Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Εξάωρο...

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 16:31:00
Για όσους είχαν την απορία πως θα πήγαινε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας της νέας δημοτικής αρχής, να σας ενημερώσω πως κράτησε… έξι ώρες.

Υπενθυμίζω ότι η Νέα Ιωνία είναι ένας από τους Δήμους της χώρας όπου η δημοτική αρχή έχει λίγους δημοτικούς συμβούλους σε σχέση με το σύνολο των μελών του Δ.Σ.: Εννέα σε σύνολο 41.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αφού η παράταξη της Δημάρχου Δ.Θωμαϊδου στον πρώτο γύρο των εκλογών είχε πάρει μόλις 21,3% αλλά στον δεύτερο γύρο εκλέχθηκε με 50,95%. Οι δημοτικοί σύμβουλοι όμως εκλέγονται με βάση τα αποτελέσματα του 1ου γύρου. Οπότε…

Περιμέναμε λοιπόν να δούμε πως θα πήγαινε η πρώτη συνεδρίαση με αυτό το “παράδοξο”. Βέβαια για να τα λέμε όλα, μετά την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση ήρθαν σωρηδόν οι αλλαγές στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία των Δήμων, ενισχύοντας τρομερά την κάθε δημοτική αρχή ανεξαρτήτως του αριθμού των δημοτικών συμβούλων που εξέλεξε.

Οπότε έτσι περιορίστηκαν και πάρα πολύ τα σενάρια για μία δημοτική περίοδο με πολύ… σασπένς, λόγω της μικρής –αριθμητικά- παρουσίας της νέας δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν κάποιες πληροφορίες ότι μπορεί να υπήρχε συνεργασία με άλλες παρατάξεις, κάτι που έγινε και σε άλλους Δήμους της χώρας όπου και εκεί η δημοτική αρχή διαθέτει λίγους δημοτικούς συμβούλους.

Με δεδομένο ότι Δημοτική Αρχή και μείζονα αντιπολίτευση (η παράταξη του Π.Μανούρη δηλαδή) είναι στα… μαχαίρια, οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι μπορεί να προέκυπτε συνεργασία της νυν δημοτικής αρχής με την αμέσως προηγούμενη, με την «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» δηλαδή με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Ηρακλή Γκότση.

Ωστόσο από της Δημαιρεσίες που έγιναν αρχές Σεπτέμβρη για την εκλογή Προεδρείου του Δ.Σ. κ.τ.λ. φάνηκε ότι αυτό δεν ίσχυε, αφού δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητας» ήταν αιχμηροί με την δημοτική αρχή σε επίπεδο φρασεολογίας.

Όπως και να έχει, όσοι ασχολούνται με τα κοινά της Νέας Ιωνίας, ήθελαν να δουν πως θα πήγαινε το πρώτο αυτό Δημοτικό Συμβούλιο. Κράτησε λοιπόν έξι ώρες με την μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνει η συζήτηση για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ανιστόρητη εξίσωση Ναζισμού – Κομμουνισμού που ήρθε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και μία μεγάλη – μεγάλη κουβέντα για τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στα όργανα και στους φορείς που συμμετέχει ο Δήμος Νέας Ιωνίας…

Βέβαια και άλλες φορές έχουν κρατήσει Δημοτικά Συμβούλιο τόσες ώρες, δεν ήταν η πρώτη φορά. Ωστόσο σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο μάλλον όλοι ήθελαν να δώσουν το στίγμα τους.

Να σας ενημερώσω επίσης, εάν δεν έχετε περάσει ακόμη από το Δημαρχείο, πως έχουν γίνει και γίνονται εργασίες. Έτσι, για όσους θυμούνται τις παρεμβάσεις που είχε κάνει η νυν Δήμαρχος όταν ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επί δημοτικής αρχής Χαραλάμπους πριν 10-12 χρόνια, καθόλου δεν εκπλήσσουν οι φυτεύσεις λουλουδιών και δέντρων απ’ έξω.

Γενικώς πάντως η Δήμαρχος είναι του design. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε ήδη ένας μεγάλος πίνακας, ενώ ένα φρεσκάρισμα γίνεται συνολικά σ’ ολόκληρο το κτήριο.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Εξάωρο...

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: