Ηράκλειο Αττικής: Αντιδρά η αντιπολίτευση για απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την αντίδραση παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου για την ανάθεση του  έργου των επισκευών των σεισμόπληκτων σχολείων.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να κατοχυρωθεί το έργο στην συγκεκριμένη εταιρεία, στην οποία δόθηκε τελικά, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε εκδώσει ανακοίνωση την περασμένη Παρασκευή η παράταξη «Πνοή Ηράκλειο» με επικεφαλής τον Κυριάκο Κουτρούλη, δίνοντας και μία εσωπαραταξιακή διάσταση στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσουλουχάς διαγράφηκε από την παράταξη «Πνοή Ηράκλειο» επειδή, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, τάχθηκε υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα:

«Πνοή Ηράκλειο», Κυριάκος Κουτρούλης: Από το 2010 στο 2021, με αφορμή μία διαγραφή

Το Σαββατοκύριακο τοποθετήθηκαν για το θέμα και οι παρατάξεις «Ηράκλειο Μαζί» με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαδημητρίου και «ΑΚΕΠ – Συνεργασία» με επικεφαλής τον Παντελή Βλασσόπουλο.

Μεταξύ άλλων η παράταξη «Ηράκλειο Μαζί» κάνει λόγο για «απευθείας ανάθεση με 1 προσφορά! Απαράδεκτη διαδικασία και κάκιστες πρακτικές, στην ανάθεση του έργου των επισκευών των σεισμόπληκτων σχολειών!», συμπληρώνοντας ότι «η “απευθείας ανάθεση”  σε διαγωνισμό  1,5  εκατομμυρίων ευρώ, σε διαγωνισμό που (επί της ουσίας) συμμετείχε μία και μοναδική εταιρεία, είναι απαράδεκτη ως διαδικασία και πρακτική!».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε την ανάρτηση

Από την πλευρά της η “ΑΚΕΠ Συνεργασία” σημειώνει κάνει λόγο για “επαίσχυντη και σκανδαλώδη απόφαση στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 21-5-2021”.

Όπως υποστηρίζει “το ποσοστό αυτό έκπτωσης για ένα τέτοιο έργο αποτελεί σκάνδαλο. Βρίσκεται τελείως εκτός των τιμών που επικρατούν στην αγορά. Η Οικονομική Επιτροπή είχε υποχρέωση, βάσει των κανόνων επιμελούς διαχείρισης, να απορρίψει το συγκεκριμένο πρακτικό και να ζητήσει περαιτέρω διαπραγμάτευση, ώστε να επιτευχθεί μια τιμή συμφέρουσα για το Δήμο, εντός των πλαισίων της οικείας αγοράς”.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε την ανάρτηση

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU