Περιφέρεια Αττικής – πυρκαγιές: Ο Πατούλης εγκλωβισμένος στον άκρατο λαϊκισμό του 2019 και τις φανφάρες του 2021

Στον απόλυτο βαθμό αναδείχθηκε τον Αύγουστο ο λαϊκισμός του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Αυτό που ήδη καταγραφόταν από τον περασμένο Μάϊο με τις πυρκαγιές στα Γεράνεια όρη, χτύπησε «κόκκινο» με τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου: Ο κ.Πατούλης μπορεί κάθε τρεις και λίγο στα δελτία τύπου που εξέδιδε (τόσο πριν τις εκλογές του καλοκαιριού του 2019, αλλά και μετά απ’ αυτές) να συνέχιζε να κατηγορεί την πρώην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι, το 2021 όμως, με τις πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές στη θητεία του, ξεκίνησε να δηλώνει πλέον ότι η Περιφέρεια δεν είναι αρμόδια για τις πυρκαγιές!

Έτσι, όλοι… θαυμάσαμε φέτος τον κ.Πατούλη να περιφέρεται στις πυρκαγιές στην Αττική, χωρίς να κάνει κάτι περισσότερο, απ’ αυτό που έκανε και στο παρελθόν η Περιφέρεια Αττικής: Να περιορίζεται δηλαδή σε άκρως δευτερεύουσες ενέργειες, όπως πράγματι εξάλλου, προκύπτουν αυτές και από τις αρμοδιότητες που έχει η Περιφέρεια.

Σε δεκάδες τηλεοπτικές εμφανίσεις του -όπου να σημειωθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί του επιφύλασσαν εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση απ’ ότι επιφύλασσαν στην κα.Δούρου- ο κ.Πατούλης έκανε απλώς μία… περιγραφή της κατάστασης σαν να ήταν ένας… δημοσιογράφος των καναλιών.

Ο ίδιος μάλιστα, δεκάδες επίσης φορές, δήλωνε οριζοντίως και καθέτως ότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητες να σβήνει πυρκαγιές, ότι πρέπει να αλλάξει το νομικό καθεστώς για να πάρει αρμοδιότητες, ενώ πριν λίγες μέρες αρπάχτηκε δημοσίως και με την Πυροσβεστική λέγοντας ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αττική.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες διαφορές με το παρελθόν, οι οποίες όμως δεν τιμούν καθόλου του κ.Πατούλη. Μεταξύ άλλων:

  • Θα μείνουν στην ιστορία οι απίστευτες φωτογραφίες που έβγαλε ο κ.Πατούλης και έδωσε στη δημοσιότητα, με τον ίδιο να ποζάρει… αγέρωχα και πίσω του να καίγεται το σύμπαν!
  • Θυμηδία προκάλεσε το γεγονός ότι στα γεύματα που μοίρασε η Περιφέρεια Αττικής σε πυρόπληκτους και πυροσβέστες υπήρχε και ένα… μπιλιέτο(!) του Περιφερειάρχη Αττικής, θυμίζοντας τα αντίστοιχα φακελάκια με τα έτοιμα σταυρωμένα ψηφοδέλτια που μοιράζονται στις εκλογές…

Εξάλλου θυμηδία προκάλεσε και η αήθης επίθεση στον πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος δεν έκανε τίποτα παραπάνω, από το να θυμίσει απλά στον κ.Πατούλη τι έλεγε προεκλογικά.

Ο Γιάννης Σγουρός λοιπόν αφού υπενθύμισε ότι ο κ.Πατούλης «από “υπεύθυνος” (προεκλογικά) έγινε “ανεύθυνος” (μετεκλογικά) κυβερνήτης», αναφέρθηκε και αυτός στην αθλιότητα με τα μπιλιέτα στις μερίδες φαγητού τονίζοντας ότι έγινε «η διανομή, μαζί με μερίδες φαγητού σε πυρόπληκτους της Δυτικής Αττικής, επιστολής με λαϊκίστικες ατάκες και κλισέ του στυλ «Η Περιφέρεια Αττικής είναι δίπλα σας», «Κανείς δεν θα μείνει μόνος του», «Όλοι μαζί θα χτίσουμε όσα η φωτιά γκρέμισε» την ώρα που οι ευθύνες τόσο της Πολιτείας αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, πολιτικές και ουσιαστικές, είναι τεράστιες, αφού πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο αφήνοντας απροστάτευτη κατά την αντιπυρική περίοδο σε επίπεδο πρόληψης και σχεδιασμού τόσο την Αττική όσο και ολόκληρη την χώρα.

Θλιβερή ήταν επίσης η εικόνα του κ. Πατούλη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου δεν έχασε την ευκαιρία να παρελάσει αποποιούμενος κάθε ευθύνη για τις ανυπολόγιστες καταστροφές. Ξέχασε πολύ γρήγορα όσα ο ίδιος έλεγε προεκλογικά περί του δήθεν υπεύθυνου κυβερνήτη που στέκεται στο πλευρό των πολιτών ανεξαρτήτως αρμοδιοτήτων.

Επίσης ξέχασε ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα παραθέτει ολόκληρες σελίδες για την Πολιτική Προστασία (προφανώς λόγω αναρμοδιότητας) όπου κάνει λόγο για σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, με Μητροπολιτικό χαρακτήρα σε όλη την Αττική, συστήματα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, έτσι ώστε να υπάρχει άμεσος και ταχύτατος συντονισμός, ειδική εκπαίδευση πολιτικής προστασίας, ασκήσεις ετοιμότητας σε κάθε Δήμο χωριστά και στην Περιφέρεια συνολικά, με ρεαλιστικές προσομοιώσεις καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, στις οποίες θα συμμετέχουν εκτός από τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες».

Όπως τόνισε ο Γιάννης Σγουρός «Η συμπεριφορά του κ. Πατούλη όλες αυτές τις μέρες δείχνει δύο πράγματα. Είτε ότι δεν έχει καμία ενσυναίσθηση της καταστροφής που υπέστη η Αττική και των ευθυνών που και ο ίδιος έχει, είτε το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διαφυλάξει το πολιτικό του προφίλ. Και στις δύο περιπτώσεις αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο του Περιφερειάρχη που προϋποθέτει καθημερινή τριβή, αθόρυβη ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και όχι φαντασμαγορικά show, events, φωτογραφίσεις και δράσεις για το φαίνεσθαι στις οποίες κατεξοχήν αναλώνεται».

Σ αυτές τις αντικειμενικά ορθές επισημάνσεις τι έκανε ο κ.Πατούλης; Κατηγόρησε τον Γιάννη Σγουρό ότι ήταν… διακοπές, όταν εκείνος ήταν στις πυρκαγιές.

Το ότι φυσικά ο Σγουρός είναι στην… αντιπολίτευση, δεν διοικεί, δεν έχει καμία απολύτως δημόσια θέση ευθύνης, καθώς και το ότι οι πολίτες της Αττικής εξέλεξαν τον ίδιο να διοικήσει, δεν πέρασε από το μυαλό του Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο κ.Πατούλης λοιπόν, βρέθηκε εγκλωβισμένος στον άκρατο λαϊκισμό του 2019 και στις φανφάρες του 2021. Αυτή είναι η μοίρα όσων προσπαθούν με πολιτικάντικο τρόπο να επικρατήσουν.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU