Νέα Ιωνία: Δημοτική αρχή εναντίον αντιπολίτευσης & αντιπολίτευση εναντίον δημοτικής αρχής, γύρος 2ος

Με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις συνεχίστηκε η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στην παράταξη της δημοτικής αρχής («Δύναμη Προοπτικής») και την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης («Δημιουργία – Αλληλεγγύη»), μία διαμάχη που ξεκίνησε με αφορμή τους προβολείς στο δημοτικό στάδιο (διαβάστε εδώ).

Αρχικά η παράταξη της δημοτικής αρχής επανήλθε με νέα χθεσινοβραδινή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα παρακάτω:

“Περί υποκρισίας και άλλα…

Με περισσό θράσος και έκδηλη την αδυναμία της να αντιληφθεί τα μηνύματα της εποχής αλλά και της πόλης μας, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επέλεξε και πάλι την τεχνητή πόλωση και όξυνση. Τελικά μάλλον τα προβλήματα προσωπικής πολιτικής ύπαρξης ορισμένων, επιχειρείται να γίνουν και παραταξιακή επιλογή. Ας είναι. Δικό τους το πρόβλημα.

Προφανώς ο θεσμικός μας ως Δημοτική Αρχή είναι και παραμένει να ενώνουμε, να διαβουλευόμαστε και κυρίως να έχουμε πίστη στη Δύναμη Προοπτικής της πόλης μας. Αυτό είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο. Δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Γι αυτό και δεν πρόκειται να αποστούμε ούτε στιγμή από την έννοια και την επιλογή της πολιτικής ευπρέπειας. Οι κοκορομαχίες και οι ανέξοδες ρητορείες δεν μας εκφράζουν.

Ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλει να είναι το πεδίο που θα συζητούμε για την πόλη αν και η μείζων αντιπολίτευση και οι ευκαιριακοί της ουραγοί που ζουν στη Δύση της πολιτικής τους πορείας, δεν το αντιλαμβάνονται. Ας είναι.

Μία μόνο σκέψη. Εμείς ως Δημοτική Αρχή, επειδή κατηγορούμαστε σχετικά, δεν είμασταν, ούτε είμαστε, ούτε πρόκειται να είμαστε «κολλημένοι» με καρέκλες. Αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Δεν επιδιώξαμε ούτε πρόκειται να  το κάνουμε, να εκλιπαρούμε απεγνωσμένα μία έμμισθη θέση στο Δημόσιο απλά και μόνο για να λύσουμε το βιοποριστικό μας αδιέξοδο, περιμένοντας και παρακαλώντας στους προθαλάμους της όποιας εξουσίας.

Ξέρουμε τί σημαίνει δουλειά!  Έχουμε την εργασία μας. Αλλού να απευθυνθείτε κάποιοι και κάποιες.

Έτσι πάντως για την ιστορία! Η καρέκλα την οποία χρησιμοποιεί η Δήμαρχος έχει πληρωθεί από την ίδια! Και αυτό έγινε συνειδητά. Γιατί εμείς σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα.

Δεν είμαστε πάντως προέκταση των όποιων καρεκλών, πολλές από τις οποίες έχουν γυάλινα πόδια.

Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, δεν σιτιζόμαστε από έμμισθες και δοτές θέσεις. Στην ερώτηση τί δουλειά κάνουμε, μπορούμε να απαντήσουμε οτιδήποτε άλλο από το γνωστό εκείνο στην Ελληνική Ταινία «Μα είμαι του κόμματος». Σεβόμαστε βέβαια τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Δεν αποδεχόμαστε την ευνοιοκρατία.

Εμείς έχουμε την αγάπη των δημοτών και δημοτισσών,

Εμείς έχουμε όραμα,

Εμείς εργαζόμαστε για την πόλη,

Εμείς ενώνουμε,

Εμείς τελικά μπορούμε γιατί πιστεύουμε στην πόλη μας.

Και μια σκέψη τελευταία.

Μια ιστορική φυσιογνωμία του 20ου αιώνα τόνισε «Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας». Πιστέψτε μας αισθανόμαστε και είμαστε δυνατοί και δυνατές! Και προχωράμε.

Δέσποινα Θωμαΐδου

Δήμαρχος Νέας Ιωνίας”

 

Η απάντηση ήρθε σήμερα το πρωί από την παράταξη «Δημιουργία – Αλληλεγγύη», μέσω μίας ανάρτησης του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Αναμουρλόγλου:

“«Περί υποκρισίας συνέχεια»

Την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ η ανεπανάληπτη κ. Θωμαΐδου δεν απαντούσε σε καμμία ερώτηση συναδέλφων για το ένα και μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, έφτιαχνε μια ακόμα αστεία δήλωση με τσιτάτα της εποχής του Μαυρογιαλούρου απαντώντας σε πολιτικά κείμενα  με προσωπικές ύβρεις.

Αναγνωρίζουμε στην κ. Δήμαρχο και την παρέα της  την πρόθεση να μετατρέψουν το Δ.Σ σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια. Προς το παρόν παίζουν μόνοι τους όλους τους ρόλους. Η Αντιπολίτευση όλη παραμένει όαση στην έρημο της πολιτικής ένδειας της Δημοτικής Αρχής και κρατάει ακόμη ψηλά το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η κ.Θωμαΐδου ας ζει τις εμμονές της με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Δικό της θέμα ο αυτοεξευτελισμός.

Αγόρασε, ισχυρίζεται, με δικά της χρήματα την καρέκλα του γραφείου της!!! Αλλά δεν μας λέει για το πόσο στοίχισε στους Ιωνιώτες το φτιάξιμο το γραφείου της ως βασική της προτεραιότητα  όταν ανέλαβε; Σημειωτέον ακόμα  φτιάχνεται….

Όσο για το περιβόητο μάθημα ζωής «εμείς ζούμε από την δουλειά μας» είναι σαν το άλλο που μας πέταξε περί Λένιν και πέσαμε από τις καρέκλες από τα γέλια. Προς το παρόν γελάει με την δήλωση της «αγωνίστριας της ζωής Δημάρχου μας» μόνο η Πολεοδομία (χρόνια τώρα) και εσχάτως οι υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δήμου, που είναι μάρτυρες των τεραστίων ικανοτήτων της (ρουσφέτια, αναθέσεις σε υμετέρους, προσωπικές επιθέσεις σε υπαλλήλους ….).

Εμείς δεν θα ασχοληθούμε άλλο με το ανέκδοτο αυτό.

Τελευταία επίκαιρη η πρόσκληση  του επικεφαλής μας Παναγιώτη Μανούρη. Ας έρθει με όλους τους Επικεφαλής των Παρατάξεων σε συζήτηση στο Συνεδριακό Κέντρο για τον απολογισμό της διετίας της με τις κάμερες ανοιχτές και ας κρίνουν οι πολίτες”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU