Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Επί τάπητος η Κατάθλιψη – Εκατοντάδες πολιτών παρακολούθησαν την δράση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 10:31:24
Τεράστιο ενδιαφέρον έδειξαν οι Ηρακλειώτες για την ενημερωτική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σχετικά με την Κατάθλιψη, τη νόσο του 21ου αιώνα. Εκατοντάδες πολιτών γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου για να ακούσουν μεθόδους πρόληψης, αναγνώρισης αλλά και αντιμετώπισης της ασθένειας.

«Η Κατάθλιψη όσο εύκολα μπορεί να σε συντρίψει εάν σε βρει μόνο, τόσο απλά μπορεί να την αντιμετωπίσεις εάν μιλήσεις, εάν ζητήσεις βοήθεια. Αυτός είναι και ο στόχος αυτής της δράσης: να μιλήσουμε, να μην αισθανθεί κανένας μόνος», έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Γιώργος Οικονομίδης.

«Το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα για να νικηθεί η Κατάθλιψη είναι να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να ζητήσουμε βοήθεια. Αν βοηθήσαμε έστω και έναν άνθρωπο, είτε τον ίδιο, είτε κάποιον στο περιβάλλον του, να κάνει αυτό το βήμα τότε επιτύχαμε τον σκοπό μας. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος: να προσφέρουμε ένα πλήθος υλικών αλλά και άυλων κοινωνικών υπηρεσιών. Οι ημερίδες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, συγκαταλέγονται σ’ αυτό το κοινωνικό πλαίσιο παροχών και υπηρεσιών που με κόπο αλλά και διάθεση προσφοράς ξεδιπλώνονται στην πόλη μας.», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Φιλοξενούμενοι ομιλητές, ο Ορέστης Γιωτάκος (ψυχίατρος MD, MSc, PhD, υπεύθυνος της «ομπρέλα») μίλησε για την «Κατάθλιψη στο Πλαίσιο του Χώρου Εργασίας» και η δρ. Νατάσα Σουρέτη, (ψυχολόγος Υγείας, γνωσιακή ψυχοθεραπεύτρια, EMDR Practitioner) ανέλυσε τον ρόλο της γνωσιακής ψυχοθεραπείας στην κατανόηση της Κατάθλιψης.

Από την δική της πλευρά η διευθύντρια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Μαίρη Καραμπέτσου, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απέναντι στη νόσο της Κατάθλιψης, με τελευταία αυτήν της διάθεσης σχετικού ερωτηματολογίου στο ΚΕΠ Υγείας.

Θυμίζουμε, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα (το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ), ξεκινούν με την συμπλήρωση του εν λόγω ερωτηματολόγιου - εγκεκριμένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - στο γραφείο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (δημαρχείο, Στ. Καραγιώργη 2, 1ος όροφος), με την βοήθεια του αρμόδιου υπαλλήλου, σε μια διαδικασία που χρειάζεται μόλις 10 – 15 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να διαγνωστεί εάν ο ενδιαφερόμενος πάσχει ή κινδυνεύει να νοσήσει από κατάθλιψη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΠ Υγείας, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 15:00 και στα τηλέφωνα 2132000274-272.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επί τάπητος η Κατάθλιψη – Εκατοντάδες πολιτών παρακολούθησαν την δράση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: