Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής : Σύγκρουση κυκλωμάτων της νύχτας και η δολοφονία στο Γαλάτσι

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία – Ηράκλειο Αττικής : Σύγκρουση κυκλωμάτων της νύχτας και η δολοφονία στο Γαλάτσι

Συνεχόμενα είναι τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για γενικευμένο ξεκαθάρισμα των κυκλωμάτων της νύχτας, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου το βράδυ, έξω από γυμναστήριο του Γαλατσίου, του 44χρονου Χάρη Κοντογιώργη, που το όνομά του είχε εμπλακεί σε δικογραφία για κυκλώματα της νύχτας στο παρελθόν.

Νέα Ιωνία
Ο Χάρης Κοντογιώργης

Γιατί όμως συνδέεται το ένα με το άλλο; Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το «Βήμα» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, με τη μορφή ερωτήματος, «πρόκειται για την έναρξη της νέας φάσης του πολέμου της νύχτας με αλλεπάλληλα συμβόλαια θανάτου ή για μία ανταποδοτική δολοφονία στο ανεξάρτητο «φέουδο» της Νέας Φιλαδέλφειας και του Νέου Ηρακλείου; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τις Αρχές μετά την εν ψυχρώ δολοφονία…».

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται η σχέση του θύματος με τον Μιχάλη Καπίρη, ο οποίος είχε επίσης δολοφονηθεί την περασμένη Άνοιξη στη Νέα Ιωνία, έξω από καντίνα, στα όρια με την Μεταμόρφωση.

(Διαβάστε εδώ: Ποιος ήταν ο «Κεφάλας» που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Νέα Ιωνία και εδώ: Το Fashion club στο Ηράκλειο Αττικής του Μιχάλη Καπίρη & οι αντιδράσεις για τη δολοφονία του – Φωτογραφίες – βίντεο ).

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων «Ο 44χρονος πυγμάχος φέρεται ότι είχε ενταχθεί προ πολλών ετών στη συμμορία της Βορειοανατολικής Αττικής με «στρατολόγο» του τον 58χρονο «Κεφάλα» αφού διέμεναν στην ίδια γειτονιά, στη Νέα Ιωνία. Είχε, δε, συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών γιατί εις βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης.

Ο Μιχάλης Καπίρης

Το ένα αφορούσε υπόθεση του 2007, όταν κατά διάρκεια συμπλοκής σε καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο είχε προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες σε άλλα άτομα…».

Ένα δημοσίευμα όμως από το thetoc.gr και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, δίνει και μία άλλη διάσταση στο θέμα. Όπως σημειώνει «Ο “ανιψιός”… έστησε τον “θείο”; Ο “Dirty Harry”… έδωσε τον “Κεφάλα”; Το πρώτο προσωνύμιο ανήκει στον 44χρονο πυγμάχο που το απόγευμα της περασμένη Δευτέρας, δολοφονήθηκε έξω από όμιλο πυγμαχίας στο Γαλάτσι, και το δεύτερο στον “Πυγμαλίωνα” του, ο οποίος εξοντώθηκε επίσης, πριν από επτά μήνες, έξω από την καντίνα της Μεταμόρφωσης (σ.σ. εννοεί στη Νέα Ιωνία στα όρια με την Μεταμόρφωση).

Όταν δολοφονήθηκε ο “Κεφάλας”, μαζί του ήταν και ο “Dirty Harry”. Κάποια λεπτά πριν οι δύο δολοφόνοι εκτελέσουν το “συμβόλαιο θανάτου” σε βάρος του 58χρονου, ο 44χρονος πυγμάχος είχε επικαλεστεί σωματική του ανάγκη και είχε πάει στην τουαλέτα! Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αξιωματικοί διερωτήθηκαν αν η κίνησή του ήταν “τυχαία ή σκόπιμη”.

Κάποιους μήνες αργότερα, εκτίμησαν ότι η περίπτωση της “σκοπιμότητας” συγκέντρωνε περισσότερα ποσοστά, καθώς ο “Dirty Harry”, πήρε τα ηνία της εκβιαστικής ομάδας του “θείου” του και ανέλαβε τον έλεγχο καταστημάτων στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Ιωνίας, της Χαλκηδόνας, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και της Κηφισιάς. Μετά την τελευταία θανατηφόρα εξέλιξη, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείουν αυτή να είναι αντίποινα ή ανακατάταξη στο εκβιαστικό πεδίο των συγκεκριμένων περιοχών.

Μετά την δολοφονία του “Κεφάλα”, Έλληνες και αλλοδαποί… εύσωμοι άνδρες, της ομάδας του συνέχιζαν να επισκέπτονται νυχτερινά καταστήματα εμφανιζόμενοι ως “διάδοχοι”… προστασίας με αντίτιμο. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουν αν ο 44χρονος πυγμάχος είχε εμπλοκή στην δολοφονία του “θείου” του ή πρόκειται για “αυτόνομες” ενέργειες μελών της ίδιας του της εκβιαστικής ομάδας.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως η νέα δολοφονία, εντάσσεται τον πόλεμο αλληλοεξόντωσης ανθρώπων της νύχτας, που την τελευταία 5ετία, αριθμεί 23 νεκρούς, και εκτιμούν ότι το έγκλημα στο Γαλάτσι συνδέεται άμεσα με αυτό που καταγράφηκε στη Μεταμόρφωση (σ.σ. εννοεί στη Νέα Ιωνία στα όρια με την Μεταμόρφωση). Ο 58χρονος “Κεφάλας” είχε… μυήσει τον 44χρονο πυγμάχο στα εκβιαστικά δρώμενα και τον αποκαλούσε “ανιψιό” του, αναθέτοντάς του διάφορες δουλειές…

Ο 44χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε αναλάβει τα ηνία μετά την δολοφονία του “Κεφάλα” και δεν αποκλείεται κάποιοι είτε για εκδίκηση, είτε για να πάρουν εκείνοι τον έλεγχο των καταστημάτων στις συγκεκριμένες περιοχές θεώρησαν εμπόδιο τον πυγμάχο και τον δολοφόνησαν.

Πάντως στο δημοσίευμα του «Βήματος» αναφέρεται πως «αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η δολοφονία του 44χρονου να αναδεικνύει αλλά και να προκύπτει από τις επεκτατικές τάσεις άλλων συμμοριών. Συμμοριών που έχουν βάλει στο μάτι – ως «έπαθλο» – τα μεγάλα έσοδα από την εκβίαση νυκτερινών κέντρων στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις όμορες περιοχές, καθώς αυτά παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ένα ακόμη ζητούμενο είναι αν σε αυτήν τη μάχη επικράτησης εμπλακούν και μέλη της αλβανικής μαφίας, που μέχρι τώρα φαίνεται να έχουν συμπληρωματικό ρόλο στις εκβιάσεις επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εξάλλου, συνολικότερα οι ποινικοί από βαλκανικές χώρες – τουλάχιστον μέχρι σήμερα – απλώς πλαισίωναν τους Έλληνες «νονούς» ή χρησιμοποιούνταν ως φυσικοί αυτουργοί-διεκπεραιωτές στα «συμβόλαια θανάτου».

 

Διαβάστε στο zonews.gr – Ακίνητα – Μεταβιβάσεις: Στο top3 του δεκάμηνου η Νέα Ιωνία με +63,80, το Ηράκλειο Αττικής στο +36,78

Ακίνητα

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU