Η μάχη του κτήματος Φιξ, γύρος… δεύτερος

Με σφοδρότητα συνεχίζεται στο δημοτικό σκηνικό του Ηρακλείου, η διαμάχη για τις εξελίξεις σε σχέση με το κτήμα Φιξ. Μάλιστα οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης συσπειρώθηκαν, εκδίδοντας και διανέμοντας ένα κοινό τετρασέλιδο έντυπο, την ώρα που η παράταξη της δημοτικής αρχής εξαπέλυε μύδρους εναντίον τους.

Αυτό, μία εβδομάδα μετά και τη δημοσιοποίηση του μεγάλου αφιερώματος του zonews.gr για το ιστορικό του κτήματος Φιξ και τις εξελίξεις σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ενδιαφέρον ήταν και παραμένει μεγάλο, αφού όπως φαίνεται και από το πιο κάτω στιγμιότυπο μόνο η ανάρτηση στη σελίδα του zonews.gr στο facebook είχε μέχρι τώρα 12.000 θεάσεις και 1.000 αλληλεπιδράσεις!

Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίσουμε συνολικά τον αριθμό των θεάσεων και των αλληλεπιδράσεων από τις 24 κοινοποιήσεις που είχαν γίνει μέχρι σήμερα.  

Διαβάστε ΕΔΩ το αφιέρωμα.

 

 

 

Σφοδρή ανακοίνωση της πλειοψηφίας

Στις δημοτικές εξελίξεις η αντιπαράθεση συνεχίστηκε αμείωτη. Αναφορά στο θέμα έγινε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με τις 2 πλευρές να εμμένουν στις απόψεις τους.

Η παράταξη της δημοτικής αρχής, «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόμενη στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που διαφωνούν, τονίζει μεταξύ άλλων πως «πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε την εμμονή τους να μην αποκτηθεί το κτήμα Φιξ από τον δήμο», συμπληρώνοντας ότι «την ίδια στιγμή που κάποιοι επιλέγουν να μείνουν μόνοι τους και να γεμίσουν την πόλη και τη ζωή μας με κακία, λάσπη και μικροπολιτικές εμμονές, εμείς επιλέγουμε να προχωρήσουμε μπροστά… να συνεχίσουμε το έργο μας για το οποίο μας επέλεξαν οι δημότες και να δώσουμε στην πόλη μας περισσότερο ήλιο & οξυγόνο γιατί αυτό αξίζει σε όλους μας να έχουμε».

Δείτε την ανάρτηση:

 

Μάλιστα η παράταξη «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» επανήλθε σήμερα (Τετάρτη 19 Μαΐου) δημοσιοποιώντας τις δηλώσεις του πρόεδρου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλου στον Επικοινωνία 94 ότι το Πράσινο Ταμείο δεν αγοράζει μη κοινόχρηστους χώρους σαν το Κτήμα Φιξ.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις Σταθόπουλου

Ακούστε τις δηλώσεις Σταθόπουλου:

 

Κοινό έντυπο 

Την δική τους θέση εκφράζουν σε ένα κοινό έντυπο οι παρατάξεις «Ηράκλειο – Μαζί» με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαδημητρίου, «ΑΚΕΠ – Συνεργασία» με επικεφαλής τον Παντελή Βλασσόπουλο και «Πνοή Ηράκλειο» με επικεφαλής τον Κυριάκο Κουτρούλη.

Μια επιλογή που προκάλεσε αίσθηση, καθώς δεν συνηθίζεται 3 διαφορετικές παρατάξεις να βγάζουν κοινό έντυπο.

Μεταξύ άλλων οι 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «ιδιωτικοποίηση του κτήματος Φιξ και μετατροπή του σε κέντρο επιχειρήσεων», υποστηρίζοντας ότι αυτό πρέπει «να αποδοθεί δωρεάν μέσω του κράτους και όχι με δάνειο άρα υπερχρεώση του δήμου και δέσμευση των δημοτικών τελών των συμπολιτών μας».

Δείτε το φυλλάδιο εδώ:

Φυλλάδιο αντιπολίτευσης για το κτήμα Φιξ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU