Νέα Ιωνία: Ανοιχτή επιστολή της Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης

Την Τρίτη 15 Ιουνίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης μας κ.κ. Γεώργιος Τσιακαλάκης και Σωτήριος Σκευοφύλακας,  μέλη του  Τομέα Αθλητισμού, μαζί με τον Επικεφαλής μας Παναγιώτη Μανούρη , επισκέφθηκαν το Δημοτικό Στάδιο (ΙΚΑΡΟΣ) και το Κλειστό Γυμναστήριο, επί των οδών Θυατείρων και Λυκούργου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, μίλησαν τόσο με αθλητικούς παράγοντες, προπονητές και αθλητές, όσο και με τους υπεύθυνους των δύο Σταδίων. Ξεναγήθηκαν επίσης στα αποδυτήρια, τα «ιατρεία» και τους λοιπούς χώρους, ρωτώντας και παρατηρώντας προβλήματα και ανάγκες, που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Είναι γεγονός ότι αυτή την στιγμή καθίσταται απελπιστική η έλλειψη προσωπικού στους εν λόγω χώρους, η οποία και διευρύνεται λόγω της απουσίας σχεδιασμού και προφανώς βούλησης από την Δημοτική Αρχή, ώστε να λυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Δημοτική Αρχή προσέλαβε χωρίς διαδικασίες επιλογής 73 εργαζομένους, εκ των οποίων, πιθανώς κανείς δεν θεωρήθηκε χρήσιμος ή απαραίτητος, για να στελεχώσει τις αθλητικές δομές μας.

Το θέμα του προσωπικού είναι το πρώτο ζήτημα από το οποίο ξεκινούν πάρα πολλές στρεβλώσεις στον χώρο και τις υποδομές του τοπικού μας Αθλητισμού.

Το δεύτερο ζήτημα είναι το γεγονός ότι ενώ στο Δημοτικό Στάδιο, υπάρχει αυτόματος απινιδωτής, εδώ και ένα χρόνο, παραταύτα κανείς υπάλληλος  δεν έχει πιστοποιηθεί για να τον χρησιμοποιήσει, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.  Επομένως η ύπαρξή του είναι καθαρά διακοσμητική.  Αυτή είναι η επίσημη άρα και έγκυρη  ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Δημοτικού μας Σταδίου.  Επανειλημμένα ο Ιατρός και συνάδελφος κ. Λάμπρου έχει βάλει το θέμα στο Δ.Σ και απάντηση καμία.

 

Όσον αφορά τον χώρο των ιατρείων στο Κλειστό Γυμναστήριο είναι παντελής η έλλειψη υγειονομικού και ιατρικού υλικού πάσας χρήσης και ανάγκης, ενώ οι υπόλοιποι χώροι του, (γυμναστήριο ενδυνάμωσης, αποδυτήρια αθλητών και διαιτητών, wc και αγωνιστικός χώρος), βρίθουν υγειονομικών κινδύνων, από την έλλειψη καθαριότητας και αναλώσιμων υλικών, κακοτεχνιών και σημαντικών φθορών, που οφείλονται, πρωτίστως στο πέρασμα του χρόνου (υπενθυμίζουμε ότι ο αγωνιστικός χώρος τοποθετήθηκε το μακρινό 2004), αλλά και στην κακή συντήρηση όλη την προηγούμενη δεκαετία.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι αφού η κα Δήμαρχος μας εμπαίζει από την Άνοιξη του 2020 μη γνωρίζοντας ότι το Κλειστό έχει άδεια, ούτε τα χρήματα που είχε διασφαλίσει η Περιφέρεια Αττικής για την συντήρηση του χώρου (υπάρχουν σχετικά video) κατέληξε μετά από πιέσεις της Παράταξης μας και όλης της  Αντιπολίτευσης να αποδεχθεί το δώρο της Περιφέρειας για την συντήρηση του χώρου.

Η επιμονή της συναδέλφου κας Σοφίας Ναϊσίδου ανάγκασε την κα Δήμαρχο  να κάνει το αυτονόητο με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους. Έστω κι έτσι ας δούμε τους επόμενους μήνες μια αλλαγή που θα βοηθήσει τους αθλούμενους συμπολίτες μας και τα παιδιά μας.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή φυσικά δεν μπορεί να μιλήσει για οικονομική κρίση όπως έκανε  η προηγούμενη γιατί πλέον το χρήμα λόγω Κορωνοϊού ρέει.  Απλά οι προτεραιότητες  της Δημοτικής Αρχής είναι αυστηρά ρουσφετολογικού χαρακτήρα.

Είναι  γεγονός ότι στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, υπάρχουν ακόμη τεράστια προβλήματα, που αφορούν στον φωτισμό, στις επικίνδυνες «εξέδρες», στην έλλειψη ραμπών για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ, στο βοηθητικό ανοικτό γηπεδάκι, αλλά και στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο, όπου η καθαριότητα είναι εσχάτως υποτυπώδης.

Αναγκαία είναι η άμεση αποψίλωση τόσο στο εσωτερικό του Σταδίου, όσο και τον εξωτερικό χώρο περιμετρικά του Κλειστού Γυμναστηρίου.  Προβλήματα τα οποία θέτουμε συνεχώς, κατά τα Δημοτικά Συμβούλια, ώστε να φροντίσει η κα Δήμαρχος   άμεσα για την επίλυσή τους.  Μετά από συνεχείς ερωτήσεις,  οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι τουλάχιστον παρελκυστικές, όταν βέβαια μας απαντούν και δεν μας ειρωνεύεται η κα Δήμαρχος για το «θράσος μας να ρωτάμε».

Οφείλει λοιπόν η Δημοτική Αρχή, πρώτον να απαντάει στα ερωτήματα των πολιτών όταν αυτά διατυπώνονται, ειδικά μέσα από την αντιπολίτευση στο σύνολό της και δεύτερον να έχει ένα χρονοδιάγραμμα και έναν μπούσουλα, πράγμα που το λέμε εδώ και καιρό και που προφανώς δεν υπάρχει.

Εμείς θεματοφύλακες του ρόλου μας, προσπαθούμε να ενημερώνουμε την Δημοτική Αρχή, η οποία όταν επιλύει τα προβλήματα ούτως ή άλλως φαίνεται ότι εκείνη παράγει έργο.  Συμπερασματικά,  εμείς εκτελούμε το καθήκον μας, όπως  προστάζει το γενικό καλό. Ακόμη και όταν η εκτέλεση τους ευνοεί την Δημοτική Αρχή.  Η κα Δήμαρχος για λόγους είτε, εγωϊσμού, είτε άλλων προτεραιοτήτων, τις οποίες βάζει με δικά της κριτήρια, καθιστά έρμαιο στους κινδύνους της καθημερινότητας και στα προβλήματα τους συμπολίτες μας.

Δεν μπορεί μετά από τα δύο αυτά χρόνια να αφήνει συνεχώς υπονοούμενα για καθεστώς καμένης γης που βρήκε από τους προηγούμενους.

 

Η χώρα κινείται σε άλλους ρυθμούς, οι Δήμοι εργάζονται πυρετωδώς. Πολλοί από τους Δήμους κινούνται σε γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, ενώ η Νέα Ιωνία συνεχίζει να μένει, όχι απλά πίσω, αλλά έχοντας τεράστια προβλήματα πλέον, σε ζητήματα που αφορούν υποδομές, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη.

Γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης

«Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU