Βασίλης Νομικός – Νέα Ιωνία: Αλλαγή για μία σύγχρονη Νέα Ιωνία

Οι περισσότεροι πολίτες του δυτικού κόσμου ζουν σε αστικά περιβάλλοντα, αντιμετωπίζοντας κοινά προβλήματα. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ηχορύπανση, η κακή οδική κυκλοφορία είναι ορισμένα μόνο από τα προβλήματα, με τα οποία οι πολίτες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Αν προστεθούν σε αυτά και η άναρχη δόμηση, η έλλειψη πρασίνου και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, τα προβλήματα των πόλεων γιγαντώνονται. Αποτέλεσμα είναι η ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, εντός του αστικού ιστού, να υποβαθμίζεται διαρκώς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πόλεις οφείλουν να υιοθετήσουν τις τάσεις σύγχρονου πολεοδομικού σχεδιασμού.

Να αναδιαμορφώσουν τις ισορροπίες μεταξύ αρχιτεκτονικής κατασκευών και αρχιτεκτονικής τοπίου, με σεβασμό τόσο στη φύση όσο και στην αστική ανάπτυξη.

Η Νέα Ιωνία, στη λογική εναρμόνισής της με τις προδιαγραφές ενός βιώσιμου αστικού περιβάλλοντος, οφείλει:

-Να εξασφαλίζει την πρόσβαση ΟΛΩΝ των πολιτών της σε δημόσιους χώρους.

-Να έχει επαρκείς εστίες πρασίνου εντός του αστικού ιστού.

-Να δημιουργεί κατάλληλες υποδομές προσβάσιμες από ΑμεΑ.

-Να προάγει μια “πράσινη πόλη”, όπου η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας θα έχουν πρωταρχική θέση.

-Να προωθεί το μοντέλο μιας έξυπνης πόλης, εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς λειτουργίας της και θα τις αξιοποιεί προς όφελος όσων ζουν και εργάζονται σε αυτήν.

-Να σέβεται το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να αλλοιώνει τη φυσιογνωμία της πόλης.

-Να μεριμνά για την ευζωία ανθρώπων και ζώων.

-Να δημιουργεί ευκαιρίες ενασχόλησης των κατοίκων της, με τον πολιτισμό και αθλητισμό.

“Η πρώτη προϋπόθεση της ευτυχίας είναι να γεννηθείς σε μια λαμπρή πόλη” έχει γραφτεί ότι είπε αναφερόμενος στον Αλκιβιάδη ο αρχαίος τραγικός ποιητής Ευριπίδης.

Μια τέτοια πόλη ονειρευόμαστε και εμείς. Μια πόλη πρότυπο για όλους εμάς.

Μια Νέα Ιωνία, η οποία θα “ξυπνήσει” από το λήθαργο δεκαετιών και θα ακολουθήσει τις σύγχρονες αυτές τάσεις, με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των δημοτών της.

Μια Νέα Ιωνία ικανή να προσφέρει στον επιχειρηματία, στο περιβάλλον, στον ίδιο τον Άνθρωπο.

Μια τέτοια πόλη οραματίζεται η “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”.

Μια πόλη με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

 

 

Βασίλης Δ. Νομικός

Μηχανολόγος Μηχανικός

Διευθυντής Έργων

Τεχνικός Σύμβουλος Εταιρειών

Ο Βασίλης Δ. Νομικός είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας με την Παράταξη “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” και επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Χριστοδούλου.

Έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και κατοικεί στη Νέα Ιωνία. Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και ενεργό μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στις Τεχνικές Πωλήσεων, στη Διαχείριση Έργων και στις Δημόσιες Σχέσεις. Εργάζεται εδώ και 20 χρόνια σε τεχνικές εταιρείες, έχοντας εκτελέσει πλήθος ιδιωτικών & δημόσιων έργων μεγάλων προϋπολογισμών εντός & εκτός Ελλάδος.

Τα τελευταία χρόνια παρέχει, ως τεχνικός σύμβουλος, την υποστήριξή του σε πολλές εταιρείες. Τον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με τον αθλητισμό, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες δρόμου ταχύτητας μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU