Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Εντείνεται η επιτήρηση από αστυνομία και Πυροσβεστική, μετά την πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 16:08:00
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ -Σε συναγερμό έχουν τεθεί Πυροσβεστική και αστυνομία, που εντείνουν την επιφυλακή στα περιαστικά δάση της Αττικής, μετά τη χθεσινή πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, εξετάζοντας όλες τις ενδείξεις, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Γαλατσίου επιχείρηση για τον καθαρισμό της περιοχής από σκουπίδια και άλλα αντικείμενα που ευνοούν το έργο επίδοξων εμπρηστών.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, αντιστράτηγου Βασίλη Καπέλιου, κλιμάκια πυροσβεστών άρχισαν, ήδη, ελέγχους στα περιαστικά δάση για την καταγραφή της κατάστασης, προκειμένου να δώσουν κατευθύνσεις στους δήμους για μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών. Για το θέμα ενημερώνεται συνεχώς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του ΠΣ, η πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου προβληματίζει γιατί είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες και η τρίτη μέσα στο φετινό καλοκαίρι, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, 4 Αυγούστου, εκδηλώθηκε πυρκαγια, η οποία, επίσης, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ η πρώτη φωτιά είχε εκδηλωθεί σε μικρή απόσταση, στο Γαλάτσι, πάλι στα όρια του Άλσους.

Η χθεσινή φωτιά ξεκίνησε εκεί από όπου είχε σταματήσει η προηγούμενη, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να τις σβήσουν λίγο πριν αγγίξουν στα δένδρα, αλλά και σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της Φιλοθέης όπου οδηγούσε τις φλόγες ο αέρας. Και οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε χώρο με σκουπίδια, όπου κάποιοι είχαν πετάξει πολλά ελαστικά, τα οποία άρπαξαν φωτιά.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οι οποίοι μετέβησαν σήμερα το πρωί στον τόπο της πυρκαγιάς, διαπίστωσαν, επίσης, ότι υπήρχε αυτοσχέδια πίστα μότο κρος με πολλά ελαστικά αυτοκινήτων και μεγάλων μηχανημάτων, που θεωρούνται επικίνδυνα, καθώς, εκτός των άλλων, κάποιοι τα καίνε για να πάρουν από μέσα τον χαλκό που περιέχουν.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Εντείνεται η επιτήρηση από αστυνομία και Πυροσβεστική, μετά την πυρκαγιά στο Άλσος Βεϊκου

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: