Νέα Ιωνία: Σφοδρή αντιπαράθεση για τους προβολείς του δημοτικού σταδίου

Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση αποτέλεσε το θέμα της τοποθέτησης των προβολέων στο δημοτικό στάδιο.

Η δημοτική αρχή με ανακοίνωση της κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έβαλε προσκόμματα στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συζήτηση και λήψη απόφασης για το σχετικό θέμα, ενώ η αντιπολίτευση έκανε λόγο για ανακοίνωση ψεύδους και υποκρισίας. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

«Δύναμη Προοπτικής» (δημοτική αρχή)

«Στην 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, η Δημοτική Αρχή και η Δήμαρχος εισηγήθηκε εκτός ημερησίας το θέμα «3ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος 2021» με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο «Αντικατάσταση προβολέων Δημοτικού Σταδίου-Φάση Α», ένα δίκαιο και χρόνιο αίτημα του αθλητικού κόσμου που χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρά την κρισιμότητα του θέματος, καταψήφισαν τη συζήτησή του με πρόσχημα ότι θα ήταν προτιμότερο να συζητηθεί εκτενέστερα σε μια άλλη συνεδρίαση. Μετά την δημόσια κατακραυγή και τις έντονες πιέσεις από παράγοντες του αθλητισμού της πόλης μας, τελικά  «ευαισθητοποιήθηκαν» και ζήτησαν μέσα σε 3 μέρες (!!!) από την επόμενη της συνεδρίασης, να συζητηθεί σε εκ νέου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι φανερή η αμηχανία, κυρίως των δυο παρατάξεων, να σταθούν στο θεσμικό τους ρόλο και να προτάξουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας, παρά μόνο επιδίδονται σε ένα «κυνήγι μαγισσών» προκειμένου να εμποδίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής αγνοώντας τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων και των αθλουμένων της πόλης μας.

Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι όταν η υποκρισία περισσεύει, τα λόγια είναι περιττά»

«Δημιουργία – Αλληλεγγύη» (μείζονα αντιπολίτευση)

«Η Παράταξη της κας Δημάρχου έβγαλε πάλι  μια ανακοίνωση ψεύδους και υποκρισίας όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε .

Έφερε εκτός ημερησίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας μια αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και συμπεριέλαβε ένα έργο που αφορά στο τεράστιο πρόβλημα του φωτισμού του Δημοτικού μας Σταδίου

(προϋπολογισμού 60.000 πλέον Φ.Π.Α) με τίτλο Α’ φάση του έργου …

Παρατήρηση: Α) Δεν φέρνεις εκτός ημερησίας διάταξης  πέντε  ώρες πριν την Συνεδρίαση  και χωρίς τεκμηρίωση αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος ή αναμόρφωση  Προϋπολογισμού εκτός αν κάτι κρύβεις…Το έργο είναι αναγκαίο εδώ και χρόνια ενω από την μέρα που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή το αγνοεί επιδεικτικά.

Β) Μετά την αδυναμία της Δημάρχου   να μας μιλήσει για τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου και την πηγή χρηματοδότησης προτείναμε να έρθει σε πέντε  μέρες εντός ημερησίας( δηλαδή στις 6/9 ) με  τεκμηρίωση. Αρνήθηκε και είπε ότι το επόμενο Δ.Σ θα γίνει στις 13/9

Γ) Όταν το φέραμε στο Δ.Σ με επιστολή μας ως Αντιπολίτευση  τρεις μέρες μετά, αναγκάστηκε να το φέρει προς συζήτηση πανικόβλητη  στις 6/9 βγάζοντας μια άθλια  ανακοίνωση  .

Για όλα αυτά θα δημοσιοποιήσουμε τα έγγραφα και τα σχετικά πρακτικά του Δ.Σ προς απόδειξη της φαυλότητας της Δημοτικής Αρχής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν κα Δήμαρχε .

α) Δύο χρόνια γιατί είχατε ως προτεραιότητα τα μερεμέτια του Δημαρχείου και του γραφείου σας ?

β) Γιατί ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί και που εμείς αναδείξαμε πρόσφατα με επίσκεψη μας στο Στάδιο για πολλοστή φορά μαζί με το θέμα των απινιδωτών το φέρνετε στα μουλωχτά ?

γ) Πρόσφατα ψηφίσατε ΟΧΙ  στην αγορά απινιδωτών για τους αθλητικούς μας χώρους λέγοντας ψέματα στους πολίτες ότι λειτουργούσαν ήδη απινιδωτές .

Οι πολίτες  γνωρίζουν το ενδιαφέρον και τις προτεραιότητες του καθενός μας.

Εσείς διαλέξατε τα επιφανειακά  φτιασιδώματα ξεκινώντας από την δική σας καρέκλα με κόστος που θα είχε λύσει το πρόβλημα του φωτισμού του Σταδίου από τότε. Για μας  γνωρίζουν όλοι τις πρωτοβουλίες και την στήριξη μας στην τοπική κοινωνία μας που εσείς προσπαθείτε να εκμαυλίσετε με ρουσφέτια,

προσλήψεις  εκτός Α.Σ.Ε.Π και σωρεία αναθέσεων, προμηθειών και έργων σε υμετέρους .

Πέρα από μερικούς δυστυχείς  χειροκροτητές σας δεν πείθετε κανέναν. Η πόλη δυστυχώς  έμεινε με τις ανάγκες αλλά δεν έχει Δήμαρχο».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU