«Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας» – πρωτοπόρα δράση για τις Σχολές Γονέων του δήμου Ηρακλείου Αττικής

Ένα νέο, πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσουν στις ενότητές τους οι Σχολές Γονέων του δήμου Ηρακλείου Αττικής.

 

Πιλοτικά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο 7ο Νηπιαγωγείο της πόλης, με στόχο όμως από το νέο έτος να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία του Ηρακλείου, οι Σχολές Γονέων δημιουργούν ομάδες βασισμένες στο «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας», της ψυχολόγου Βασιλικής Παππά, προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων, η οποία εκπαίδευσε τις ψυχολόγους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου για να μεταδώσουν, με τη σειρά τους, τις γνώσεις τους στους γονείς της πόλης.

 

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των αναπτυξιακών σταδίων από βρεφική έως και εφηβική ηλικία. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση οι συμμετέχοντες:

  • Θα έχουν προσδιορίσει το γονικό τους τύπο και θα έχουν αποσαφηνίσει τι είναι γονική ταυτότητα και γιατί είναι σημαντική στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
  • Θα γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του Δημοκρατικού/Αποτελεσματικού Γονέα.
  • Θα έχουν διαμορφώσει ρεαλιστικές προσδοκίες για τα παιδιά τους και για τους εαυτούς τους ως προς το γονικό τους ρόλο.
  • Θα μπορούν να βάλουν όρια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση
  • Θα έχουν μάθει πότε ο έπαινος ως μέσο ενθάρρυνσης γίνεται λειτουργικός
  • Θα έχουν μάθει πως να διαχειρίζονται τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές των παιδιών με κατανόηση και σεβασμό στην ανάπτυξη τους.

 

Η συμμετοχή των γονέων είναι στην πιλοτική αλλά και μελλοντικά στη διευρυμένη φάση του προγράμματος εντελώς δωρεάν. Η εκπαίδευση θα γίνεται από τις ψυχολόγους, εκπαιδεύτριες – συντονίστριες των Σχολών Γονέων του δήμου, Σταυρούλα Σουλτάνη και Άννα Μελαδάκη.

 

Το κανονικό πρόγραμμα των Σχολών εξακολουθεί να συνεχίζεται στα σχολεία του δήμου Ηρακλείου Αττικής με απογευματινές συναντήσεις γονέων και ψυχολόγων του δήμου, ομιλίες, σεμινάρια κ.τ.λ.

 

«Σε μια εποχή που υπάρχει ομολογούμενη κρίση στις σχέσεις της οικογένειας και τη διαχείριση των παιδιών μας, προσπαθούμε να δώσουμε ρεαλιστικές πρακτικές στους γονείς για να διαμορφώσουμε μια καλύτερη κοινωνία στις επόμενες γενιές. Ευχαριστώ θερμά τις συνεργάτιδές μου στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής για αυτή την πολύτιμη συμβολή», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU