Νέα Ιωνία: Εμπλοκή λογιστικού γραφείου σε έρευνα για απάτη τύπου «καρουζέλ» σε υποκατάστημα τράπεζας

Απάτη τύπου «καρουζέλ», με εταιρείες «μαϊμού», υπό τον… μανδύα υποκαταστήματος συστημικής τράπεζας στην Αργυρούπολη, εξετάζει η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής».

Πρωταγωνιστής των εταιρειών «φαντασμάτων» φέρονται ο διευθυντής του υποκαταστήματος, ο οποίος έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, ένας επιχειρηματίας αρμενικής καταγωγής και δύο λογιστικά γραφεία, ένα στον Πειραιά και ένα στη Νέα Ιωνία, τα οποία έστηναν τις εταιρείες -«μαϊμού», προχωρούσαν σε έκδοση εικονικών τιμολογίων και προμηθεύονταν μπλοκ επιταγών από το υποκατάστημα.

Μέσω του υποκαταστήματος φαίνεται πως διακινήθηκαν τεράστια ποσά με εικονικά τιμολόγια δεκάδων ψεύτικων εταιρειών, με τη ζημία του Δημοσίου να αγγίζει δεκάδες εκατομμύρια.

Στις εικονικές εταιρείες υπήρχαν καταθέσεις με συχνή ροή μεγάλων χρηματικών εμβασμάτων από το εξωτερικό, ενώ αμέσως μετά γινόταν ανάληψη των χρημάτων, με πλαστά πληρεξούσια και εξουσιοδοτήσεις ή μέσω επιταγών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια γενικού ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας. Το λογιστικό γραφείο του Πειραιά έχει σταματήσει τις συναλλαγές και έχει κλείσει τις εικονικές εταιρείες, ενώ αντίθετα το γραφείο στη Νέα Ιωνία φαίνεται να συνεχίζει τη δράση του.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος έχει προβεί σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και ακινήτων, προσώπων που έχουν εντοπιστεί ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα του ευρύτερου τραπεζικού χώρου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU