Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας: 47 χρόνια ‘’Πολυτεχνείο’’. Σύμβολο, τιμή και αγώνας

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 21:18:00
Δεν ήταν μόνο η απόδοση της οφειλόμενης τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου και στο λαϊκό κίνημα που συνέβαλε στην ανατροπή της Αμερικανόπνευστης χούντας πριν 47 χρόνια .

Δεν ήταν μόνο η οφειλόμενη απάντηση στα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ με απαγόρευση των συγκεντρώσεων για τις μέρες αυτές τιμής στο Πολυτεχνείο και εγκαθίδρυσης καθεστώτος αστυνομικής βίας και συλλήψεων στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές πόλεις της χώρας , με πρόσχημα την πανδημία.

Δεν ήταν μόνο η ανάγκη σηματοδότησης του διαρκούς αγώνα ενάντια στις ακροδεξιές και φασιστικές εκτροπές που η καταδίκη των νοσταλγών της Χρυσής Αυγής αποτέλεσε μια πρώτη νίκη

Είναι όλα αυτά μαζί και άλλα πολλά , που δίνουν υπόσταση στο Πολυτεχνείο .

Το κρατούν ζωντανό στην ιστορική μνήμη και στο παρόν , παρά τις προσπάθειες του συντηρητικού συστήματος εξουσίας να το αφυδατώσει.

Γι αυτό οφείλουμε να την διατηρήσουμε άσβεστη και στο μέλλον, στον αγώνα για δημοκρατία , ελευθερία , αλληλεγγύη , κοινωνική δικαιοσύνη.

Η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των εκτελεσθέντων στο Μπλόκο της Καλογρέζας από ολιγομελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Αθήνας , με όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα προστασίας αυτό το νόημα είχε.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Βουλευτής Β. Αθήνας Κ. Ζαχαριάδης που κατέθεσε το στεφάνι , το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Π. Λάμπρου , ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Β. Αθήνας Π. Κοσμόπουλος, τα μέλη του συντονιστικού της ΝΕΒΑ Π. Δημητρακοπούλου , Λ. Καρίγιαννης , Α. Ντούμα , μέλη της τοπικής ΟΜ Ν. Ιωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” Ο. Ακιανίδου και Χ. Κανλής.

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας: 47 χρόνια ‘’Πολυτεχνείο’’. Σύμβολο, τιμή και αγώνας

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων: