Η Εταιρεία - Επικοινωνία

  

Ανακοίνωση γραφείου Βουλευτή ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη: 3η Διαδικτυακή Συζήτηση: Προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εποχή της πανδημία - Κύκλος συζητήσεων «η Βόρεια Αθήνα συζητά»

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 20:16:00
Ο Δημήτρης Καιρίδης, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με τους πολίτες του Βόρειου Τομέα Αθηνών με τίτλο «Η Βόρεια Αθήνα συζητά», διοργάνωσε χθες την τρίτη διαδικτυακή συζήτηση για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση την εποχή της πανδημίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Θεόδωρος Αμπατζόγλου (Αμαρουσίου), Γιάννης Βούρος (Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας) και Γιώργος Μαρκόπουλος (Γαλατσίου).

Και οι τρείς δήμαρχοι τόνισαν ότι η κινητοποίηση των υπηρεσιών των δήμων τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η τοπική αυτοδιοίκηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πολιτών παρά τις χρονίζουσες δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν και τη γραφειοκρατία. Υποστήριξαν, ωστόσο, ότι δεν έχουμε βγει ακόμα από την υγειονομική κρίση και δεν πρέπει, για κανένα λόγο, να εφησυχάζουμε. Σχολιάζοντας την απλή αναλογική που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησαν πως έχει αποδειχθεί τροχοπέδη για την κυβερνησιμότητα των δήμων και αναμένουν το νέο νομοσχέδιο με τις αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Η εξελισσόμενη κρίση ανέδειξε, περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη για μία ισχυρή και αυτοδύναμη τοπική αυτοδιοίκηση που θα έχει όμως όλους τους απαιτούμενους πόρους στη διάθεσή της, προκειμένου να ανταπεξέρχεται στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Μιλώντας για τα μεγάλα έργα του Βόρειου Τομέα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου τόνισε ότι η Γραμμή 4 του μετρό θα αναβαθμίσει τον Δήμο του, θα βοηθήσει στο κυκλοφοριακό και θα διασυνδέσει το Γαλάτσι με το κέντρο της Αθήνας. Η διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης θα δώσει κυκλοφοριακές "ανάσες" στο Μαρούσι αλλά χρειάζεται και η επιπλέον υπογειοποίηση μέρους της Λεωφόρου Κηφισίας προκειμένου να μην "κόβεται" ο δήμος στα δύο. Στη Νέα Φιλαδέλφεια η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ προχωράει με ταχείς ρυθμούς, είναι ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή και η ολοκλήρωσή του θα συνοδευτεί από τη δημιουργία επιπλέον θέσεων στάθμευσης.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν πάνω από 3.500 θεατές στο Facebook και το Youtube.

Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: https://youtu.be/5Ac9VK3_CJU

Εκτύπωση Αποστολή

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ανακοίνωση γραφείου Βουλευτή ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη: 3η Διαδικτυακή Συζήτηση: Προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εποχή της πανδημία - Κύκλος συζητήσεων «η Βόρεια Αθήνα συζητά»

Χρόνος που έχετε στη διαθέσή σας για σχολιασμό του άρθρου:

Σχολιασμός άρθρου:

Όνομα, E-mail ή Ψευδώνυμο: (μέχρι 40 χαρακτήρες)

*Σχόλιο: (Υποχρεωτικό, τουλάχιστον 5 χαρακτήρες)

Διάβασα και αποδέχομαι τους όρους δημοσίευσης σχολίων:Ανακοίνωση γραφείου Βουλευτή ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη: 3η Διαδικτυακή Συζήτηση: Προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εποχή της πανδημία - Κύκλος συζητήσεων «η Βόρεια Αθήνα συζητά»