Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Συνέντευξη του τ. προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη στον Επικοινωνία 94FM

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 12:30:00
Την κάθετη διαφωνία του σε τυχών ανοίγματα προς πρόσωπα που έχουν αρνητικό πρόσημο τόσο στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία, όπως οι Άννα Διαμαντοπούλου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε ο τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Red Pepper News» στους 94FM του ρ/σ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και τον Πάρι Κουρτζίδη, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ανοίγματα στην κοινωνία πρέπει να κάνουμε. Δηλαδή προς τα κάτω. Και μετά βλέπουμε αν θα πάμε προς τα πάνω. Να κάνουμε ανοίγματα και να εντάξουμε στη ΝΔ πρόσωπα που είχαν αποτύχει στα δικά τους κόμματα και που έχουν αρνητικό πρόσημο, κυρίως στον κόσμο της ΝΔ, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, και για αυτό δεν εκλέχθηκαν ή έφυγαν από την πολιτική, ε, αυτό, εμένα, μου φαίνεται κάπως… Δόξα τω Θεώ υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν καλύτερα και αποτελεσματικά την ίδια την κοινωνία και αυτά μπορεί και πρέπει να είναι φρέσκα, καινούργια. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πάμε σε παλαιά, φθαρμένα υλικά…».

Σχολιάζοντας ο κ. Ιωαννίδης την παραίτηση του από την ηγεσία της γαλάζιας νεολαίας και την μία υποψηφιότητα, αυτή του Βασίλη Γεωργιάδη, για τη διαδοχή του, υπογράμμισε με νόημα ότι «καλό θα ήταν να υπήρχαν παραπάνω υποψήφιοι, γιατί αυτό θα ήταν πιο υγιές και πιο δημοκρατικό. Το θέμα όμως δεν είναι τόσο αυτό, όσό το να τηρούνται οι δημοκρατικές καταστατικές διαδικασίες… Οι κανόνες του παιχνιδιού. Δυστυχώς, στην πράξη αποδείχτηκε ότι αυτά δεν τηρήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Δεν πιέστηκα για να παραιτηθώ. Από τη στιγμή που αποφασίστηκαν οι εκλογές στην ΟΝΝΕΔ διαφώνησα καταστατικά, οπότε πως θα μπορούσα και να συνεχίσω να είμαι πρόεδρος; Όταν διαφωνείς με κάτι, ειδικά για μια απόφαση που παραβαίνει το καταστατικό σου, δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα, να γαντζώνεσαι σε μια καρέκλα και να λες “ok, δεν τρέχει τίποτα”… Ούτε να κάνεις εκπτώσεις στη συνείδηση σου. Για αυτό το λόγο παραιτήθηκα».

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι αν αυτή τον εκφράζει, ώστε να φύγει η χώρα απ’ αυτή τη δύσκολη θέση που είναι σήμερα, όσο και από το αν ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος αλλά και η ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων το επιθυμούν... Ξεκαθάρισε πάντως ότι η υποψηφιότητά του επουδενί έχει να κάνει με το αν και κατά πόσο θα το ζητήσουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κ. Κώστας Καραμανλής και Βαγγέλης Μητσοτάκης, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν πιστεύει σε τέτοιες μεθόδους και δεν μπαίνει στη λογική τέτοιων deals, καθώς αυτές οι πρακτικές είναι ξεπερασμένες. «Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω να ασχολούμαι με την πολιτική ενεργά, γιατί η πολιτική είναι στο DNA μου», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο πως βλέπει τα πρώτα δείγματα γραφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι «ακόμη είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα», εν τούτοις, επεσήμανε ότι «είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των στελεχών της ΝΔ να βάλουν πλάτη για να διαμορφωθεί μια αξιόπιστη και αποτελεσματική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τέλος, σχετικά με την προσφυγική κρίση και το ενδεχόμενο οικουμενικής ή πρόωρων εκλογών, ερωτηθείς να απαντήσει αν συμφωνεί με την ηγεσία του κόμματος που δηλώνει ηχηρά και κατ’ επανάληψη ότι προτιμά εκλογές, ο ίδιος κράτησε κάποιες επιφυλάξεις, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα είναι εθνικό και η όποια εξέλιξη θα πρέπει να εξαρτηθεί και από τα δεδομένα και τις εξελίξεις», αν και έδωσε δίκιο στον κ. Μητσοτάκη που δηλώνει ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα».

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Συνέντευξη του τ. προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη στον Επικοινωνία 94FM

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: