Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση «Δύναμης Ζωής» Περιφέρειας Αττικής: Άμεση επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού στο Δημόσιο ζητά η Ρένα Δούρου / 3 ερωτήματα ζητούν απάντηση από την κυβέρνηση

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 16:02:00
Την ανάγκη επιτήρησης των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 στο Δημόσιο, ζητά η Δύναμη Ζωής. Τόσο το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και άλλοι φορείς του Δημοσίου θεσμοθέτησαν και ανακοίνωσαν μέτρα όπως ότι αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπο παρουσία των πολιτών και μόνο έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται αυτοπροσώπως, κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.

Εξειδικεύοντας περαιτέρω τα μέτρα η Περιφέρεια Αττικής προτρέπει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το Σύστημα Πολυκαναλικής Εξυπηρέτησης της Περιφέρειας που είχε δημιουργήσει κατά τη θητεία της ως Περιφερειάρχης, η Ρένα Δούρου.

Ειδικά για τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε και την αναστολή των εξετάσεων για την έκδοση αδειών οδήγησης.

Ωστόσο σήμερα ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστρατήγησης των μέτρων πρόληψης, καθώς δυστυχώς, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιες επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, να αναζητήσουν άλλου τύπου λύσεις συνέχισης της δραστηριότητάς τους, ειδικά μάλιστα από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών αλλά και άλλες εν γένει δημόσιες υπηρεσίες με υψηλότατη επισκεψιμότητα, παραβιάζοντας τα θεσμοθετημένα μέτρα. Και έτσι να διευθετούν μη επείγουσες μεν αλλά κερδοφόρες υποθέσεις τους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι :

1. Είναι στις προθέσεις των αρμόδιων υπουργών να επιβλέψουν τη λήψη των προαναφερόμενων μέτρων;

2. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Δημόσιας Διοίκησης θα επιτηρήσουν την εφαρμογή των μέτρων σε όλο το Δημόσιο προς όφελος των πολιτών και των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα;

3. Ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει εικόνα της εφαρμογής των μέτρων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, υπηρεσίες με υψηλή επισκεψιμότητα;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν αφορούν μια παράταξη ή ένα πρόσωπο. Αλλά την άσκηση χρηστής διοίκησης ειδικά στη σημερινή συγκυρία που επιβάλλεται η προστασία της υγείας τόσο των πολιτών όσο και των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Δύναμη Ζωής παραμένει σταθερά αρωγός στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, στηρίζοντας κάθε μέτρο για την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση «Δύναμης Ζωής» Περιφέρειας Αττικής: Άμεση επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού στο Δημόσιο ζητά η Ρένα Δούρου / 3 ερωτήματα ζητούν απάντηση από την κυβέρνηση

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: