Συνάντηση Πατούλη – Μπάμπαλου: Σημαντικές αποφάσεις για το Ηράκλειο

Σημαντικές ειδήσεις για το Ηράκλειο της επόμενης δεκαετίας και τον σχεδιασμό της πόλης, έβγαλε η συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη δύο κομβικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένα η υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη και η ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα συζήτησαν Δήμαρχος και Περιφερειάρχης, ο Δήμος θα καταθέσει και νέες προτάσεις και συγκεκριμένα για:

– Νέες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

– Νέες ασφαλτοστρώσεις για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Για την υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη, όπως ανακοινώθηκε «Δήμαρχος και Περιφερειάρχης συμφώνησαν να επισπευσθούν οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου προκειμένου στο επόμενο διάστημα να υπογραφεί η απαιτούμενη προγραμματική σύμβαση και να μπει μπροστά η παρέμβαση για να λύσει το χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου του Ηρακλείου».

Παρόμοια εξέλιξη θα υπάρξει και στο θέμα της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου – έργο που αφορά αμιγώς την Περιφέρεια αφού ο δρόμος είναι ευθύνης της.

Να σημειωθεί ότι έγινε γνωστό πως οι δύο πλευρές συζήτησαν και τη δυνατότητα συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας επί του Δημοτικού Ραδιοφώνου της πόλης, αφού ο Επικοινωνία 94FM, με δεδομένο και το αυτοδιοικητικό πρόσημο του ραδιοφώνου.

Δηλώσεις

«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας με στόχο την επιτάχυνση υλοποίησης αναπτυξιακών έργων σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Σε στενή συνεργασία με τους Δημάρχους παρακολουθούμε βήμα-βήμα το σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να λύνονται άμεσα τυχόν προβλήματα που προκύπτουν και να αποφεύγουμε καθυστερήσεις», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Πατούλης.

«Εάν υπάρχει η διάθεση και ο σχεδιασμός, υπάρχει και ο τρόπος. Χαίρομαι που στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε βρει έναν μηχανισμό που μας υποστηρίζει στο να κάνουμε πράξη τα σχέδια που έχουμε για να κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα και καλύτερο, κάθε ημέρα πιο πολύ… πόλη που αξίζει να ζεις. Συνεχίζουμε στην ίδια πολιτική και το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε νέες προτάσεις για νέα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Ξέρω ότι, όπως και στις προηγούμενες, έτσι και τώρα θα βρούμε θετική ανταπόκριση από τον περιφερειάρχη», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU