Ηράκλειο – ελεύθεροι χώροι: “Εδώ που γίνεται, ψάχνουμε χρηματοδότηση” λέει ο δήμος

Την δική του απάντηση στο θέμα της δυνατότητας της απόκτησης του κτήματος Φιξ με χρηματοδότηση από τρίτους, δίνει ευθέως ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, με αφορμή τη διεκδίκηση τριών κοινόχρηστων χώρων στην πόλη.

Όλα αυτά, τη στιγμή που προκαλεί… ζαλάδα και έντονη επιφυλακτικότητα  η στροφή 180 μοιρών του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση του κτήματος Φιξ. Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, ο κ.Γεωργιάδης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αρνηθεί να εμπλακεί με το θέμα με οποιονδήποτε τρόπο, δηλώνοντας ξεκάθαρα αναρμόδιος.

Ξαφνικά, τον Ιούλιο, πάλι στη Βουλή, σαν να μην είχε δώσει ποτέ την απάντηση που έδωσε τον Φεβρουάριο, ο κ.Γεωργιάδης εμφανίστηκε σχεδόν σαν να… έχει λύσει το θέμα και να έχει την επιταγή με τα χρήματα για την απόκτηση του κτήματος Φιξ στην τσέπη του!  

Διαβάστε όλο το ιστορικό εδώ.

Ηράκλειο Αττικής – Κτήμα Φιξ – Αδ.Γεωργιάδης: Τον Φεβρουάριο αναρμόδιος, τον Ιούλιο… σούπερ αρμόδιος – Zonews.gr

Η ανάρτηση Μπάμπαλου

Όπως σημειώνει ο Ν.Μπάμπαλος σε ανάρτηση του “αποδεικνύουμε ότι όπου υπάρχει η δυνατότητα του Νόμου ξέρουμε και να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε. Καταθέτουμε νέα πρόταση για την χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης ακόμα τριών ελεύθερων, κοινόχρηστων χώρων από το Πράσινο Ταμείο ώστε να παραμείνουν ελεύθεροι, ώστε να μπορούν να τους χαίρονται όλοι οι Ηρακλειώτες. Ήταν εκτάσεις που είχαν χάσει τα προηγούμενα χρόνια τις πρότερες δεσμεύσεις του και κινδύνευαν να οικοδομηθούν. Στοχεύουμε λοιπόν, όπως κάναμε και με άλλους τέτοιους χώρους πρόσφατα, αντί για τσιμέντο θα φτιάξουμε πράσινο.

Προσέξτε όμως: μιλάμε για χαρακτηρισμένους κοινόχρηστους χώρους, για αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε πρόταση χρηματοδότησης (δεν είναι δηλαδή ίδια περίπτωση με το Κτήμα Φιξ). Αναλυτικά, οι εκτάσεις που σε αυτή την φάση θέλουμε να απαλλοτριώσουμε είναι στις συμβολές των οδών Αυγής & Πλαπούτα, Πρ. Λόφου, Διστόλου & Μαινάλου, Παπανούτσου & Ανθ. Γαζή”.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου στην οποία σημειωνόταν χαρακτηριστικά ότι «πρόταση χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση τριών ακόμα ελεύθερων χώρων στα όρια του Δήμου καταθέτει στο Πράσινο Ταμείο η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να παραμείνουν αδόμητοι και, ως κοινόχρηστοι, να παραδοθούν στους κατοίκους της πόλης. Πρόκειται για συστοιχία οικοπέδων στις διασταυρώσεις των οδών: Αυγής & Πλαπούτα, Πρ. Λόφου, Διστόλου & Μαινάλου, Παπανούτσου & Ανθ. Γαζή, για τα οποία είχε αρθεί η παλαιότερη δέσμευση και, πλέον, ήταν υποψήφια για οικοδόμηση. Με την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσής τους και την πρόταση αγοράς από το Πράσινο Ταμείο, ο Δήμος εξασφαλίζει ότι οι χώροι αυτοί δεν θα τσιμεντοποιηθούν, αντίθετα θα γίνουν πράσινοι και ελεύθεροι για να τους χαίρονται όλοι οι Ηρακλειώτες.

«Δίνουμε συνέχεια στην εκστρατεία των τελευταίων ετών για την αγορά όσο περισσότερων ελεύθερων χώρων μπορούμε στην πόλης μας, για να αυξήσουμε το ισοζύγιο του πρασίνου έναντι της δόμησης, για να προσθέσουμε οξυγόνο και χώρους αναψυχής στο Ηράκλειο. Αποδεικνύουμε ότι ξέρουμε να διεκδικούμε με αποτέλεσμα και όχι ευχολόγια. Με τις ενέργειές μας, τρία ακόμα οικόπεδα που θα γέμιζαν τσιμέντο, αντ’ αυτού θα γεμίσουν πράσινο. Όπως και ο μεγάλος στόχος, η απόκτηση του Κτήματος Φιξ, οι ενέργειές μας στοχεύουν στο μέλλον της πόλης, σε ένα καλύτερο Ηράκλειο για τα παιδιά μας», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ηλίας Μπάρμπας».

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU