Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Νέα Ιωνία - Πρόταση ψηφίσματος

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 11:14:00
Προς Πρόεδρο Δ.Σ. κ Αναμουρλόγλου - Κοινοποίηση: Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και Μ.Μ.Ε - Κύριε Πρόεδρε περιμέναμε στο σημερινό δ.σ. να είχατε προνοήσει εσείς και η δημοτική αρχή να φέρει ένα ψήφισμα για την τεράστια θανατηφόρα καταστροφή από την πυρκαγιά της προηγούμενης βδομάδας στο Μάτι Αττικής. Την παράληψη αυτή επιδιώκουμε να την καλύψουμε οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι και παρακαλούμε να το θέσετε ως θέμα στη σημερινή συνεδρίαση.

ΨΉΦΙΣΜΑ

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νέας Ιωνίας αποφάσισε σε συνεδρίαση της 30/7/2018 να εκφράσει την βαθειά του θλίψη για την τραγική απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής την 23/7/2018, μεταξύ των οποίων και συμπολιτών μας, και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Η ανικανότητα του κράτους και της Κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες είναι απόδειξη, η πλήρης καταστροφή και ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων!!!

Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό και το κάλεσμά του προς τους Υπουργούς να αναλάβουν και αυτοί τις πολιτικές τους ευθύνες, χωρίς μια συγνώμη, χωρίς συνέπειες, με περίσσιο θράσος ότι τα έκαναν όλα καλά, φανερώνει όχι μόνο την ανικανότητα τους αλλά και ότι είναι επικίνδυνοι να μένουν στις καρέκλες τους.

Η πολιτική τους να ρίξουν τα βάρη στους προκατόχους τους για το πελατειακό κράτος και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων διαχρονικά από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, δεν πείθει κανέναν αφού τα ίδια μέτρα για εισπρακτικούς λόγους εφήρμοσαν και αυτοί με πρόσφατες αποφάσεις.

Οι μνημονικές πολιτικές πέρα από τη μείωση του εισοδήματος σε βάρος χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, εφαρμόζονται σε βάρος της προστασίας και ασφάλειας του πολίτη, μειώνοντας τραγικά τα κονδύλια στους κοινωνικούς τομείς, σε αντίθεση με τα υπεραυξημένα κονδύλια της διάσωσης των τραπεζών, την υπερχρηματοδότηση το ΝΑΤΟ κ.λ π

Απαιτούμε να απολογηθούν και να αποδοθούν ευθύνες από ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε όλους τους υπεύθυνους.

Απαιτούμε να γνωστοποιηθούν τα σχέδια της πολιτικής προστασίας που υπήρχαν , αν εφαρμόστηκαν και αν υπάρχουν για όλα τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσουμε.

Τα 22 θύματα της Μάνδρας δυστυχώς δεν συνέτισαν αυτό το ανάλγητο κράτος.

Απαιτούμε από το Δήμο Ν. Ιωνίας να εκπονήσει αξιόλογα σχέδια πολιτικής προστασίας ή να επικαιροποιήσει τυχόν υπάρχοντα , να εκπαιδεύσει το Δημοτικό προσωπικό σε θέματα πολιτικής προστασίας , να δημιουργήσει κατάλληλο τμήμα εθελοντών για ειδικές και ακραίες καταστάσεις πυρκαγιάς , πλημμυρών, σεισμών κ.λπ και να κάνει κοινωνό του ανωτέρω σχεδιασμού του με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες της πόλης μας.

Καλούμε τους πολίτες πέρα από τη θαυμαστή αλληλεγγύη που δείχνουν στα θύματα αυτών των τεράστιων καταστροφών, να απαιτούν συνεχώς την καταδίκη των υπευθύνων, την ανασυγκρότηση του κράτους και την μέγιστη κοινοποίηση των σχεδίων της πολιτικής προστασίας από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Θωμαϊδή Δέσποινα, Βλασας Παναγιωτης, Γεωργιαδου Ελισσαβετ,Τσοπανιδης Γεωργιος, Χατζησαββιδης Αρης, Μπρατιμος Νικολαος, Καρβουνιαρης Αντωνιος, Κολμανιωτης Ιωαννης, Κουλουρης Κων/Νος

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Νέα Ιωνία - Πρόταση ψηφίσματος

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: