Μονάδα κινητού μαστογράφου Ηράκλειο Αττικής – Νέος γύρος δωρεάν εξετάσεων το Νοέμβρη

Πίνακας Περιεχομένων

Μονάδα κινητού μαστογράφου Ηράκλειο Αττικής – Νέος γύρος δωρεάν εξετάσεων το Νοέμβρη

Στο Ηράκλειο Αττικής θα βρίσκεται και το Νοέμβριο η μονάδα κινητού μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Όπως αναφέρει ο δήμος Ηρακλείου «Έτσι, όσες Ηρακλειώτισσες δεν μπόρεσαν να κάνουν την εξέταση στη δράση του Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν στις 17 και στις 18 Νοεμβρίου, οπότε και η μονάδα κινητού μαστογράφου θα βρίσκεται έξω από το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου (Κουντουριώτου & Νεότητος). Αρκεί να τηλεφωνήσουν πρώτα για το ραντεβού τους στο 2132000196 (καθημερινές 8.00 με 14.00) όπου θα πάρουν και περισσότερες πληροφορίες για τα διαδικαστικά.

Σε γενικές γραμμές, οι εξετάσεις αφορούν γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών, οι οποίες δεν έχουν κάνει άλλη μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, δεν έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης.

Για τα ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ κατά την εξέταση θα ισχύουν τα κείμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μονάδα κινητού μαστογράφου
Μονάδα κινητού μαστογράφου Ηράκλειο Αττικής – Νέος γύρος δωρεάν εξετάσεων το Νοέμβρη

Μονάδα κινητού μαστογράφου Ηράκλειο Αττικής – Έγκαιρη διάγνωση

Η μαστογραφία είναι η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ο οποίος υπολογίζεται ότι αριθμεί γύρω στα 7.500 νέα περιστατικά κάθε χρόνο. Η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ασθένειας έχει μειώσει το ποσοστό απειλής για τη ζωή των γυναικών, εάν βέβαια υπάρξει έγκαιρος εντοπισμός. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί πλέον ελάχιστο χρόνο ενώ να σύγχρονα μηχανήματα εκπέμπουν εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται η δράση, υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Estee Lauder Hellas και σε συνεργασία με το ενιαίο παράστημα ΝΙΦΙΜ της Αντικαρκινικής».

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο Αττικής – βόρεια προάστια – ακίνητα: Υψηλή ζήτηση για αγορά, την ανηφόρα τραβάνε τα ενοίκια

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU