Κτήμα Φιξ – Νόμιμη η ουσία της διαδικασίας αγοράς, αλλάζουν κάποιοι γενικοί όροι στη δανειακή σύμβαση και προχωρά η αγορά

Πίνακας Περιεχομένων

Κτήμα Φιξ – Νόμιμη η ουσία της διαδικασίας αγοράς, αλλάζουν κάποιοι γενικοί όροι στη δανειακή σύμβαση και προχωρά η αγορά

Προχωρά κανονικά η αγορά του Κτήματος Φιξ από το Δήμο Ηρακλείου, μετά και το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο επί της ουσίας της υπόθεσης, παρά την περί αντιθέτου φημολογία, η οποία μάλλον είχε μείνει στη… μισή είδηση για τις τελευταίες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα κρίθηκε νόμιμη η ουσία της διαδικασίας (νόμιμη η αναγκαστική απαλλοτρίωση, νόμιμη η προσφυγή σε δανεισμό για την απόκτησή του, δεν διαπιστώθηκε πλημμέλεια στη διαδικασία επιλογής πιστωτικού ιδρύματος), ωστόσο στην ίδια απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρεί απαραίτητη την τροποποίηση κάποιων γενικών όρων της δανειακής σύμβασης με το τραπεζικό ίδρυμα που επελέγη, καθώς και τον προσδιορισμό του ποσού της αποζημίωσης για κάθε δικαιούχο.

Και οι δύο αυτές υποχρεωτικές επισημάνσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να προχωρήσει η αγορά του Κτήματος Φιξ, έγιναν αποδεκτές από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου σε σημερινή του συνεδρίαση.

Κτήμα Φιξ

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Δήμος Ηρακλείου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφαση του Ζ κλιμακίου έκρινε νόμιμη την αναγκαστική απαλλοτρίωση του Κτήματος Φιξ από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής, καθώς και την προσφυγή σε δανεισμό για την απόκτησή του, αφού αποφάνθηκε ότι τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου πληρούν τις οριζόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις.

Επίσης, δεν διαπίστωσε πλημμέλεια στη διαδικασία επιλογής πιστωτικού ιδρύματος, παρά μόνον ζητά την τροποποίηση κάποιων γενικών όρων της δανειακής σύμβασης με το τραπεζικό ίδρυμα που επελέγη, καθώς και τον προσδιορισμό του ποσού της αποζημίωσης για κάθε δικαιούχο, έστω κι αν αυτό αποτελεί επόμενο στάδιο της διαδικασίας.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου, στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε την αποδοχή των υποδείξεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε με την τροποποιημένη δανειακή σύμβαση ο Δήμος να επανέλθει άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να λάβει την έγκριση για τη υπογραφή της.

Έπειτα και από αυτό το βήμα, πολύ σύντομα το κτήμα Φιξ θα είναι στη διάθεση των κατοίκων του Ηρακλείου ως χώρος Πρασίνου, Πολιτισμού και Ιστορίας».

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής: Από το 1850 στο 2021…

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Κτήμα Ιόλα, Παναιτώλιο και Κτήμα Φιξ: Τι τα… ενώνει και 13 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους Ηρακλειώτες

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ηράκλειο – Κτήμα Φιξ – Βίντεο: Δεν έπεισε το Δημοτικό Συμβούλιο η δήθεν χρηματοδότηση των 5 εκ. ευρώ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

5 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU