Βεβήλωσαν -πάλι- το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας – Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.

Στόχος αγνώστων έπεσε για μία ακόμη φορά το μνημείο των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Καλογρέζας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από  το δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας, επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αντιθέτως τα τελευταία χρόνια δυστυχώς τείνει να γίνει συχνό φαινόμενο.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Καλογρέζας Αλσούπολης του ΚΚΕ, που έδωσε στη δημοσιότητα και τις σχετικές φωτογραφίες. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Καταγγελία για την βεβήλωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας

Για άλλη μια φορά, μέσα στη νύχτα, φασιστοειδή προσπάθησαν να βεβηλώσουν το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας, λερώνοντας την πινακίδα που έχει τοποθετήσει το Παράρτημα Ν. Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και προσπαθώντας να την αφαιρέσουν.

smart

Η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, που είναι η επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει «ανοίξει την όρεξη» σε διάφορα φασιστοειδή που νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βγουν από τους υπονόμους τους. Όπως τότε φοράγανε κουκούλες και καταδίδανε τους αγωνιστές στο Μπλόκο, έτσι σήμερα δρουν μέσα στο σκοτάδι.

Όμως, είναι μικρό το μπόι τους για να λογαριαστούν με την ηρωική θυσία των 22 παλικαριών του Μπλόκου της Καλογρέζας. Δεν σβήνεται από την ιστορική μνήμη του λαού μας η εποποιία της ΕΑΜικής αντίστασης, οργανωτής και αιμοδότης της οποίας ήταν το ΚΚΕ, όπως επίσης και η συντριβή του φασισμού από τη Σοβιετική Ένωση, τον Κόκκινο Στρατό και την αντιφασιστική πάλη των λαών.

Ο λαός θα τους στείλει και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βάλουν φρένο σήμερα στον αγώνα των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα της εργατικής τάξης και του λαού.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Ιούνιος 2021

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

  1. Νικος Μπαριστας
    07/06/2021 - 20:23

    Ντροπή.

    Υ/Γ Υπάρχει ακόμα κομμουνισμός;

    Reply

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU