Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Πραγματοποιήθηκε η ελεγχόμενη έκρηξη βλήματος στην Άνω Γλυφάδα

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 18:14:10
Με επιτυχία και απόλυτη ασφάλεια πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ελεγχόμενη έκρηξη σε βλήμα πυροβολικού γερμανικής προέλευσης, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ανακαλύφθηκε μετά από εκσκαφή για αντιπλημμυρικά έργα στο όριο της περίφραξης του στρατοπέδου της Πολεμικής Αεροπορίας-ΕΤΗΜ (Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων) στην Άνω Γλυφάδα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι πεζοί και οι οδηγοί συμμορφώθηκαν πλήρως με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Γλυφάδας και συνεπώς κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε κατά τη διαδικασία της ελεγχόμενης έκρηξης.

«Σήμερα ξαναζήσαμε την ιστορία μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Ένα βλήμα που είχε μείνει ανενεργό από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στην Αττική, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εκσκαφών για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Τερψιθέας και αφού τέθηκε υπό τον έλεγχο και την επιτήρηση της Πολεμικής Αεροπορίας, εξουδετερώθηκε σήμερα από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Σε μια ακόμη διαχείριση κρίσης όλα πήγαν καλά. Ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία, τους συμπολίτες μας που εκκένωσαν ομαλά τις κατοικίες τους, την Πολεμική Αεροπορία, την ΕΛ.ΑΣ. και τον Διοικητή του ΕΤΗΜ, Σμήναρχο κ. Χρήστο Τελλίδη για το συντονισμό και την επίβλεψη του δύσκολου αυτού εγχειρήματος».

Ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό και με ειδικά μηχανήματα, θα ελέγξει τις προσεχείς ημέρες την ευρύτερη περιοχή για τυχόν ύπαρξη άλλου βλήματος.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Πραγματοποιήθηκε η ελεγχόμενη έκρηξη βλήματος στην Άνω Γλυφάδα

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: