Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Συνέντευξη του Φώτη Τσομπάνογλου στον Επικοινωνία 94FM - Παρών στην εκλογική μάχη για το Δήμο Νέας Ιωνίας δηλώνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 10:36:00
Παρών στην εκλογική μάχη για το Δήμο Νέας Ιωνίας δηλώνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών Φώτης Τσομπάνογλου, σε περίπτωση που ο δήμαρχος της πόλης Ηρακλής Γκότσης εμμείνει να «κρεμάσει τα παπούτσια» της αυτοδιοικητικής του καριέρας.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή Δημοτικές Διαπλοκές, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν υποτιμά και δεν αμφισβητεί την προσφορά του δημάρχου, τόσο στην παράταξη, όσο και στην πόλη.

«Κοιτάξτε να δείτε όσον αφορά εμένα, θα ήθελα να σας πω ότι βασικά πρέπει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εκλογές, το εκλογικό σύστημα, που θα είναι ένα κομμάτι των αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεύτερον, ο Ηρακλής και από την πρώτη θητεία είχε δηλώσει ότι θα κάνει μια θητεία και μετά τόπο στους νέους. Ήτανε οι οιωνοί άριστοι να συνεχίσουμε κάτω από τον Ηρακλή και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Πέρυσι στη δημόσια τοποθέτησή του και ως πρόεδρος της ΠΕΔΑ και ως δήμαρχος που σηκώθηκε στην Περιφέρεια στο σινεμά Αβάνα είπε ότι εγώ παιδιά θα τα κρεμάσω τα παπούτσια. Από εκεί και πέρα, όποιος νομίζει ότι συγκεντρώνει τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά, τα οποία θα πάνε την πόλη ένα βήμα παραπέρα λογικό είναι να δηλώσει παρών, όσον αφορά την επόμενη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσομπάνογλου.

Και πρόσθεσε: «Το περιβάλλον αυτή τη στιγμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι τόσο ασφυκτικό και η κατάσταση γενικά στη Χώρα, που απαιτεί πάρα πολύ μεγάλα σωματικά και ψυχικά αποθέματα. Από την άλλη μεριά, θα πρέπει και οι παλιοί δήμαρχοι, με όλο το σεβασμό, που η εμπειρία τους είναι όχι απλά πολύτιμη και γι’ αυτό θα πρέπει και να αξιοποιούνται και όχι να μπαίνουν στην άκρη, να βρεθεί δηλαδή κι ένας τρόπος έστω και μέσα από τον καινούριο Καλλικράτη, να μπορούν οι δήμαρχοι αυτοί να προσφέρουν με την εμπειρία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δηλαδή δεν μπορεί να λες αναγνωρίζω ενός υπαλλήλου την εμπειρία και να πετάς τους δημάρχους στον κάλαθο των αχρήστων! Από την άλλη μεριά, όμως, για φανταστείτε και μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα έχει πάντα έναν άνθρωπο και δεν θα ανανεώνεται. Αυτό δεν αφήνει και τους νέους να θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το πράγμα και τους κρατάει πίσω. Και οι εποχές αλλάζουν και τεχνολογικά και σε φιλοσοφία».

Επιπλέον, ο Φώτης Τσομπάνογλου ξεκαθάρισε πως η βούλησή του δεν υποτιμά ούτε το δήμαρχο, αλλά ούτε κανέναν άλλον εκ των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου… «Εγώ το έχω πει εκεί η ζωή με πήγε! Δηλαδή κι εγώ όταν μπήκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν γνώριζα μέχρι που μπορεί να φτάσω. Είδα ότι το αγαπώ, ότι το υπηρετώ με πάθος, με ειλικρίνεια και φυσικά και δηλώνω παρών. Λέγανε οι αρχαίοι εις οιωνός άριστος, όλα είναι ρευστά, όμως εγώ είμαι εδώ και δηλώνω παρών. Το λέω ιδιωτικά το λέω τώρα και δημόσια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αμφισβητώ, υποτιμώ ούτε το δήμαρχο, ούτε κανέναν. Υπάρχουν και άλλοι άξιοι άνθρωποι που μπορούν να διεκδικήσουν», ήταν τα λόγια του αντιδημάρχου Νέας Ιωνίας.

Στα λοιπά, ο κ. Τσομπάνογλου έκανε έναν απολογισμό των έργων που υλοποιούνται στη Νέα Ιωνία ( Γεωθερμία, υπόγειο πάρκινγκ, πεζογέφυρα Αλ. Παναγούλη και αντιπλημμυρικά), παρουσίασε το έργο που έχει συντελεστεί στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και στα οικονομικά του Δήμου και εξέφρασε επιφυλάξεις για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες για την μετέπειτα κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.

«Δημοτικές Διαπλοκές» καθημερινά 10.00-12.00 στον Επικοινωνία 94FM. Με τους Δημήτρη Δημακόπουλο, Χρήστο Μαντζουράνη και Γιώργο Μισιάκα.

Ακούστε την συνέντευξη στο ηχητικό στην κατηγορία VIDEO

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Συνέντευξη του Φώτη Τσομπάνογλου στον Επικοινωνία 94FM - Παρών στην εκλογική μάχη για το Δήμο Νέας Ιωνίας δηλώνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων:Συνέντευξη του Φώτη Τσομπάνογλου στον Επικοινωνία 94FM - Παρών στην εκλογική μάχη για το Δήμο Νέας Ιωνίας δηλώνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών