPDATE – Ληστεία & διάρρηξη στο Ηράκλειο Αττικής! – Φαρ ουέστ η Αττική – Στον… κόσμο του ο υπουργός Θεοδωρικάκος – ΒΙΝΤΕΟ από ρεπορτάζ

Πίνακας Περιεχομένων

Δεν έχει τέλος η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στις γειτονιές της Αττικής: Τα συνεχόμενα κρούσματα ληστειών και κλοπών, τόσο σε ακίνητα (σπίτια και μαγαζιά), όσο και στις άλλες περιπτώσεις (αυτοκίνητα, εγκληματικότητα εις βάρος ανηλίκων κ.α.) δείχνει μία βραχυκυκλωμένη ΕΛ.ΑΣ., η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, παρά τις χιλιάδες προσλήψεις που έχουν γίνει την τελευταία τετραετία από την κυβέρνηση, η οποία μάλιστα υποτίθεται πως έχει ψηλά στις προτεραιότητες της την «ασφάλεια».

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ των κεντρικών ενημερωτικών sites, τελευταίο κρούσμα μία θρασύτατη ληστεία από τρεις άγνωστους δράστες που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ σε μονοκατοικία της Αγίας Λαύρας στο Ηράκλειο Αττικής, με θύματα 2 αδέλφια ηλικιωμένους,αλλά και μία διάρρηξη πάλι στο Ηράκλειο Αττικής! Και όλα αυτά σε μία μόλις ημέρα! (διαβάστε παρακάτω)!

Όπως όλα δείχνουν η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος περιορίστηκε στη δημιουργία δημοσίων σχέσεων και ενός προσωπικού κομματικού μηχανισμού, μέσα και από τις παραπάνω χιλιάδες προσλήψεις, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει την προεκλογική περίοδο που διανύουμε.

Τα νούμερα που παρουσιάστηκαν και πολύ πρόσφατα μάλιστα από την εφημερίδα «Το Βήμα» είναι σοκαριστικά:

 

  • Αύξηση των ληστειών κατά 19%
  • Αύξηση των βιασμών κατά 26%
  • Αύξηση των κλοπών κατά 21%,
  • Αύξηση των διακεκριμένων κλοπών με διάρρηξη κατά 62%

 

Συμπέρασμα: Η αποτυχία της κυβέρνησης, σ’ ένα τομέα μάλιστα που υποτίθεται ότι κινείται προνομιακά, είναι απόλυτη. Χιλιάδες προσλήψεις, αρκετές εκ των οποίων ρουσφετολογικές και το αποτέλεσμα είναι μία τρύπα στο νερό! Την ίδια ώρα, “παρελαύνουν” εδώ και χρόνια στα κανάλια οι μοναδικοί συνδικαλιστές οι οποίοι είναι μονίμως στο απυρόβλητο, αυτοί των αστυνομίας και οι οποίοι διαρκώς συντάσσονται με την πολιτική ηγεσία της σημερινής κυβέρνησης.

Υποτίθεται ότι η διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «χαλαρή» και «ανεπαρκής», σύμφωνα με τη ΝΔ, ωστόσο παρά τις χιλιάδες αυτές προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία από την παρούσα κυβέρνηση, η κατάσταση χειροτέρεψε δραματικά και οι πολίτες της Αττικής αντιμετωπίζουν μία πολύ άσχημη κατάσταση.

Είναι ενδεικτικό ότι οι αναρτήσεις στα social media είναι συνεχόμενες, ιδίως για κλοπές σε σπίτια. Ειδικά για τη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής, διαβάστε και ΕΔΩ:

Μπαράζ διαρρήξεων τις ημέρες των Χριστουγέννων – διάρρηξη και στην Σωτήρη Πέτρουλα στο Ηράκλειο

Δύο κλοπές την ίδια ώρα στη Νέα Ιωνία

Ληστεία στην Αγίας Λαύρας με θύματα 2 ηλικιωμένους και διάρρηξη με λεία παλιές μάρκες ρολογιών αλλά και χρυσές λίρες

Στη χθεσινή ληστεία, στο Ηράκλειο Αττικής, όπως αναφέρει το cnn.gr “Το φόβο μέσα στο σπίτι τους έζησαν δύο ηλικιωμένοι στο Ηράκλειο Αττικής όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ληστές που τους απειλούσαν με όπλα και τους ζητούσαν όσα χρήματα είχαν.

Τα θύματα είναι δύο ηλικιωμένα αδέρφια 84 και 86 ετών που προσπάθησαν όσο μπορούσα να κρατήσουν την ψυχραιμία τους βλέποντα απέναντί τους ληστές μέσα στο σπίτι να τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν αν δεν τους αποκαλύψουν που έχουν τα χρήματά τους

Ο εφιάλτης για τα δύο ηλικιωμένα αδέρφια κράτησε αρκετή ώρα μέχρι οι θρασύτατοι ληστές να αρπάξουν τα χρήματα και να εξαφανιστούν”.

 

Η διάρρηξη

Στη διάρρηξη όπως σημειώνει πάλι το cnn.gr «αρπάζοντας πανάκριβα ρολόγια μιας από τις πιο γνωστές και πιο παλιές μάρκες ρολογιών αλλά και χρυσές λίρες μεγάλης αξίας κατάφεραν να εξαφανίσουν κακοποιοί που εισέβαλαν σε διαμέρισμα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστο πως, οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας που διαμένει σύμβουλος επιχειρήσεων και αρχίσαν να ερευνούν όλους τους χώρους.

Όταν οι ιδιοκτήτες επέστρεψαν στο σπίτι τους διαπίστωσαν ότι τα πανάκριβα ρολόγια του ζευγαριού των ιδιοκτήτων είχαν κάνει φτερά, ενώ είχαν εξαφανιστεί και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνούσε τις 30 χιλιάδες ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, ενώ η σήμανση πήρε αποτυπώματα για να διαπιστώσει την ταυτότητα των δραστών.

Στην κατάθεσή τους το ζευγάρι των θυμάτων εικάζουν ότι η διάρρηξη έγινε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα που επιστρέφουν στο σπίτι με τις αρχές να μην αποκλείουν οι δράστες να γνώριζαν το πρόγραμμα των ενοίκων του διαμερίσματος.

Όταν θα κληθούν και για νέα κατάθεση θα ερωτηθούν για άλλα άτομα που μπορεί να έμπαιναν στο διαμέρισμα ή αν είχαν κάνει εργασίες στην πολυκατοικία το τελευταίο διάστημα.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ από την ΕΡΤ για την ληστεία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU