Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πρώτο κουδούνι! UPDATE

Χτύπησε και φέτος το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής και της Νέας Ιωνίας με τον καθιερωμένο αγιασμό. Προσπαθώντας να προσαρμοστούν για μία ακόμη χρονιά στην εποχή του… covid, στα σχολεία της πόλης βρέθηκαν οι μαθητές με τους γονείς τους, οι δάσκαλοί τους, οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, ο Νίκος Μπάμπαλος από το Ηράκλειο και η Δέσποινα Θωμαΐδου από τη Νέα Ιωνία, ενώ σχολεία επισκέφθηκε και τέλεσε τον αγιασμό και ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν, κυρίως μέσω social media και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.α.

Ηράκλειο Αττικής

Σημειώνει ο δήμος Ηρακλείου: “Κανονικά ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες εργάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες για να προετοιμάσουν το εσωτερικό και το εξωτερικό των σχολείων με απολυμάνσεις, καθαριότητες, εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών καθώς και τον εξοπλισμό με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά τόσο για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, όσο για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, από την στιγμή που έκλεισαν για το καλοκαίρι τα σχολεία, ο Δήμος έβαλε μπροστά έργα και παρεμβάσεις, όπου ήταν απαραίτητο, για να επιδιορθωθούν τα προβλήματα ή να βελτιωθούν αναγκαία σημεία. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολικά κτίρια που έχουν μπει στην τρέχουσα φάση της διαρκούς εκστρατείας της δημοτικής αρχής. Εγκαίρως, όπως κάθε χρόνο, οι δημοτικές υπηρεσίες ολοκλήρωσαν τον διαγωνισμό πρόσληψης του πολύτιμου προσωπικού καθαρισμού των σχολείων, το οποίο στελέχωσε άμεσα τα σχολικά κτίρια για να παραμείνουν καθαρά και ασφαλή κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Και, βέβαια, πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία είχαν φτάσει οι απαραίτητες προμήθειες σε αντισηπτικά και λοιπά υλικά για την προστασία της υγείας των παιδιών και του προσωπικού των σχολείων.

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας μια παραγωγική και, όσο το δυνατόν, ομαλή σχολική χρονιά. Στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας πρώτιστο πρέπει να είναι η ηρεμία των παιδιών ώστε να αφοσιωθούν στα μαθήματα χωρίς αβεβαιότητα και διαταράξεις. Στο βαθμό που φτάνει η αρμοδιότητα μας, έχουμε μεριμνήσει ετοιμάζοντας τα σχολεία με καθαριότητα και απολυμάνσεις, εφοδιάζοντάς τα με τα απαραίτητα υλικά, ενώ θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο καθ’ όλη την σχολική χρονιά. Όμως η μάχη με την πανδημία ώστε να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία είναι στο χέρι όλων μας. Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και εμβολιαζόμαστε. Νικάμε μια και καλή τον ιό και παίρνουμε τη ζωή μας πίσω. Καλή σχολική χρονιά. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι πάντα δίπλα στα σχολεία», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου».

Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο – Μαζί» Γιώργος Παπαδημητρίου, έκανε την παρακάτω ανάρτηση: “ Σήμερα, το αύριο της χώρας μας έχει ένα νέο ξεκίνημα.

Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μας.

Με δύναμη, με ασφάλεια, με προσοχή  ο ένας για τον άλλον .

Με την αισιοδοξία  ότι τα πολύ δύσκολα πέρασαν και με υπευθυνότητα και πείσμα ότι όλοι μαζί θα κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά”.

 

Κυριάκος Κουτρούλης

Η παράταξη “Πνοή – Ηράκλειο” με επικεφαλής τον Κυριάκο Κουτρούλη: “Αγαπητοί γονεις και παιδιά,
Η δημοτική μας παράταξη ΠΝΟΗ-ΗΡΆΚΛΕΙΟ σας εύχεται η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και γόνιμη. Πάνω από όλα όμως υγεία στις οικογένειες σας και κουράγιο τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, που απέδειξαν την περσινή χρονιά μέσα από στις αντίξοες συνθήκες της τηλεκπαιδευση πόσο αγαπούν το λειτουργημα που ασκούν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η φετινή χρονιά να κυλήσει ομαλά και να μπουν τα σχολεια μας, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία σε μια κανονικότητα, μακριά από διχασμους και φόβους.”

Νίκος Μπαρμπούνης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπαρμπούνης: “Καλή αρχή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Εύχομαι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Οι φωνές των παιδιών να στολίζουν τα σχολεία μας όλο τον χρόνο. Το χαμόγελο και η θετική ενέργεια των μαθητών να δίνει έμπνευση στους δασκάλους και τους καθηγητές και δύναμη στους γονείς.

Καλημέρα!”

————————————————————————————

Νέα Ιωνία

Σημειώνει στο μήνυμα της η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου: “ Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-22, θα ήθελα από την καρδιά μου, να ευχηθώ σε όλες και όλους καλή δύναμη!

Είμαι σίγουρη ότι οι εκπαιδευτικοί μας είναι έτοιμοι και έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτόν τον κοινό αγώνα για εκπαίδευση και μόρφωση.

Ως Δημοτική Αρχή, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σας διαβεβαιώσω ότι στεκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και προσπαθούμε, σε στενή συνεργασία μαζί της, να συμβάλουμε, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, με όλους τους τρόπους στην εξασφάλιση των καλύτερων προϋποθέσεων για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Πάντα είμαστε στη διάθεσή σας για τις προτάσεις σας, αναφορικά με τις παρεμβάσεις που θα κάνουν την ποιότητα ζωής όλων καλύτερη και ιδιαίτερα την αναβάθμιση των σχολικών μας υποδομών.

Η παιδεία είναι πρωταρχικός στόχος του Δήμου μας, γιατί εκεί στηρίζεται το μέλλον της αγαπημένης μας πόλης. «Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους» έλεγε ο Πλάτωνας. Εμείς θα συνεχίσουμε να φωτίζουμε τις λαμπερές αυτές ακτίνες για την επίτευξη ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος. Καλή σχολική χρονιά!”.

 

 

Παναγιώτης Μανούρης

Αναφέρει η παράταξη “Δημιουργία – Αλληλεγγύη”: Ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου μας και  της Παράταξής μας “Δημιουργία Αλληλεγγύη” Παναγιώτης Μανούρης, απευθυνόμενος στα παιδιά, κυρίως με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, τα παρότρυνε να δουν τους καθηγητές τους ως μέντορες. Στους καθηγητές ζήτησε  να σταθούν  δίπλα στα παιδιά και με αυτήν την ιδιότητά βοηθώντας τα  να διαλέξουν τον δρόμο τους στη ζωή. “Το Λύκειο είναι ένα σκαλοπάτι πριν την τριτοβάθμια εκπαίδευση . Οι γνώσεις που παρέχονται και που πρέπει να μαζεύουν τα παιδιά είναι απαραίτητες για την μετέπειτα πορεία τους.  Ηταν δύσκολα τα δύο τελευταία χρόνια, κυρίως γιατί έλλειψε η κοινωνικοποίηση στο σχολικό περιβάλλον που είναι πολλή σημαντική υπόθεση.”

Κλείνοντας  καλωσόρισε   τα παιδιά στην Α’ Λυκείου και ευχήθηκε καλή δύναμη  στα παιδιά της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν φέτος  Πανελλαδικές. Είπε χαρακτηριστικά “Στην ζωή σας, άσχετα με το επάγγελμα που θα ακολουθήσετε να είστε πεπεισμένοι ότι σε κάθε επαγγελματικό στίβο το επίκεντρο πρέπει είναι ο Άνθρωπος.  Μόνο τότε η ζωή σας έχει νόημα. Μόνο τότε θα είστε ευτυχισμένοι με αυτό που κάνετε διότι θα έχετε εξασφαλίσει  την ψυχική σας γαλήνη και πληρότητα”.

 

 

 

 

 

Η ανάρτηση της παράταξης: “Κάθε Σεπτέμβρη η ίδια αγωνία και η ίδια Χαρά. Στα πρωτάκια μας ευχόμαστε αυτή η μέρα να είναι ξεχωριστή. Να ξεκινήσουν το συναρπαστικό ταξίδι τους στη γνώση έχοντας την αγάπη και στήριξη των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών μας. Τα υπόλοιπα παιδιά μας που έχουν βιώσει εδώ και δύο χρόνια δύσκολες καταστάσεις και έχουν βγει νικητές να συνεχίσουν το ταξίδι τους με όρεξη στόχους και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Καλή σχολική χρονιά. Παναγιώτης Μανούρης”.

Χρήστος Κανλής

Ο επικεφαλής της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία», Χρήστος Κανλής: “ Καλή αρχή. Καλή σχολική χρονιά.

Μακάρι φέτος να σπάσουμε τον τοίχο των αποκλεισμών, της καραντίνας και να θυμηθούν τα παιδιά την ομορφιά του σχολείου που θα τους συνοδεύει για πάντα.

Καλή αρχή με γνώση και υγεία για μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και γονείς”.

Μητροπολίτης Γαβριήλ

Σημειώνει η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνας: “ Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη σε σχολεία της Μητροπολιτικής περιφερείας, όπου και τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαισθησία του για τον ευρύτερο χώρο της ελληνικής παιδείας, τονίζοντας ότι και φέτος, με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, θα κληθούμε να δείξουμε τον σεβασμό και την φροντίδα μας ο ένας προς τον άλλον και ευχήθηκε προς όλους καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά, επισημαίνοντας πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό τους”.

Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί Μαθητές, Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνω προς όλες και όλους τις ολόθερμες ευχές μου για μία καλή, ευλογημένη, δημιουργική, πλούσια σε γνώση περίοδο, δίχως αλλά πρακτικά εμπόδια και προσκόμματα!

Κάθε νέο ξεκίνημα συνοδεύεται πάντοτε από ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες. Συνοδεύεται όμως από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Φόβους για τυχόν προσωπικά λάθη και αποτυχίες.

Δίχως όμως λάθη και αποτυχίες δεν έρχεται η ανακάλυψη. Δεν εξελίσσεται η εκπαίδευση.

Η παιδεία αποτελεί ένα αγαθό εξαιρετικά απαραίτητο και σημαντικό όχι μόνο για την προσωπική ολοκλήρωση του καθενός από εσάς, αλλά για την πρόοδο και την εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου.

Από εσάς, παιδιά μου, αναγεννάται η κοινωνία ολόκληρη και μέσα από τα οράματα που εσείς θα θέσετε προσδοκούμε το αύριο να γίνει καλύτερο!

Δώστε τον αγώνα σας! Ζήστε, ονειρευθείτε, προσπαθήστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και ειρηνικότερος.

Η από μέρους σας άδολη διάθεση για ειρήνη και δικαιοσύνη, θα ανατείλει ένα μέλλον λαμπρό και παραγωγικό, πέρα από ιδεοληψίες και παραλείψεις του παρελθόντος.

Όποιος έχει πίστη στο Θεό ελπίζει και όσο προσπαθεί τα καταφέρνει.

Οι δυσκολίες θα είναι πάντοτε αρκετές, μα οι ελπίδες και οι προσδοκίες περισσότερες!

Η Εκκλησία μας προσεύχεται για όλους σας και καμαρώνει όλους σας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και για όσα το σχολείο τολμά και επιτυγχάνει.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να έχετε όλοι πλούσια την ευλογία του Θεού, υγεία σωματική και πνευματική, καθώς και ελπίδα για το καλύτερο!

Ο Μητροπολίτης

† Ο Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας,

Ηρακλείου & Χαλκηδόνος Γαβριήλ


UPDATE 14/9/21

Ανακοίνωση του δήμου Νέας Ιωνίας – Στους αγιασμούς των σχολείων της Νέας Ιωνίας η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου

Στην τελετή αγιασμού των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Ιωνίας παραβρέθηκαν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου, Αντιδήμαρχοι και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

 

Συγκεκριμένα, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδη Χατζησαββίδη παραβρέθηκε στους αγιασμούς των ανακαινισθέντων 14ου Νηπιαγωγείου και 2ου Δημοτικού, καθώς και στο 5ο Λύκειο, στα οποία συνομίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ευχήθηκε σε όλους μια καλή  και δημιουργική σχολική χρονιά.

 

Η Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος βρίσκεται πάντα σε στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Από τη πλευρά τους οι Διευθυντές των προσφάτων ανακαινισθέντων δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τις εργασίες αναβάθμισης των συγκροτημάτων που για πρώτη φορά υποδέχθηκαν με άριστες συνθήκες τους μαθητές.

 

Επίσης, σε τελετές αγιασμών στα σχολεία της Νέας Ιωνίας παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ελένη Αλατσίδου, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ελένη Χατζή, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ελένη Γρίβα και ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU